HalvmaratonInternasjonaltLøpingMaratonTeam Sportsmanden

Gøteborg har ikke bare Varvet å by på

Mer hel- og halvmaratonmoro med norske deltakere i Gøteborg Marathon – og en annerledes løpsrapport!

Verdens største halvmaratonløp, GøteborgsVarvet, går hvert år i midten av mai med tusenvis av nordmenn på startstreken. Men Gøteborg har også et eget maraton, som er langt mindre kjent og med dertil færre deltakere. I helgen ble Gøteborg Marathon, som også har halvmaraton på programmet, arrangert og noen nordmenn hadde funnet veien også til Gøteborg sin langt mindre, men kanskje like hyggelige «høstfest». Starten er fra samme område ved Slottsvallan.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Klart til start for Gøteborg Maraton. (Foto: Arvid Mathiesen, Sportsmanden)

Beste norske prestasjon var utvilsomt Therese Falk sin tredjeplass på maraton på gode 3.10.35. Falk holder et utrolig konkurransetempo om dagen. I midten av september satt hun norsk rekord i 24-timersløp i London, der hun tilbakela hele 236,803 km på ett døgns løping. Bare en uke senere løp hun sitt nest raskeste maratonløp noensinne da hun noterte 3.09.33 i Berlin! Og tre uker etter det igjen ble det altså 3.10-tallet og pallen på den sterke ultra- og maratonløperen fra Hareid.

Gøteborg maraton ? Strålende fornøyd, selv om tempo ikke holdt helt inn. Ble 3.10.35 ca, og en hederlig 3.plass. Absolutt å anbefale ✌ Bare hyggelig folk, og kanelbullar i mål får man også,» skrev Therese Falk på Facebook.

Team Sportsmanden stilte med to løpere. Steinar Lien deltar hvert eneste år i favorittløpet Varvet og hadde tatt turen til Gøteborg nå også, med gode 1.30.39 og nummer 52 av 241 menn som sluttresultat på halvmaratoneksperten fra Porsgrunn.

Også Arvid Mathiesen var på tokt i «østerled» og kunne loggføre 1.58.18 og en 195.plass på sin halvmaraton. Rapport kommer nok på bloggen Turogtrening.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Team Sportsmanden i østerled: Steinar Lien og Arvid Mathiesen er klare til start.
«Gøteborg halvmaraton fullført. Herlig løpsvær og behagelig temperatur. Løypa omtales som rask, men jeg er uansett ikke av de raskeste, men fornøyd med å komme under 2 timer så da er 1:58 helt ok? Trivelig var det å snakke med Jan Billy, Steinar og Ronny før løpet. Nå skal vi nyte lørdagskvelden med godt osv., skrev Arvid på Team Sportsmanden sin Facebookgruppe etter løpet.

En annen konkurranseglad og kjent skikkelse i løpsmiljet i Norge er Jan Billy Aas. Kråkstad-karen fra Ski kommune dukker opp overalt der det løpes, og er nå snart i «innspurten» av sitt eget maratonprosjekt som skal kuliminere med sitt 100.maratonløp i juli neste år i «Ronny og Jan Billy’s Jubileumsmaraton».

Jan Billy Aas er en meget habil løper som har mange seire på cv-en, mens han andre ganger danner baktroppen. Den litt uforutsigbare og uortodokse, men alltid blide og positive Jan Billy har selv lagt ut en fyldig og humoristisk rapport på sin egen Facebookside. Vi gjengir den i sin helhet her.

En annerledes løpsrapport – av Jan Billy Aas

Kapitel 95 av 100:
Gøteborg maraton lørdag 14.oktober 2017:

Da var årets siste maraton for min del unnagjort. Det var maratonløp i favorittbyen min Gøteborg som jeg har hatt lyst til hvert år, men ikke kommet meg dit, men takket være Henrik Aasbø kom jeg meg endelig på løpet i Gøteborg maraton, onsdag kveld meldte jeg meg på, for da var det ganske sikkert at vi dro, så da stilte Henrik og jeg opp på maratondistansen med Ronny Kristiansen som manager/heiagjeng. Han gjorde seg ferdig med maratonløpingen for året 20.august.

Evig optimist! Jan Billy Aas satset på en tid under 3 timer. Slik gikk det ikke, men kråkstingen var like blid for det. (Foto: Arvid Mathiesen, Sportsmanden)

Optimist: Se Steinar Liens videosnutt av starten av maraton her, med Jan Billy på 3.plass.

Ettersom jeg har vært i nokså bra form for tiden, drømte jeg om å komme under 3 timer, lå godt an etter 6 km, men da streiket høyre leggen min, ikke krampe, men strekk, søndag for 2 uker siden fikk jeg meg en nokså vond strekk i Gaupesteinmarka pga løse sko, trodde det hadde gått over, det hadde det visst ikke, etter 6 km gjorde det så vondt at jeg vurderte å bryte, men bestemte meg for å halte meg inn til halvmaraton i håp om å få det godkjent, venstre kneet sviktet også underveis, jeg hadde vondt i begge knærne før start som gjorde at jeg var inne på tanken til å ikke starte løpet, men ville prøve, og når jeg kom i gang gikk det bra med knærne.

Mellom 6 og 16 km småjogget jeg og gikk en del pga at det gjorde så vondt, men fra 16 km prøvde jeg å sette opp tempoet, da haltet jeg meg igjennom 7 km før jeg måtte gå igjen, jeg løp forbi en god del, ingen løp forbi meg da, var ikke sliten men hadde vondt.

Fine forhold i Gøteborg. Her fra et parti i løypen. (Foto: Arvid Mathiesen)

Jeg passerte halvmaraton på 1.51.40, så da tenkte jeg at jeg skal fullføre dette, pine meg igjennom en halvmaraton til, tanken på at jeg ellers må løpe en maraton til i år, det ville jeg gjerne slippe, så da ville jeg gjerne gjøre meg ferdig i Gøteborg, neste maraton er ikke før i påsken, så da har jeg en lang maratonpause.

Etter 23 km gjorde det nokså vondt i leggen og kneet. Da gikk jeg fra 23-39 km, prøvde å småjogge litt underveis uten å lykkes, 5 km før mål kom Henrik og tok meg igjen, noe jeg var glad for, håpet at vi begge kom oss under 5 timer, jeg hadde kontroll på 5 timer selv om jeg måtte ha gått resten av veien inn. Grunnen til at jeg ville ha oss begge under 5 timer var at jeg ville hjem å se Atletico Madrid -Barcelona kl.20.45, ettersom vi skulle handle på Svinesund, noe jeg vet pleier å ta tid, spesielt når Ronny skal handle, ( he,he). Det ble en del krysskjøring hjemmover også, jeg mistet 2.49 minutter av kampen, så ganske bra beregning. Uavgjort borte mot Atletico Madrid er godkjent.

Tilbake til løpet, der det nærmer seg slutten, Henrik fikk en luke på meg 3,5 km før mål, men jeg haltet meg opp til han, vi gikk og småjogget sammen noen hundre meter, jeg måtte enten gå eller sette opp tempoet for å ikke ha så vondt, da fikk jeg lov av Henrik å reise av gårde, så da satte jeg opp tempoet, haltet meg av gårde siste 3 km, løp forbi opp mot 20 stykker, men de fleste hadde da fått så stort forsprang på meg etter all gåingen min at det var umulig å hente flere, haltet meg inn de 2 siste km på akkurat 8 minutter, meget godt fornøyd med det, var ikke sliten i det hele tatt, så positivt at formen fungerer.

Er fornøyd med at jeg fullførte tross smerter, men jeg ville bare bli ferdig med dette. Lurt eller ikke, nå er det kun 5 maratonløp igjen som skal gjøres mellom påske og 14.juli 2018. Jeg gleder meg så veldig til å bli ferdig med maratonløpingen. I går var det 9 måneder til løpet vårt 14.juli.

Grattis til Henrik som gjorde et bra løp selv om han var sliten de siste km, så kom han seg greit i mål, så det var 2 fornøyde karer som hadde fullført nok et maratonløp. I skrivende stund er knærne mine pigge, men småvondt i leggen, bedre enn i går, så satser på å være klar til Hytteplanmila lørdag.

Tusen takk til Henrik som kjørte meg til og fra løpet.
Tusen takk til Ronny som stilte opp som heiagjeng.
Tusen takk til alle som pushet og heiet på meg underveis av løpere og trivelige løypevakter som heiet meg frem og spurte om det gikk bra. Et meget fint arrangement. Svensker er flinke til å arrangere løp. Hyggelig å treffe Steinar Odberg Lien og Arvid Mathiesen før og under løpet.
Gratulerer til Therese Falk med 3.plass totalt i dameklassen.

Jan Billy: tid: 4.33.41 – nr. 276 av 321.

Henrik: tid: 4.39.34. – nr. 278 av 321.

-Litt mindre folk enn på Varvet, var fotograf Steinar Lien sin treffende kommentar til dette bildet.
Ronny Kristiansen var med som support for Jan Billy Aas denne gangen. 14.juli 2018 arrangerer de to «Team Ronny og Jan Billy’s Jubileumsmaraton» i Kråkstad i Ski. Mer om arrangementet HER. 

Alle resultater

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -