HalvmaratonMaratonSkåbu FjellmaratonSportsmanden Sportsreiser

Opplevelsesrik løpshelg i Skåbu ga mersmak

Fornøyde deltakere på jomfruturen til Sportsmanden Sportsreiser

Sportsmanden arrangerte sist helg løps-weekend til sjarmerende Skåbu i forbindelse med Skåbu Fjellmaraton, som ble arrangert for andre gang, og for første gang med helmaraton på programmet. Deltakerne bodde på det nye Skåbu Fjellhotell, tuftet på det gamle samvirkelagsbygget som er i ferd med å pusses opp og fremstå i helt ny drakt som et flott hotell, men som hadde åpnet dørene og den ene fløyen for deltakerne på Sportsmandens løps-weekend.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Velkommen til Skåbu Fjellhotell

– Det bor kun omlag 450 innbyggere i den lille fjellgrenden Skåbu, som etter sigende er Nord Europas høyestliggende fjellgrend på sine omlag 850 meter over havet. Den lille bygden har imidlertid svært så entusiastiske innbyggere, både innfødte, innflyttere og hytteeiere. I sum en fin kombinasjon som har gitt grunnlag for et eget flott fjellmaraton, innledet vi reportasjen fra selve Skåbu Fjellmaraton med.

For her er det mange lokale ildsjeler i arrangørklubben STEIL – en sammenslåing av Skåbu, Tverrbygda og Espedalen IL – og driftige og trivelige eiere av Skåbu Fjellhotel og den lokale kafeen «Rødhette og ulven» like over gaten, der det var bankett og levende musikk med mulighet for å teste dansefoten for de som ikke hadde fått løpt fra seg på formiddagens 7,5 – 21,1 eller 42,2 km lange prøvelser. Og med en fin forbrødring av løpere som ønsket en liten belønning i form av bankett med deilig biffmiddag, supplert av hyttefolk og lokalbefolkning i en salig blanding.

Kvelden ble innledet med foredrag om fjelløping av en som vet mer om det enn de fleste, en av Norges aller beste «i faget» og andremann fra fjellmaratonløpet tidligere på dagen, Gjermund Nordskar.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Gjermund Nordskar er en særdeles sprek og hyggelig kar som holdt et fint foredrag om sine erfaringer med fjelløping, som er ganske ekstreme – men også inspirerende!

Foredraget og banketten var ikke bare for de nesten 150 løperne som stilte til start på de ulike distansene – omtrent en tredel av Skåbus befolkning – men for «hele bygda», for lille Skåbu er ikke større enn at forbrødring er helt avgjørende for at et arrangement av denne typen skal bli vellykket.

Fullt hus og stormende jubel! I hvert fall var det en fin stemning under middagen både for Sportsmandens deltakere og alle andre som deltok.

Og vellykket ble det, på flere måter. Tilbakemeldingene har vært entydig positive.

-Takk for en flott helg på Skåbu, veldig bra og fint løp. Fornøyd på alle måter, oppsummerer en av deltakerne, Ruby Semb, etter jomfruturen til Sportsmanden Sportsreiser.

Det er ikke til å legge skjul på at vi hadde håpet på flere deltakere enn de seks som dro på tur til Skåbu med Sportsmanden. Men opplegget kom i stand relativt sent, flere hadde allerede lagt andre planer og noen ville kanskje også se an hvordan selve løpet og arrangementet var.

«Å dra til….» Kjører man via Gausdal og Espedalen kommer man hit… før man kommer til langt triveligere Skåbu! 😀

-Skåbu er jo ikke akkurat verdens navle,
ble det hevdet.

Men det er jo nesten det! I hvert fall Norges navle, der det geografisk ligger omtrent midt i Sør-Norge, med omtrent like lang kjørevei – rundt 3 1/2 time – fra storbyene Oslo og Trondheim.

Så var det jo også deltakere som kom fra begge de to nevnte byene for å delta på Skåbu Fjellmaraton!

Uansett har vi fått så mange positive tilbakemeldinger både for vårt opplegg og for selve løpet, at vi med stor grad av sikkerhet kan si at det blir ny tur og løps-weekend med Sportsmanden til Skåbu i høstferiehelgen også til neste år.

Vil du holdes orientert om dette og eventuelt andre turer med Sportsmanden Sportsreiser, så send oss gjerne en mail til frode@sportsmanden.no, så setter vi deg på mailinglisten.

Til slutt vil vi gjerne få takke både arrangørene i STEIL og ikke minst eierne og personalet på Skåbu Fjellhotell og «Rødhette og ulven» for stor gjestfrihet, god service og mange smil. Atmosfæren i Skåbu var det i hvert fall ingen ting å si på, så får vi heller bære over med at været på søndagens avslutningstur med restitusjonsjogg til toppen av Skardfjellet var av det grå og friske slaget.

På programmet stod også «guidet løpetur» på søndag før avreise. Og selv om været nå hadde slått om til det verre, så ble det selvsagt en løpetur under kyndig ledelse av vår lokale «guide» Tom Erik Aulie Åsen, og med hyggelig selskap av ingen ringere enn lørdagens maraton-triumfator Håkon Urdal.
Vi rakk et raskt bilde på toppen av Skardfjellet før vi satt nesen nedover og hjemover igjen på vår restitusjonstur på en drøy mil. (Foto: Håkon Urdal)

Her er noen flere glimt fra oppholdet.
Vi starter med Sportsmanden-deltakerne i selve løpet

Jonathan Staubo – lettbent bergenser som ble nummer 6 på maraton i Skåbu.
Line Mari Langseth, en av landets beste triatleter med 3.plass fra Norseman i fjor og seier i AxTri – Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon i år.
Rolf Gran – på vei mot klasseseier på halvmaraton i den beryktede Kamfossbakken.
Ruby Marie Semb, som perset på halvmaraton! Her er hun i den avsluttende «monsterbakken», med syklende sekundering av reisefølget Christoffer Ladstein, som selv måtte kaste inn håndkleet, men som tok sitt monn igjen med entusiastisk heiing på de øvrige deltakerne.
Sportsmandens redaktør og for anledningen også turarrangør Frode Monsen i vakkert fjellandskap med Skåbu-bygda i bakgrunnen på sin maraton.
Primus motor og initiativtaker til Skåbu Fjellmaraton, Tom Erik Aulie Åsen gir tommel opp i Kamfossbakken, med idyllisk gammelt gårdstun i bakgrunnen. Et lite stykke Norge.
To fornøyde karer i synlige Sportsmanden-trøyer etter endt løp.

Bilder fra Skåbu Fjellhotell

Til neste år vil hele hotellet være ferdig, og det skal også bygges et tilstøtende treningslokale som vil gi et unikt totalkonsept. Sportsmanden håper å komme tilbake både til Skåbu Fjellmaraton neste høst og kanskje også arrangere egne treningscamps her når anlegget er ferdig.

Delikat.
Koselige rom.
Flere oppholdsrom med flott utsikt.
Det er plass til å samle langt flere enn i nåværende reisefølge…
Pyntet med selvplukket lav, mose og blomster av hotellets eier.
Klar for en liten velkomst.
Dagens fangst!
Lun atmosfære.
Atmosfære var det også i «bankettsalen» i de tilstøtende lokaler på kafeen.

Les også reportasjen fra løpet:

Tøft, variert og vakkert i Skåbu Fjellmaraton

Flotte høstfarger i Skåbu-fjellene.
Soria Moria….? Vakkert er det i hvert fall.

Bilder: Fra løpet: Flere fotografer fra arrangøren. Fra hotellet: Frode Monsen

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -