LøpingStor-Oslo

Hardt, flott og skryt til Frogn på langs

Dobbeltseier til brødrene Pedersen i det 27 km lange terrengløpet

Frogn på langs ble arrangert for andre gang i strålende sommervær søndag. Starten på dette krevende terrengløpet går fra Ramme gård i Hvitsten og følger for det meste stier gjennom Vestby og Frognmarka, til mål på Nesodden ved stedet med det betegnende navnet Stupinn etter 27 kilometer. Skjønt deltakere mener at distansen nok er minst en kilometer lenger. Det er også to kortere distanser på rundt 5 og 10 kilometer og mange velger også å ta Frogn på langs som turmarsj.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
profilramme-rois
Tøff løypeprofil. Klikk på bildet for større versjon.

Av de som løp den lengste distansen, var det mange kjente navn fra Follo og omegn. Det ble til slutt dobbeltseier til brødrene Pedersen fra Nesodden IF. Marius var aller raskest på 2.07.20, med Arnfinn 43 sekunder bak. På tredjeplass kom fjorårsvinner Geir Simonsen, flerfoldig vinner av Follotrimmen, på 2.12.29, som faktisk var fire sekunder raskere enn vinnertiden hans i fjor. Snakk om å være stabil!

SAMSUNG CSC
JEVN: Geir Simonsen måtte ta godt i for å sikre seg pallplass i det andre Frogn på langs. Her fra Follotrimmen i Drøbak tidligere i år. Frogn på langs passerer delvis i de samme traktene på sin ferd til Nesodden. (Foto: Frode Monsen / sportsmanden.no )

Meget sterk løping også av Luca Roncoroni, norsk-italiener bosatt i Drøbak som har skrevet flere fine rapporter på Sportsmanden fra ultraløp i utlandet. Nå var han bare 13 sekunder bak Simonsen og mye nærmere enn han noen gang har vært i de langt kortere løpene i Follotrimmen, så det var nok Luca sine stayeregenskaper som kom til sin rett her. Deretter var det et lite sprang ned til Rolf Odner på 5.plass, mens fjorårets treer Jan Billy Aas knep seg noen sekunder foran Kristian Andersen til 6. og 7.plass. (Se Aas sin egen beskrivelse lenger nede i reportasjen)

SAMSUNG CSC
MOT STORFORM: Imponerende løpt av Luca Roncoroni i Frogn på langs, der han virkelig pustet Geir Simonsen i nakken. (Foto: Frode Monsen / sportsmanden.no )

Hjemmeseier til Sunniva Dring i dameklassen

I fjor var det Marit Haslie som var den klart raskeste damen da hun vant på sterke 2.13.38 og kun hadde Simonsen foran seg i mål. Haslie løp imidlertid Årungen Rundt på søndag, bare noen kilometer unna. Veldig synd at to så flotte arrangement i samme distrikt går på samme dag. Det bør unngås til neste år.

Men dermed var det fritt frem for allsidige Sunniva Dring, hjemmeløper fra Hvitsten seilforening som også gjorde det svært bra i UltraBirken på sykkel for noen uker siden med 6.plass totalt. Dring vant Frogn på langs klart på 2.29.15, nesten syv minutter raskere enn hun hadde da hun ble nummer to i fjorårets løp. Nina Braaten og Therese Andersen-Ulven tok andre- og tredjeplassen og de tre var de eneste damene som klarte å komme seg under tre timer i den harde løypen.

IMG_8977
ALLSIDIG: Sterkt løpt og seier til Sunniva Dring i Frogn på langs. Hun løp fort også her i det siste løpet i Follotrimmen fra Hvitsten, der hun bare var noen sekunder bak vinneren i mål. Foto: Trond T. Hansen / sportsmanden.no

Jan Billy Aas tok ut alt!

At Frogn på langs er et tøft og litt spesielt løp, fremgår tydelig av Jan Billy Aas sin fargerike beskrivelse av sitt eget løp:

– Løpet startet rolig frem til vi kom i favorittpartiet mitt med ordentlig terreng og trange stier, da satte jeg opp farta og holdt meg i tet frem til 4 km. Da kom det en duo og løp forbi meg, de hadde høyere fart og bare reiste ifra. Så kom en duo til, de måtte jeg også bare la dra avgårde. Jeg løp da alene frem til 10 km, da slo strekken fra Kongsvinger halvmaraton opp, så jeg vurderte å bryte. Men som alltid, har jeg meldt meg på, så skal det også fullføres! Det ble litt gåing før jeg begynte å løpe igjen med litt høyt tempo. Jeg falt ned fra 5. til 8. plass, men hadde bra tempo, slik at jeg klarte å hente inn de tre. Jeg hadde vondt i leggen og i knærne, men bet tenna sammen. Seks km før mål kom en av de jeg hadde tatt igjen og løp forbi meg. Fire km før mål får jeg til et kjempestup, snubler i en rot, men kommer fort opp på beina, med krampe! Krampa ga seg heldigvis med en gang, men jeg løp i svime resten av veien til mål og flere ganger holdt jeg på å falle pga slitne bein og svimmelhet. Jeg klarte å holde resten av folka bak meg, men det var såvidt jeg ikke ble forbiløpt på oppløpet. I mål bare segnet jeg om, ikke noe alvorlig, var bare helt gåen. Men det var et utrolig morsomt løp. Jeg er ganske fornøyd med løpet. Formen var bra, men beina svikta litt. 6.plass totalt er greit i et nokså tøft felt.

Det er ikke noe å si på innsatsen til Jan Billy Aas i hvert fall!

SAMSUNG CSC
FIGHTER: Jan Billy Aas er en konkurranseglad og positiv person som ikke gir seg så lett. (Foto: Frode Monsen / sportsmanden.no )

Mer ros til arrangøren

Rolf Gran brukte Frogn på langs som en siste lantur og oppkjøring til Berlin Marathon om 14 dager. Han fikk det tøft og roet litt ned underveis, men trønderen fra Ski som har herjet i 50-årsklassen i Follotrimmen i år, skryter av et flott arrangement:

Frogn på langs er et forbilledlig arrangement av ildsjeler. Alt på stell, godt med drikkestasjoner og veldig godt merka gjennom skogen, muligens med ett unntak. Første 15-17 km går på stort sett lettløpte stier, med korte innsmett av tekniske partier, så blir det mer krevende med mye røtter og stein siste mila. Follotrimmerne var godt representert. Gratulerer til Christoffer Ladstein med et supersolid løp. Han hadde kanskje vært topp-10 hadde han ikke løpt feil den ene plassen det muligens var litt dårlig merking. Selv hadde jeg en off-dag, null respons i fotan, så jeg valgte å ta det rolig etterhvert, særlig i de mindre løpbare partiene på slutten. Da forsvinner minuttene fort. Men et fint løp var det og god trening ble det.

SAMSUNG CSC
..:THEN WE TAKE BERLIN! Rolf Gran smilende i de samme trakter. Han ble nr 16 i Frogn på langs med 2.37.23. I Berlin om knappe 14 dager er det nok litt mer alvor! (Foto: Frode Monsen / sportsmanden.no )