Blandet drops av bloggerne i utlandet

Hvordan gikk det med bloggerne som vi før helgen fortalte at skulle ut i spennende og tøffe internasjonale oppgaver? Det ble litt blandet drops. For mens det ble “stang ut” for Kristin Lie, som for en sjelden gang valgte å kaste inn håndkleet et stykke ut i det avsluttende maratonløpet i EM i triathlon, så gjorde Carl Fredrik Hagen sitt beste ritt noensinne i verdenscupen i terrengsykling i Val di Fassa.

Her er korte resyméer fra helgens konkurranser, fortalt av utøverne selv:

Fra Carl F. Hagen sin blogg: Bra sesongavslutning i Italia

bilde-4-150x150
Klar til start!

– På start var det det sterkeste feltet jeg har konkurrert med noengang og mange lette italienske og colombianske klatrere. Jeg kom bra ut i starten og fant raskt flyten. Den første klatringen var 7 km lang, 1050 høydemetere og snitt på nesten 15 % stigning. En helt syk bakke på løst underlag. På toppen, 2200 m.o.h, var jeg fortsatt fin i formen og hadde bra kontroll på beina. Morsom utforkjøring på grus og sti før neste klatring på 4,5 km med snitt på 10,5 %. Det var den letteste klatringen…

Jeg lå hele rittet på plasser mellom 11. og 15. Opp den tredje klatringen måtte jeg begynne å virkelig konsentrere meg i de bratteste partiene som var på 35-36 % over flere hundre meter.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)
Bilde2-600x365
Det var et stort og sterkt felt som gjorde seg klare. Carl Fredrik Hagen midt i bildet i sort drakt med røde striper. Alle bilder: Privat / fra bloggen

Jeg fikk i meg nok drikke og Robert (Kay) var på plass i hver langesone. Alt fungerte perfekt. Jeg hadde nok blandet den sportsdrikken vi kjøpte dagen før litt sterk, men det gikk akkurat bra med magen. Kjente den jobbet bra til tider 😉

SAMSUNG CSC
COACHING I VERDENSKLASSE! – Tusen takk til Robert Kay som var med som servicemann. Som han sier selv: “dette er coaching i verdensklasse!”, skriver Carl Fredrik Hagen på bloggen sin. Her er Kay i aksjon i Birkebeinerrittet for et par uker siden. (Foto: Frode Monsen / sportsmanden.no)

Inn i den siste bakken var jeg helt i kjellern. Måtte bare fokusere på å komme opp bakkene og ikke falle bakover. Tok igjen to stykk (bl.a en Scott-rytter) før toppen som hadde gått på en megasmell. De sjanglet fra side til side.

Bilde1-600x388
Det gikk unna i nedoverbakkene!

Jeg hadde bestemt meg for å gi gass og alt jeg hadde helt til mål, så ned siste utforkjøring mistet jeg bremseeffekten. Det resulterte i at jeg fikk syk fart og tok igjen 30 sek på han som var foran meg. Jeg trodde jeg skulle klare å smette forbi han på målstreken, men han oppdaget meg akkurat så jeg ikke tok 11.plassen. Ble nr. 12. Det er nok det beste rittet jeg har kjørt noengang. Både mtp startfeltet, løypen, forberedelsene i forkant og høyden.

timthumb.php
Öppna landskap! Fantastiske omgivelser i de italienske fjellene.


Fra Kristin Lie sin blogg: DNF i Almere

– Det var langt fra min dag på lørdag. Jeg følte noe var «gæli» med kroppen de siste dagene og sov helt latterlig lite.

Positivt var det at jeg for første gang i historien hadde en som lå på føttene mine under hele svømmeetappen 😉

Venstre lår og hofte begynte å krangle ganske tidlig. Krampe i låret har jeg aldri fått under sykling før. 180 km føltes veldig lange og ekstrem ensomt på lørdag. Jeg tenkte det må være som å sykle Norseman bare uten følgebil 😉

Etter 14-15 km løping kastet jeg inn håndkleet. Det er lett å være etterpåklok, løpe kun for plassering – men jeg følte det var noe som ikke stemte og må stå for den avgjørelsen..

Noen dager lett aktivitet og mye god søvn håper jeg å være back on track ganske så kjapt.

Akkurat nå fikk jeg beskjed om at Barcelona Ironman venter på meg 5.oktober, trolig etterfulgt av Florida 4 uker etterpå 😀

10706742_696551817079637_694232041_n
Kristin Lie kjempet seg gjennom svømmingen og 180 km på sykkelsetet, før hun kastet inn håndkleet etter 15 km av maratonløpet, der disse bildene er tatt. Foto: Fra bloggen til Kristin Lie

Kommentar

Carl Fredrik Hagen har hatt en kométkarriere som terrengsyklist etter det store gjennombruddet nasjonalt i fjor, da han til slutt sikret seg den gule trøyen som vinner av Norgescupen i maraton. Han forsvarte trøyen som bestemann sammenlagt i årets sesong. Det skal bli spennende å se om han tar nye steg til neste år.

Kristin Lie er Norges mest meritterte og rutinerte triatlet, som i likhet med Hagen har en utrolig positiv innstilling til det hun driver med. Hun kommer helt sikkert sterkt og raskt tilbake, kanskje allerede i Barcelona.

Sportsmanden følger disse to litt ekstra som to av “våre” bloggere, i tillegg til ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger og maratonløper Marthe Katrine Myhre. De to sistnevnte løper for øvrig begge halvmaraton under Oslo Maraton til helgen, Marthe som en av favorittene på distansen.

Oppdatering om og fra bloggerne er samlet i egen fane bloggere i hovedmenyen på Sportsmanden.

 

sportsmanden.no 

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)