FolloLøpingStor-Oslo

Bilderapport fra Falsenløpet Årungen Rundt

Se bilder av de aller fleste tatt tre steder i den flotte løypen!

Så BLE altså rekorden fra 1956 slått! Ikke av én, men av to mann og en kvinne. Som tidligere rapportert, så var det til slutt Håvard Solberg og Heidi Pharo som trakk de lengste stråene i rekordskredet i Falsenløpet Årungen Rundt, der også Øystein Mørk løp under den  mosegrodde løyperekorden i sommervarmen i Ås.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden var for øvrig ikke bare til stede med løpende reporter og redaktør, men også med vår «hoff-fotograf»  Trond T. Hansen, som tok en rekke bilder fra rekordløpet. Her er et knippe av dem, ledsaget av noen forklarende og oppsummerende kommentarer.

DEL 1: Etter ca 1 km, løpet er i ferd med å «ta form»: 

IMG_0040
Etter cirka en kilometers løping, opp brattbakken mot kirken like etter start og bortover flatene der det er lagt ny asfalt, er det fjorårsvinner Mads Bigum Johansen som er mest offensiv. Men det er allerede i ferd med å danne seg et firkløver, bestående av Johansen, Håvard Solberg (t.v.), Øystein Mørk (med pannebånd) og Pål Asbjørn Kullerud (i sort).
IMG_0044
Pål Onsrud i hvit trøye har flere seire i Follotrimmen i år. Vi tror at det er broren Tor Jonas som ligger foran, men desverre er startnumre fjernet fra alle resultatlister. Vi oppfordrer alle arrangører å ha med startnumrene på resultatlister, slik at det er mulig å finne ut hvem som er hvem på bilder, både for journalister og lesere.

IMG_0049

IMG_0053
Det er imidlertid ingen tvil om at det er Heidi Pharo som kommer farende og allerede her har en stor luke til sine antatt hardeste damekonkurrenter, som skimtes helt bakerst i bildet.
IMG_0057
En av Oppegård sine mange lovende unggutter drar på dette feltet, der vi ser Marit Haslie til høyre og Jessica Gunnarsson til venstre for «lederen».
IMG_0064
Ås IL sin superveteran Jorunn Rekkedal var svært avslappet før start, men har fått opp farten allerede her.
IMG_0072
Sportsmandens Østfold-reporter Roar Tomter i farta! Han fikk fin oppvarming da døtrene stilte i begge barneløpene, men begynner å få opp farten selv også etter en litt forsiktig åpning.
IMG_0078
Bjørn Huso fra Ås IL, med to andre veteraner, Jan Erik Thoresen og Lars Chr Dørum ikke langt bak.
IMG_0080
HVEM DER? Einar Bergsholm fra Ås IL, femtemann i fjorårets løp, titter etter datteren Ragnhild, men det er i stedet Svein Sølvberg som dukker opp på siden.
IMG_0084
Frode Monsen, Sportsmanden, hadde en travel, men morsom dag i Ås. Her er ett av bevisene på at han også løp selv, i tillegg til altså å skrive om Falsenløpet Årungen Rundt for Sportsmanden.no, nettstedet med den mest omfattende dekning av løp i Follo. Det hadde ikke vært mulig uten vår eminente fotograf Trond T. Hansen, som har tatt dette og de aller fleste bildene fra løpet.

IMG_0090

IMG_0092

IMG_0096
Hanne Wibe i fin stil som hare for et kobbel med mannfolk. Hanne har hatt en flott sesong og gjør stadige fremskritt. I Ås åpnet hun tøffere enn vanlig.
IMG_0102
Bak kommer Merete Bolin, som bl.a. var klassevinner i K45-49 fra SkiLøpet og i flere løp i Follotrimmen i år.
IMG_0106
Noen velger grusstripen på siden av veien.
IMG_0112
Wenche Dørum er i ferd med å få opp dampen.

IMG_0114

IMG_0116
Sk Kraft fra Lier stilte med en hel liten tropp i Ås. her er det Per Morten Krogh som kommer.

IMG_0120

IMG_0125
Alvilde Dancke i fin stil.

IMG_0126

IMG_0130
Turid Malmo Knutsen, med maratronpers på 3.12 fra litt yngre dager, er fortsatt en ivrig løper som stiller på mange konkurranser med et smil om munnen.
IMG_0134
SIST, MEN IKKE MINST: Leif Hagen fra Drøbak Maratonklubb, løpets eldstemann, med dagens bredeste smil!

DEL 2: Så forflytter vi oss til toppen av langbakken fra Mosseveien / Osloveien. Det er ca 1 km igjen av løpet og det drar seg mot innspurten: 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMG_0146
TET-TRIOEN: Fortsatt er det tre mann i tet og med skjema til ny løyperekord, er spenningen stor. Like etterpå må Mads Bigum Johansen (nr 100) slippe. – Det var ingen fartsøkning, men jeg klarte ikke å holde tempoet helt inn. Men jeg er veldig godt fornøyd med løpet, sa Mads til Sportsmanden etterpå. Han løp da også 46 sekudner raskere enn vinnertiden fra i fjor. Men det var bakerste mann av trioen, Håvard Solberg, som slo om med omlag 500 meter igjen og til slutt fikk de avgjørende seks sekundene til Øysten Mørk. Sistnevnte hadde for øvrig «varmet opp» med å ta tredjeplassen i motbakkeløpet Eggekollen Opp dagen før, nå løp begge de to første under den gamle løyperekorden fra 1956!
IMG_0148
Pål Asbjørn Kullerud, treer i fjor, fjerdemann i år, men også han forbedret tiden sin betydelig, selv om han slet litt underveis. -Jeg sliter med smerter i mellomgulvet når jeg løper på vei, dessverre. Fikk problemer etter 4 km og måtte slippe tettrioen. Hadde uansett kommet til kort mot dem, men mistet litt av piffen og ble løpende alene resten av løpet, fortalte Kuillerud, som ikke har de samme probleme i terrenget og bl.a gjør det skarpt i Nedre Glomma Motbakkekarusell .
IMG_0149
Vi tror at dette må være Martin Hansen fra Nesodden Protour, som i tilfelle falt ned et par plasser til 7.mann i mål.
IMG_0150
Her kommer nemlig damevinner Heidi Pharo som var på rekordjakt, også hun. Den nyinnmeldte Bølerløperen leverte et kjempeløp og slo legendarsike Jorunn Rekkedal sin løyperekord med 10 sekunder. Den nye rekorden lyder på 38.03. Samme tid fikk mannen i rygg, Pål Onsrud. -Jeg har løpt mest i terrenget tidligere, men kommer til å satse mer på gateløp fremover, fortalte en meget blid og fornøyd vinner Heidi Pharo til Sportsmanden etterpå. Hun har bl.a vunnet Råskinnet de to siste årene, og for noen uker siden vant hun også Christian Frederikløpet i Moss. Kanskje hun også stiller i Follotrimmen og kjemper med Onsrud og de aller beste gutta om totalseieren der til neste år? Pål Onsrud har nemlig to seire i år på rullebladet.
IMG_0151
SPREKE BRØDRE: Tor Jonas Onsrud, yngre bror av Pål, kom bare 7 sekunder bak brodern i mål.

IMG_0152 IMG_0153

IMG_0155
Jessica Gunnarsson har bra kontroll på andreplassen. Med 39.30 var hun godt bak Pharo, men den andre av damene som klarte å komme under 40 minutter i den krevende løypen.
IMG_0156
SMIL: Marit Haslie har hatt fin fremgang og en strålende høstsesong, etter litt skadeplager tidligere. Forrige helg vant hun både SkiLøpet og 10 km i Drammen Maraton dagen etter, men her må hun nøye seg med tredjeplass, uten at hun ser ut til å være skuffet av den grunn. Hun løp også ett sekund fortere enn vinnertiden hennes fra i fjor.
IMG_0160
Johs Hjelmstad fra BSK løp meget bra til 40:25.
IMG_0161
Så kommer veteranen Jorunn Rekkedal, som fortsatt holder et meget høyt nivå uavhengig av klasse, og helt på topp i årsklassen i landet. Med 40.56 var hun bare drøye halvminuttet bak tiden fra i fjor for den eneste kvinnen som noengang har vært totalvinner i Follotrimmen.
IMG_0166
Roar Tomter i blågrønn Nike-bekledning sliter seg mot mål, med Bjørn-Harald Garfjell, som tok løpet som en siste gjennomkjøring før han håper på sub 3 timer i Oslo Maraton, i blå SK Kraft-trøye i rygg på Tomter. Som vanlig ble det en frisk spurt på Roar, som la ut denne mini-rapporten etter løpet: -Årungen rundt ble nok en bekreftelse på at formen ikke er som i fjor. Klarte ikke å hamle opp med tidene mine fra 2011 og 2012 heller. Åpnet kontrollert, og passerte etterhvert mange løpere. Ser at km-tidene på 8, 9 og 10k er svake (lett motbakke), skuffende å ikke ha mer å gå på opp der mtp starten. Hadde følge med to løpere opp de siste kilometerne som jeg prøvde å dra i fra, men de hang seg på. Så jeg slapp dem like godt forbi og satset på spurten. På toppen før flaten i mot mål sto selveste Rolf G og ba om temposkifte, så da var det bare å følge ordre. Avslutningen var ikke rå, men god nok til å slå de to jeg hadde meg med. Fortsatt sterk i troen på at formen snart kommer! Ellers mange hyggelige mennesker, flott vær og gode barneløp.
IMG_0167
Enda en Kraft-løper, Geir Mathiesen, kommer jagende like bak.

IMG_0168 IMG_0169

IMG_0170
Petter Gustafsson fra Follo Sykkelklubb er blitt en ivrig løper. Som i SkiLøpet hadde han en tett duell med mannen som kommer jagende bak…
IMG_0173
…nemlig veteranen Svein Arne Sølvberg. Og som i SkiLøpet blir den langt yngre Gustaffson innhentet og forbiløpt like før mål. Begge sniker seg noen sekunder under 43 minutter.

IMG_0174

IMG_0175
FINGERSKO! Legg merke til fottøyet til denne unge karen!

IMG_0176

IMG_0177
MASKIN: Sterkt løpt av ultraløper Lars Chr. Dørum også, som nesten pustet Sølvberg i nakken i klasse 60-69 år.

IMG_0178

IMG_0179
Bjørn Huso ledet klasse 50-59 stort sett hele veien og er fortsatt i klar tet her. Han ble også oppropt som klassevinner og fikk seg en tur på seierspallen…
IMG_0180
…men selv om det forsatt var et godt stykke opp til Huso, så må det innrømmes at Sportsmandens løpende reporter forsvarte klasseseieren fra i fjor og i mål var 12 sekunder foran Huso. Dog ble det langt fra noen reprise verken av fjoråret eller av SkiLøpet, der også forannevnte Gustaffson og Sølvberg ble slått på slutten. Tiden 43.59 var også hele 1.40 bak tiden fra i fjor, så redaktøren var ikke helt fornøyd med egen innsats, men desto mer fornøyd med arrangementet og dagen som sådan!
IMG_0187
Denne løperen fikk god hjelp av en følgesyklist på de siste tunge kilometerne langs Årungen.

IMG_0188 IMG_0189 IMG_0190 IMG_0191

IMG_0192 IMG_0193 IMG_0194 IMG_0196 IMG_0197 IMG_0198 IMG_0199 IMG_0200

IMG_0201
Ingunn Monsen, SK Vidar, nummer 2 i K50-59 år.

IMG_0202 IMG_0203

IMG_0204
Marianne Molle tar andreplassen i den store klasse 35-49 år.

IMG_0205

IMG_0206
Tormod Seljegård, Skimt

IMG_0207

IMG_0208
Rubi Størset, Nittedal Triathlonklubb, tar tredjeplassen i klasse 35-49 år.

IMG_0209

IMG_0210
Sterk Ski-duo: Merete Bolin, SkiLøperne, nr 4 i K35-49 år og vinner av klasse 60-69 år, Wenche Dørum, Skimilajoggen, snek seg begge under 50 minutter.
IMG_0211
Eline Granne Andresen fra Løplabbet må såvidt over 50 minutter, men har bare Pharo og Haslie foran seg i klasse 21-34 år.

IMG_0212

IMG_0216
Hanne Wibe forbedret seg med hele 5 minutter fra i fjor og var selvsagt strålende fornøyd med det.
IMG_0217
Så kommer Einar Bergsholm igjen, og nå har han sin 13-år gamle datter Ragnhild ved sin side.

IMG_0218 IMG_0219 IMG_0220 IMG_0221 IMG_0222 IMG_0223 IMG_0224 IMG_0225 IMG_0226IMG_0227 IMG_0228 IMG_0229 IMG_0230 IMG_0231 IMG_0232 IMG_0234 IMG_0236 IMG_0238 IMG_0239 IMG_0240 IMG_0241 IMG_0242 IMG_0243

IMG_0244 IMG_0248

DEL 3: Til slutt noen stemningsbilder med stor løpsglede tatt et par hundre meter fra mål i de fine omgivelsene i parkområdet i Ås. Vi kjenner igjen flere av de samme løperne:

SAMSUNG CSC
Jan Erik Thoresen, Oppegård IL, vinker til fotografen på vei til 3.plass i klasse 50-59 år i sin debut i Årungen Rundt.
SAMSUNG CSC
Spurt med et smil! Full fart her med et par hundre meter til mål. Nedenfor følger flere glade løpere i de fantastisk flotte omgivelsene i NMBU-parken i Ås.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
Bilder: Den siste bolken fra parkområdet er tatt av Frode Monsen, alle øvrige bilder er tatt av Trond T. Hansen.

Se også eget referat etter løpet:  Slo løyperekorden fra 1956!

Resultater klassevis og totalt

 

© sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Bilderapport fra Falsenløpet Årungen Rundt

Kommentarfeltet er stengt