Pål Onsrud dukket opp som troll av eske på ny

Nå med 120 bilder fra Follotrimmen i Drøbak!

Pål Onsrud dukket plutselig opp i Follotrimmen for et par år siden og vant overraskende i sin første start, nettopp her i Drøbak. Siden har det vært ganske stille og ikke mange starter på den lovende Gjøvik-gutten, som bor i Drøbak og studerer i Ås. Men i kveld var han atter på plass på hjemmebane og overrasket med en ny seier, etter å ha slått Marius Borger og Henrik Berntsen i spurten.

SAMSUNG CSC
Vinner av forrige løp på Hebekk, Spydebergingen Marius Borger, drar hardt i bakken med en liten kilometer igjen. Borger holder ledelsen helt til det gjenstår 50 meter, da smetter Pål Onsrud (bak) forbi og kniper seieren med to sekunders margin. FOTO: Frode Monsen

Favoritten Geir Simonsen, som også løp på hjemmebane, måtte denne gangen ta til takke med femteplass, også slått av unggutten Emil Wiig.

SAMSUNG CSC
Talentfulle Emil Wiig passerte Sportsmandens fotograf på tredjeplass, med Geir Simonsen og Henrik Berntsen på hjul med rundt en kilometer igjen. (Foto: Frode Monsen)

Mens det var store endringer i toppen hos gutta, var det mer eller minder status quo hos damene, med Stine Aarstad, Margrethe Førre Nardocci og unge Emilie Dybendal Aulie på de tre første plassene.

SAMSUNG CSC
Det dukket ikke opp noen nye navn eller gamle kanoner i dameklassen, der Stine Aarstad vant nok en seier.


Sportsmanden legger ut fyldig bildereportasje fra Drøbak løpende nedenfor!

Annonse (Klikk på bildet for info)

Korrigert RESULTATLISTE

SAMSUNG CSC
Spent stemning før start.
SAMSUNG CSC
Marius Borger i oransje i samtale med hjemmehåpet og favoritt Geir Simonsen fra Drøbak i sort. Men en annen kar bosatt i Drøbak, Gjøvikgutten Pål Onsrud, posisjonerer seg bak ryggen til Simonsen.
SAMSUNG CSC
Starten er gått og Marius Borger i orange «ledertrøye» etter seieren sist på Hebekk, tar teten fra start.
SAMSUNG CSC
Så følger resten av feltet på en lang, lang rekke.
SAMSUNG CSC
En tredje hjemmeløper, Drøbak-italieneren Luca Roncoroni avanserer på utsiden av feltet i sort bukse med rød stripe, etter en beskjeden start langt bak i feltet. Han skulle løpe seg stort opp.
SAMSUNG CSC
Etter at det ble innført fellesstart for alle løp i fjor, må løperne starte rett ned gressbakken, og ikke via ruinkantene som tidligere. De to siste årene er derfor løypen snaue 100 meter kortere.
SAMSUNG CSC
Feltet forsvinner inn i skogen…
SAMSUNG CSC
Ikke alle har det like travelt, heldigvis, men May Britt Esse Berge i blått ga «klar beskjed» om at vi ikke måtte kalle det for «baktroppen»…  🙂
SAMSUNG CSC
Follotrimmen er jo først og fremst et mosjonsarrangement som skal spenne vidt og omfavne alle som ønsker å være i aktivitet!
SAMSUNG CSC
Likevel, vi må dekke «racerne» og tetkampen også. Her har vi forflyttet oss til lysløypen med rundt en kilometer til mål. Løperne har løpt gjennom skogen til hyttefeltet ved Gylteåsen, der man har panoramautsikt over fjorden og til Oscarsborg, før flere kilometer med mer krevende terreng følger, før de siste kilometerne følger skiløypen langs golfbanen. Fem løpere dukker opp i skogkanten…
SAMSUNG CSC
Langrennsløperen Marius Borger føler seg vel nesten også på hjemmebane i langrennstraséen og drar knallhardt, full av selvtillitt etter endelig å ha tatt sin første seier i forrige løp i Follotrimmen. Og Borger har fått en luke til sin antatt sterkeste konkurrent, mens en «ny» kar har bitt seg fast i ryggen hans…
SAMSUNG CSC
Det er Pål Onsud, som altså kom fra det helt ukjente til å vinne her for et par år siden. Siden har han knapt vært å se, men han bedyret at han nå ville stille i flere løp i Follotrimmen fremover. Onsrud knep seieren i spurten etter at Borger hadde ledet i 6,1 av de ca 6,2 kilometerne.
SAMSUNG CSC
Unggutten Emil Wiig har vært årets overraskelse. Emil er bare 15 år, men er med helt i toppen og passerer som tredjemann her. Han ser langt mer uanstrengt ut enn Follotrimmens desidert beste løper de to siste årene, Geir Simonsen, og kommer også foran Geir i mål for første gang. Men begge ble slått av hardt avsluttende Henrik Berntsen fra Ås IL, som innhentet tospannet i tet før spurten og tok tredjeplassen, på samme tid som Borger.
SAMSUNG CSC
Henrik Berntsen starter jakten på de to i tet.
SAMSUNG CSC
Roger Thompson hevdet på forhånd at løpeformen ikke var helt på topp, men det så da slik ut der han fosset opp bakken på sjetteplass, på vei til klar seier i klasse 35-39 år.
SAMSUNG CSC
Den tidligere Bøler-løperen Marcus Mauricio Knudsen har savnet terrenget i Østmarka etter at han flyttet til Nesodden, så det er hyggelig å se Marcus tilbake i terrenget i Follotrimmen. Han fulgte opp den fine innsatsen i come-back-et i forrige løp med andreplass i M30-35, kun slått av Marius Borger, og 7.best tid totalt.
SAMSUNG CSC
Sportsmandens redaktør hadde gleden av å overlevere en forsinket, men desto mer velfortjent medalje til Bård Brune for kjempeinnsatsen som ga bronse for superveteranlaget til Oppegård IL i Holmenkollstafetten. Brune løp lengste etappe og hadde beste etappetid av lagene i klassen. Han pustet tungt i bakken her, men løp fort igjen! Det ble 2.plass i klasse 45-49 år, kun slått med drøye minuttet av Geir Simonsen.
SAMSUNG CSC
Hvem der? Jan Billy Aas ser ut som han lurer på hvem det er som kommer opp i ryggen hans.
SAMSUNG CSC
Kom igjen da! Jan Billy gjør et lite rykk, men Svein Hagen er hard å bli kvitt! Hagen snek seg til slutt foran Aas i mål. Blide Jan Billy har ikke vært helt i vanlig storform i vår, men han så nå frem til en sommer der han kunne få trene seg opp igjen og håpet å være tilbake i toppform til høsten.
SAMSUNG CSC
Så kommer nevnte Luca Roncoroni, Sportsmandens reporter fra mange ultraterrengløp i utlandet, i lette steg i bakken. 10.mai løp han det 73 km lange TransVulcania med hele 4000 høydemetere på Gran Canaria. Kanskje ikke så rart at han formelig spretter opp denne lille bakken da! Det ble en sterk klasseseier til norsk-italienere i M40-44 år.
SAMSUNG CSC
Dermed måtte Charles Granquist denne gangen ta til takke med andreplassen i samme klasse.
SAMSUNG CSC
Johan Widén fra Frogn kommune er nok også godt kjent i disse traktene.
SAMSUNG CSC
Sterkt med nok en klasseseier til Rolf Gran fra Ski (M50-54), kun noen dager etter at han løp helmaraton over Valdresflya i Fjellmaraton. -Jeg kjente ingenting til løpet i beina, sa Rolf etterpå.
SAMSUNG CSC
Rune Wiig tok tredjeplassen i klasse 40-44 år.
SAMSUNG CSC
Kjetil Berntzen fra Kolbotn tar andreplassen i klasse 20-24 år, kun slått av totalvinneren, men må også se seg slått med 5 sekunder i mål av skøyeren Stig Lima fra SkiLøperne.
SAMSUNG CSC
Bjørn Erik Pedersen begynner å nærme seg godformen.
SAMSUNG CSC
Anders Simenson fra Brynje blir nummer to i M25-29.
SAMSUNG CSC
Nils Kårbø tar samme plassering i M50, mens mannen som skimtes nærmest kommer på plassen bak.
SAMSUNG CSC
Det er Steinar Lien, som imidlertid også må se Per-Johan Ålerud, nummer to i klasse 35-39 år, foran seg i mål. -Det gikk i hvert fall bedre enn i fjor, sa Steinar etterpå. Snart venter to løp i USA på den konkurranseglade Oppegård-løperen.
SAMSUNG CSC
Atle Larsen
SAMSUNG CSC
Fredrik Sandnes
SAMSUNG CSC
Plantasjens «gartnerhøvding» ChristofferLadstein i kledelig grønt, foran vinner av M55-59 år, Odd-Tore Eide.
SAMSUNG CSC
Hans Olav Kristiansen
SAMSUNG CSC
Eivind Larsen var etter forholdene bra fornøyd, men så frem til å få bedre tid til trening, etter en travel periode med både jobb og studier.
SAMSUNG CSC
Ola Øvstedal, sterk veteran fra NMBU, jages av Wilfred Østgulen og Bjørn Huso.
VANT IGJEN: Så kommer damevinneren, Stine Aarstad fra Ås IL, i kamuflasjefarger.
VANT IGJEN: Så kommer damevinneren, Stine Aarstad fra Ås IL, i kamuflasjefarger.
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC
 
 
 
 
 
sportsmanden.no  

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

3 thoughts on “Pål Onsrud dukket opp som troll av eske på ny

Kommentarfeltet er stengt