Berlin MarathonMaraton

Berlin Marathon leverte igjen

Trolig det løpet der flest nordmenn setter pers…

Om det ikke ble verdensrekord denne gangen i Berlin Marathon – angivelig fordi forholdene ikke var optimale denne gangen med litt «gråvær» – så var forholdene likevel gode nok til at mange norske leverte varene, og vel så det. For som vanlig var det mange glade løpere som kunne reise hjem til Norge med en ny PB – personlig rekord – i bagasjen, i tillegg til deltakermedaljen og noen minner rikere. Her er et utplukk av noen «persere», så er det bare for alle dere andre som er blitt «glemt» å legge inn en kommentar nedenfor eller på vår Facebookside.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
I KJEMPEFORM: Karoline Moen Guidon perset på halvmaraton i Drammen, ble nummer tre i «10 for Grete» (bildet) og tok et stort jafs av maratonpersen i Berlin. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Karoline Moen Guidon har god grunn til å smile om dagen.

Karoline Moen Guidon, Trysilgutten IL – 2.40.36

Datteren til den gamle langrennsstjernen Anita Moen leverte pers på bestilling. Hun forbedret seg med 5 1/2 minutt fra 2.46.04 i Stockholm første helgen i juni til 2.40.36 i Berlin og med det ble hun også beste norske plasseringsmessig med sin 19.plass.

Beste mann som løp for en norsk klubb var eritreeren Abdulaziz Ebrahim fra Strindheim IL som ble nr 22 på 2.16.38, som visstnok også var pers, men bare med 15 sekunder.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Kristian Ulriksen, Tromsø Løpeklubb – 2.22.30

Tromsøgutten leverte et rått løp og satt solid ny pers, etter å ha holdt omtrent samme snittfart på 42,2 km som han hadde under Sentrumsløpet i april.

-Det var hardt. Skikkelig hardt. Jeg husker ikke så mye av slutten, sa Ulriksen til avisen Nordlys, etter å ha løp den sjette raskeste maraton noensinne av en nord-norsk løper. (Se bilde lenger nede i reportasjen)

Jessica Gunnarsson, SK Vidar – 2.49.11

Veteranen fra SK Vidar har vært med å dominere mosjonsløp i Norge og Sverige i en årrekke, men på maraton er hun relativt fersk. Tiden fra Berlin var meget imponerende, tross at hun slet med litt hold på de siste 5 kilometerne – og gratulasjonene var mange på Facebook etterpå.

Vidar-veteranen Jessica Gunnarsson har hatt en sterk høstsesong. I Drammensmaraton (bildet) ble hun nummer 4 på halvmaraton på 1.21.10 og i Berlin fulgte hun opp med et superløp på maraton. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Henrik Flesje, Harestua IL – 2.35.02

Vinneren av Christian Frederikløpet i august og Vintermaraton for et par år tilbake, var bare et par sekunder fra å bryte 2.35-grensen som nummer 193 totalt i Berlin – og som 10.beste norske løper i Berlin!

Henrik Fleisje i farta i Drammen for et par uker siden. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Eirik Johannessen (2.35.18) og Rune Solheim (2.35.57), Olympiasport og Espen Waage Skjeflo, Team Sportsmanden (2.35.57)

Et knallsterkt treklvøer som løp sammen mesteparten av løpet i Berlins gater.
Den overraskende vinneren av UltraBirken i sommer, Espen Waage Skjeflo, slo til med pers på hele 6 minutter og 40 sekunder, mens treeren fra UltraBirken, Eirik Johannessen, denne gangen var like foran Bodø-gutten Skjeflo i mål, til pers han også.

Sterk trio gjennom Berlins gater: Espen Waage Skjeflo i sin blå drakt, med de to sorte «Olympia-løperne» Rune Solheim (t.v.) og Eirik Johannessen på hver sin side. De tre hjalp hverandre til tider på 2.35-tallet. (Foto: Eirik Johannessen på Instagram)

-Forholdene var ok, men bløtt og høy luftfuktighet gjorde det kanskje litt varmt, forteller Skjeflo til Sportsmanden.

Og like bak kom lærdølen Rune Solheim, som tross litt sykdom de siste ukene klarte målet om pers i Berlin, nok en gang, også han på 2.35-tallet.

Sjål maotte e langt ne i kjedlaren i dag, men mao vera fårnøgd me pærs me øve 3 minutter og 2.35.57 te slutt! Ikkje lika go følelse so i Drammen, men ette dai to siste vekedn, tek e detta so ain saier, skrev Solheim på sitt sedvanlige «sågnamaol» på Instagram etterpå.

Perse-Rune: Rune Solheim perset med over to minutter på halvmaraton i Drammen for noen uker siden (bildet) og gjorde det igjen i Berlin. (Foto: Frode Monsen)
 

Vidar Gjengedal Hansen, 2.38.42
«Stallkameraten» til Jann Post klarte også brasene i Berlin.

-Topp løp i Berlin Maraton i dag med Jann Post! 2:38:42, og ny PB er gøy, skrev Hansen på Facebook. Post kom akkurat minuttet foran kompisen i mål.

Les den friske rapporten fra de to kameratenes tur i fjor: Da Langhus kom til New York

Kristian Ulriksen 2:22:30 (t.v.), Jann Post 2:37:41 og Vidar Gjengedal Hansen 2:38:40. (Foto: Vidar Gjengedal Hansen sin Facebookside)

Even Nedberg, Romerike Ultraløperklubb – 2.58.50

Even Nedberg klarte målet sitt om å bryte den magiske tre-timers grensen. Og det etter et veldig jevnt løp med sin nest raskeste og tredje raskeste halvmaraton noensinne! Kun i Drammen for en måned siden har han løpt fortere på halvmaraton!

Sterk levert av karen som løp hele 14 ultraløp for noen år siden og hadde maratonpers på 3.35, da han satt seg sitt hårete mål om å løpe maraton på under tre timer. To år senere var målet nådd!

Du kan lese Even Nedbergs egen racerapport på bloggen løpegutt her. 

Fy flate så fornøyd jeg er nå! Utrolig deilig følelse å krysse mållinja og se at målet var nådd og all treningen har gitt resultater. Takk til alle som har heiet på meg og motivert meg underveis, setter umåtelig stor pris på dere alle.

Janicke Bråthe, SkiLøperne – 3.17.29

-Endelig ny pers! sa Janicke Bråthe, som har satt en rekke maratonperser de siste årene… Hun kommer nok med en feiende racerapport etter hvert fra Berlin.

Therese Falk perset bare nesten, men hva skal man si om 3.09.33 bare en uke etter at hun satt norsk rekord i 24-timers løp med hele 236.803m tilbakelagt i London!

«Happy maratondamer!! Råskinnet Therese Falk med sin nest beste maratontid bare en uke etter monsterprestasjonen sist helg, og jeg fikset eeeeendeliiiig ny pers med 3:17:33», skrev Janicke Bråthe under dette bildet.

Harald Sel jubilerte med sitt maraton nummer 300! 

Og sist, men ikke minst. Om det ikke var pers, så hadde Harald Sel fra Bryne det største norske jubileet i Berlin, da han løp sitt maraton nummer 300! Sel er dermed i et meget eksklusivt selskap av bare fem løpere. Kun Inge Asbjørn Haugen, Bjørn Gjerde og Bård Rødde har flere, mens Hans-Jacob Berntsen, jernmannen fra Bergen som nettopp fylte 75 år, ga seg etter sitt 300.løp for et par år siden.

Vi gratulerer!

300-klubben! All grunn for Harald Sel til å juble. Kun fire andre i Norge har løpt 300 maratonløp! (Foto: Fra Facebooksiden)

Alle resultater fra Berlin Marathon

Topp 100 norske (klikk på bildet for større versjon)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -