FolloLøpingOppegårdmila

Oppegårdmila gjenoppstod etter 10 år

Blom-Dahl og Cornelissen samme tid, Siri Størmer beste dame

Oppegårdmila gjenoppstad etter 10 år i dvale i ny trasé med start og mål ved Østre Greverud Idrettspark. Erik Blom-Dahl fra Kolbotn Sykkelklubb og Gerard Cornelissen fra SK Vidar fikk samme tid på 38.09 i den kuperte løypen, med Martin Hansen fra Nesodden IF på tredjeplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Først ut av skogen etter drøye 2 km kommer denne trioen.
SAMSUNG CSC
OPPDATERT: Den lokale syklisten Erik Blom-Dahl fra Kolbotn Sykkelklubb kom først, med unge Fredrik Tveter og Martin Hansen på hjul. Hansen fikk tredje beste tid i mål, mens Tveter, lovende langrennsløper fra Oppegård som bor et steinkast fra start, ga seg etter 4,5 km på grunn av et vondt kne. Tveter var da fortsatt i rygg på vinneren, men valgte ikke å ta noen sjanser og risikere å løpe på seg en mer alvorlig skade.
SAMSUNG CSC
Så kommer Vidars Gerard Cornelissen, som fikk samme tid som Blom-Dahl i mål.

damesiden var det ingen tvil om at det var veteranen Siri Størmer som vant, på 41.58. Det ble dobbeltseier til SK Vidar ved Marianne Garmann Ullsand, mens FIK Ren-Engs Karin Magnusson kom på tredjeplass.

SAMSUNG CSC
Siri Størmer stormer frem, men var ikke første dame som passerte. Mange startpuljer uten rangering gjorde det ganske uoversiktlig både for løpere og tilskuere. Det var imidlertid ingen tvil om hvem som var raskeste dame i Oppegård.
Marianne-Garmann-Ullsand
Marianne Garmann Ullsand hadde allrede passert fotografen, i ganske ensom majestet. Hun hadde nest raskeste tid i mål.
SAMSUNG CSC
Men det var FIK Ren-Engs Karin Magnusson som passerte først, fra første startpulje. I mål var hun tredje raskest av damene.

På Halvmila ble det populær dobbeltseier til de to ungguttene Jakob Stavang og Oskar Axelsson fra arrangørklubben, foran Stig Lima fra SkiLøperne.

Jacob-Stavang_Oskar-Axelsson-1-og-2-5km
RASKE, UNGE MENN: To unge, talentfulle gutter fra arrangørklubben Oppegård IL var ikke bare raskest i klasse 13-15 år, men også totalt på 5 km, eller Halvmila som den ble kalt. Jakob Stavang fører an og vant på 20.20, med Oskar Axelsson, i rygg her, 12 sekunder bak i mål til andreplass. Nr 192 er Inger Johanne Haga som løpe 10 km.
SAMSUNG CSC
Stig Lima, som var tedje raskest totalt på 5 km på 20.39, tok seg tid til litt nye ablegøyer til Sportsmandens fotograf nå også, som han gjorde i Follotrimmen på onsdag.

Oppegård IL tok dobbeltseier også i dameklassen på Halvmila ved Iselin Fagervik Salthe og Emilie Reinholdt, som i likhet med de to beste guttene løper i klasse 13-15 år. Så det er ikke noe å si på rekrutteringen i OI. Trude Alvestad (klasse 40-44 år) var tredje raskest.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
RASKE, UNGE DAMER: Iselin Fagervik Salthe i midten vant 5 km, foran Emilie Reinholdt (t.h.), mens Victoria Granquist (t.v.) ble nummer 5. Men legg merke til damen som dukker opp i skogkanten…
SAMSUNG CSC
Det er Meike Hesselink. Hun innhenter ungjentene, løper på 26.34 og blir nummer 4 på samme tid i mål som Granquist, er bare 6 sekunder bak vinneren og sekundet bak Trude Alvestad på tredjeplass, som for øvrig startet i en tidligere pulje. Legg også merke til at det ikke er ett, men to barn i joggevogna! Som det var det for mannen Gerard, delt vinner på dagens 10 km, da han løp med joggevogna i Sentrumsløpet på 38.32!
Trude Alvestad knep tredjeplassen på Halvmila.
Trude Alvestad knep tredjeplassen på Halvmila.

Mye kos – og litt kaos

Oppegårdmila ble altså arrangert forrige gang for 10 år siden i 2004, da for øvrig Lasse Sørlund vant. Han var med i dag også, og ble nummer to i klasse 45-49 år bak Dag Spilde.

Gjenskapningen av Oppegårdmila må totalt sett absolutt sies å ha vært vellykket. Det var stor stemning, mye liv og røre og mange tilskuere rundt Idrettsparken på Østre Greverud. Løypen er variert og fin, ganske kupert og tøff, men går i fine omgivelser og skogsområder. Og premiebordet var imponerende. Det var skikkelig premiering til de tre beste i alle klasser, i tillegg til flotte utrekkspremier som mobiltelefoner og mye annet. Man tok seg også tid til å gjøre stas på alle medaljevinnerne med en tur opp på en ordentlig seierspall, noe som både unge og gamle som sjelden får anledning til slik heder, setter stor pris på.

Men Oppegårdmila hadde også noen barnesykdommer som må lukes bort til neste år. Viktigst er startordningen, som var temmelig håpløs. Å operere med mange startpuljer med 45 i hver puljestart er helt unødvendig. Det blir uoversiktlig både for løpere og for publikum. Og førstemann i mål bør vite at han eller hun har vunnet løpet! Det var ikke tilfelle nå. Kanskje det var derfor at det også ble litt tull med resultatene, siden det heller ikke var mattestart?  Starten av selve Oppegårdmila og Halvmila kunne også vært skilt litt bedre og man kunne gjerne hatt ulik farge på startnumrene til Mila og Halvmila, slik at man kan se forskjell og skille løperne fra hverandre, særlig dersom de starter tett etter hverandre. Nå var det et sammensurium av løpere som løp 5 eller 10 km, og med mange gode løpere som startet flere minutter bak langt dårligere løpere i puljene foran.

Løypen bør også kontrollmåles, de som løp med gps i går sier at den var cirka 10,5 km. I tilfelle kunne kanskje «omveien» rundt klubbhuset og idrettshallen fra start og ved runding droppes til neste år? Hvis løypen bare går rett over fotballbanen vil det bli enda mer publikumsvennlig for alle på tribunen, som vil se mer både fra starten og ikke minst ved runding halvveis.

Men med enkelte justeringer til neste år, er forhåpentligvis Oppegårdmila kommet for å bli denne gangen! For det var en svært koselig dag på Østre Greverud med en flott ramme rundt løpet, og gledelig at over 400 stilte til start med stort og smått, gammelt og ungt. I tillegg til Oppegårdmila og Halvmila, ble det nemlig også arrangert Minimila over 2 km, og Micromila for de aller yngste, samt Halvmila for trimmere uten tid.

SAMSUNG CSC
Det var masse folk og stor stemning i det flotte anlegget til Oppegård IL i Østre Greverud Idrettspark.
SAMSUNG CSC
Fire av de fem beste damene som ble ropt opp på podiet til slutt. Mens det ikke var noen tvil om at Siri Størmer (t.h.) og Marianne Garmann Ullsand var de to raskeste, var det litt mer forvirring om de neste på listen. Eve Vangsnes Bergli (blått i midten) ble ropt opp som femte beste dame, men på resultatlisten står hun i skrivende stund oppført som nummer 10…
SAMSUNG CSC
DAGENS VINNER: Kun en av de fem beste mennene var igjen helt til slutt, men det var til gjengjeld vinneren Erik Blom-Dahl.
SAMSUNG CSC
FORRIGE VINNER: Lasse Sørlund var regjerende mester i OI-mila, etter at han vant forrige gang løpet ble arrangert i 2004. Siden har han knapt konkurrert, før han gjorde come-back i år. I 2014 ble det 2.plass i klasse 45-49 år, selv etter at han løp rett forbi uten å ta inn på banen i spurten og nok tapte rundt 45 sekunder på den manøveren. Men Dag Spilde hadde han nok uansett neppe slått i dag.
Spreke loklpolitikere som stilte sporty opp i Oppegårdmila! Slike politikere, det vil gamle Norge ha!
Spreke lokalpolitikere som stilte sporty opp i Oppegårdmila! Slike politikere, det vil gamle Norge ha!
SAMSUNG CSC Bestemannspremiene gikk til Siri Størmer og Erik Blom-Dahl. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden
Bestemannspremiene gikk til Siri Størmer og Erik Blom-Dahl.


Alle bilder: © Frode Monsen, Sportsmanden.no

Sportsmanden har også lagt ut en stor bildeserie med 220 bilder fra Oppegårdmila og Halvmila!

Nå kan du også se bildeserie fra de unge, håpefulle løperne i Minimila! 

Alle resultater

 

Oppegårdmila er forhåpentligvis kommet for å bli!
Oppegårdmila er forhåpentligvis kommet for å bli!
 
 
 
 
sportsmanden.no 
 
 
 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -