Annen idrettRulleskiSki

Musgrave med løyperekord i Sjusjørullen

Tøff brite knekket alle fra Moelv til Sjusjøen

Rulleskirennet Sjusjørullen fra Moelv til Sjusjøen gikk i år for 3 gang. Været var fantastisk med sol og lite vind og 17 grader. 39 løpere la av gårde på de 34 kilometerne opp til Sjusjøen, med ca 800 høydemeter stigning. I tillegg stilte 30 løpere til start på en kortere distanse over 19 km fra Åsmarka til Sjusjøen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Av Tron Gifstad, Oppegård IL 

Oppegård IL stilte med duoen Johnny Tørklep (62 år) og Thomas Gifstad (22 år), som begge gikk den lengste distansen fra Moelv. Thomas gikk i eliteklassen. Andrew Musgrave (NM-vinner i sprint sist vinter) åpnet knallhardt og kun Thomas fulgte han ut fra start. Etter 3 km hadde de to allerede ca ett minutts ledelse på gruppen bak, som ble trukket av veteranen Geir Ludvig Aasen (han har nok vært i Norgeseliten i minst 20 år nå). Etter cirka 4 km sa Musgrave takk for følget, og Thomas valgte å slippe seg ned til gruppen bak. De var nå en gruppe på syv løpere som holdt følge i bakkene og på flatene mot Mesnalia, men da de kom dit var gruppen redusert til tre mann.

bilde 2
KRAFTFULLT: Skiskytter Thomas Gifstad viser muskler og bør være i bra rute før sesongen starter. Foto: Tron Gifstad

På langesonen ved Mesnalia valgte Aasen å gå rett forbi, da han hadde med seg egen drikke. De to andre stoppet og drakk, og Aasen fikk en luke på hundre meter med en gang. Veteranen fortsatte bare å øke i de knallharde bakkene opp til Sjusjøen og hadde dagens raskeste avslutning!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
bilde 3
MÅL I SIKTE: Thomas Gifstad staker seg inn til fjerdeplass i mål på Storåsen på Sjusjøen. Foto: Tron Gifstad

Thomas gikk næringstom, møtte veggen i bakkene og falt tilbake til 4. plass som også ble sluttresultatet. Musgrave vant på ny løyperekord 1.32.30. Aasen ble nr 2, Vinjar Skogsholm nr 3 og Thomas nr 4. Thomas gikk på 1.40.00 og forbedret sluttiden sin med hele 9 minutter fra forrige gang for 2 år siden.

084
Topp 6 i den store Sjusjørullen utenfor Sport1-butikken på Sjusjøen, med rekkefølgen i mål fra høyre i bildet: Andrew Musgrave, Geir Ludvig Aasen Ouren, Vinjar Skogsholm, Thomas Gifstad, Kristian Kjonerud og Kristoffer Hestetræet. Foto: kondis.no / Rolf Bakken

Hva så med Johnny Tørklep? Jo, 62 åringen er litt slow starter, før han bare gikk fortere og fortere og endte selvfølgelig opp som bestemann av alle over 60 år og tok også en sterk 18.plass totalt i menn senior! Selv om Tørklep ble slått av sin 10 år yngre kollega i DNB, Ola Kjonerud, så avsluttet Johnny knallhardt, fløy som en fjellgeit opp bakkene mot Sjusjøen og hentet hele 3 minutter på Kjonerud. Johnny fikk sluttiden 2.07.00 og satt ny pers med 7 minutter! Ikke verst for en 62-åring. Men så har han jo trent i to år til siden sist han gikk dette løpet… 🙂

Hilde Losgård Landheim vant kvinneklassen.

Resultater Sjusjørullen 34 km

Juniorene dominerte i den korte Sjusjørullen fra Åslia

På 19 kilometeren fra Åslia var det unggutta som dominerte. Raskest var Henrik Skarpnord fra MjøsSki i klasse eldre junior (19-20 år) på 56.12, foran Petter Stakston i yngre junior på 56.40. Også Vebjørn Aaseth fra Strandbygda IL og Siggerud-gutten Fredrik Løwstrom Nyenget (begge i eldre junior) klarte å komme inn under timen, mens Mårten Soleng Skinstad, ynste sønn til langrennssjefen, tok andreplassen i yngre junior noen sekunder over 60 minutter.

Arnt Nyborg, trener og daglig leder i det nye langløpslaget Team ParkettPartner, kan tydeligvis mer enn å være leder, for han vant seniorklassen i den korte Sjusjørullen, som startet omtrent rett utenfor stuedøren i Åslia.

077
GÅR FORAN MED ET GODT EKSEMPEL: Trener Arnt Nyborg (t.h.) i Team ParkettPartner vant seniorklassen på den lille Sjusjørullen, foran Geir Evensen og Bernt Tennstrand. Foto: kondis.no / Rolf Bakken


Resultater Sjusjørullen 19 km

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -