LøpingMaraton

Jubilerte med sitt 100 maraton på Jessheim

Liv B.J. Lystad løp sitt 100. maraton bare 4 år etter debuten

Liv Berit Jegteberg Lystad fra SK Vidar startet maratonkarrieren relativt sent, men er nok en av dem som har løpt flest maratonløp de siste årene. Den sprudlende damen fra Drøbak dukker opp stort sett overalt hvor det løpes maraton, og på Jessheim kvalifiserte hun seg for den såkalte «100-klubben» med hundre fullførte maratonløp, bare fire år etter debuten. Vi gratulerer!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
HELT I HUNDRE: Muntre Liv B. Jegteberg Lystad underveis på sitt maraton nummer 100.

Liv Jegteberg Lystad debuterte på maraton så sent som i november 2013, i sitt 53. år, nettopp her på Jessheim Vintermaraton, med tiden 3.59.06.

Deretter løp hun 10 maraton i 2014, før det for alvor tok av.

I 2015 ble det 22 maraton, etterfulgt av hele 33 maraton i 2016. Og Jessheim Vintermaraton var maraton nummer 34 i inneværende år for kvinnen som er født i 1960.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå er ringen til hundre maraton sluttet på samme sted som det startet, bare fire år etter debuten. 2 minutter og 2 sekunder raskere enn i debuten gikk det denne gangen, og med tiden 3.57.04 ble Lystad også belønnet med klasseseier i sitt maraton nummer 100.

Men det stopper nok ikke der for den tidligere syklisten og nå svært så løpsglade damen.

Alle hennes 100 maratonløpene kan du se her. 

Liv Jegteberg Lystad jubilerte med sitt maraton nummer 100, til klasseseier, samme sted som hun debuterte for bare 4 år siden.

Jon Weydahl var nummer 100 i 100-klubben

En som nettopp løp sitt maraton nummer 100 er Jon Weydahl, også han fra Drøbak. Weydahl, som er født i 1959, året før Lystad, løp sitt 102.maraton på Jessheim.

Men i motsetning til Lystad, har Jon Weydahl løpt maraton i en årrekke og han debuterte på distansen så tidlig som i 1982 i Fredrikstad, med 3.22.58. Denne gangen ble tiden 5.05.55 for løperen fra Drøbak Maratonklubb.

Alle Weydahls maratonløp kan du se her.

Jon Weydahl (t.v.) er også blitt medlem av 100-klubben. Til høyre er Sindre Torp, som løp halvmaraton på Jessheim.

Og her er to til som snart følger etter

To andre som nærmer seg den fornemme 100-klubben er Ole Arne Eiksund og Jan Billy Aas, som løp sine maraton nummer 96 og 98 i Jessheim Vintermaraton.

Jan Billy Aas har for øvrig for lengst fastsatt tid og sted for sitt maraton nummer 100, som skal markeres 14.juli neste år, samtidig med at makker Ronny Kristiansen skal løpe sitt maraton nummer 50, i «Team Ronny og Jan Billy’s jubileumsmaraton.

SNART I HUNDRE: Ole Arne Eiksund mangler bare fire løp får han også er medlem av 100-klubben. Marit Tørstad bak er på vei til 4.plass totalt av kvinnene på 3.38.43.
SNART I HUNDRE: Muntrasjonsrådet Jan Billy Aas holder litt show. Han mangler nå kun to maraton på sin ferd til 100, som skal markeres i «Team Ronny og Jan Billy’s jubileumsmaraton» 14.juli neste år. Ivar Marius Nerby følger smilende med på opptrinnet.

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Hovedreportasjen fra maratonløpet i Jessheim Vintermaraton kan du lese her.

Og her er reportasjen fra halvmaratonløpet.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -