HalvmaratonMaratonRomerikeTeam Sportsmanden

Jessheim Vintermaraton med rekorddeltagelse

Litt vanskelige forhold i ny og enda lettere løype

Vintermaraton på Jessheim ble arrangert for 36.gang på søndag med hele 738 påmeldte, solid ny rekord. I dagene før løpet ble det knyttet stor spenning til forholdene, da det var meldt mye nedbør i forkant av løpet. Spørsmålet var om dette ville falle som regn, sludd eller snø. Det ble vel en mellomting, og selv om arrangøren gjorde en solid jobb med både brøyting og strøing, var det litt krevende forhold med noen partier med is, sørpe eller vann enkelte steder.

Dermed uteble det forventede «perseskredet» som kunne ha blitt resultatet siden løypen var lagt om og gjort enda raskere og lettere enn tidligere. Uansett var det som alltid mange blide løpere på Jessheim. Atmosfæren i populære Vintermaraton er alltid god.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLAR: Maratonløperne er klare til start.
Foto: Arrangøren

– Underlaget bød på sine utfordringer

På maraton ble det seier til Eirik Johannessen fra Tønsberg FIK med 2.40.17, foran fjorårsvinner Håkon Haug Urdal fra Team Sportsmanden, som fikk 2.42.01 og beskrev det slik på sin Facebookside etterpå:.

– Det ble 42.195 m også i november. Av flere grunner mer kontrollert fart enn i Frankfurt. Dagens underlag bød på sine utfordringer. Ble likevel pallplass. Jessheim-glass-samlingen er komplett; glass i alle størrelser/valører.

KREVENDE UNDERLAG: Håkon Haug Urdal underveis på Jessheim.
Foto: Kjell Arne Olsen

Og det er litt av en høst Håkon Haug Urdal har hatt. Etter pers i Berlin Marathon på 2.34.42, vant han kontrollert Skåbu Fjellmaraton bare seks dager senere. Så ble det 10km-pers i Hytteplanmila på 33.34, før han helgen etterpå dro på spontantur til Frankfurt der han igjen pyntet på maratonpersen, nå til 2.32.44! Før høsten og løpesesongen altså ble avsluttet på Jessheim.

Teamkollega Egil Løken var nok enda mer fornøyd. Etter ikke å ha fått ut det han var god for i Berlin Marathon, forbedret han seg betydelig på Jessheim, trass adskillig vanskeligere forhold. Ny pers på 3.17.28 ble belønningen!

Også Stig Kongsvik fra Hyllestad IL fikk med seg ny fin pers tilbake til Vestlandet etter 3.04.34.

– Tenk om man hadde arrangert et tilsvarende løp på våren, var det en som nevnte i sosiale medier.

Ja, Jessheim Vårmaraton kan være en tiltalende tanke.

PERS: – Siste maraton i år, på sørpeføre. Men selv med det føret går det stadig raskere, så da er dette ordentlig gøy og samtidig innihelvete vondt! Ny pers og en ny seier over meg selv, skrev Team Sportsmandens Egil Løken på Facebook. Han fikk god drahjelp av Ørjan Mydland Grønsund, som kom i mål på 3.16.06.
Foto: Kjell Arne Olsen

Åse Klinkenberg klinket til med seier på 10 km

Og det var enda flere fornøyde løpere fra Team Sportsmanden på Jessheim. Den som kanskje var aller gladest etterpå var Åse Klinkenberg, som slo til med seier på kvinnenes 10 km på 41.22. Kanskje ikke helt hverdagskost for veteranen å bli totalvinner, men desto mer moro når det skjer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SEIERSJUBEL! Åse Klinkenberg fra Team Sportsmanden / Hytteplan Sport kan strekke armene i været som vinner av 10 km.
Foto: Olav Engen / Kondis.no. Du kan lese hans reportasje nedenfor.

Les også: 53 % vekst på to år i Jessheim Vintermaraton (Kondis.no)

På mennenes 10 km ble det «fallseier» til konkurranseglade Thomas Asgautsen, karen fra Spirit Stavanger FIK som slo til med seier i Oslo Maraton i sommer. Han var en smule blodig etter å ha gått «på snørra» underveis, men med 34.02 var Asgautsen likevel akkurat halvminuttet foran Sven Kilander i mål, mens Thea Haug fra Lillestrøm var toer på kvinnenes milløp.

VINTERLIG: Det heter Vintermaraton, så man kan vanskelig klage på litt snø og is. Her er det «flaggbærer» eller fartsholder Runar Sannerud som stødig loser en stor gruppe mot skjema til 40 minutter på milen.
Foto: Kjell Arne Olsen

Ny seier til Jørgen Korum på halvmaraton

På halvmaraton ble det hard kamp om seieren, som Jørgen Korum fra OSI avgjorde på 1.10.39, tre sekunder foran Håkon Aastvedt fra BDO. Korum vant nylig også 10 km i Perseløpet bare noen kilometer unna, på andre siden av E6-en.

Mens Silje Eklund fra Skreia IL og Totenåsen Løp tok en soleklar seier på kvinnenes halvmaraton med 1.20.34, foran vinneren av Nøklevann Rundt, den australske SK Vidar-løperen Ley Muller med 1.25.15.

Av ni menn som løp under 1.15 finner vi også de to sterke triatletene Allan Hovda og Jarle Wermskog, nummer 2 og 3 i verdensmesterskapet i XTRI i årets Norseman Xtreme Marathon. Men det var Jarle som var best av de to på Jessheim med 1.11.59 og 4.plass, mens Allan fikk 1.14.35 til 8.plass.

Hos kvinnene var det syv som løp under 1.30. Den siste i den rekken var Stine Nordsveen. Den yngre søsteren til ultraløper Rita Nordsveen «overrasket seg selv» med faktisk å sette ny pers på Jessheim, hun også, med 1.29.54 etter mye skadeproblemer. Etterpå var hun svært glad:

– Løpet i dag var en bekreftelse på man når langt med stahet, positivitet og tillit til seg selv om å nå egne mål. Stadige skadeavbrekk har ikke klart å få ta knekken på meg. Skadene har bare ført til mer aggressivitet om å gjøre enda bedre løp! skrev hun på sin Facebookside.

Så javisst var det mulig å løpe raskt på Jessheim!

Alle resultater


Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -