Berlin MarathonMaratonMaxpulseSportsmanden Sportsreiser

Fort og fuktig i Berlin Marathon

Sensasjonelt løp av Bekele – 2 sekunder fra verdensrekord da mange norske perset

Berlin Marathon er et av de aller største maratonløpene, både i antall løpere og i popularitet. Det har også ry for å være verdens raskeste – med en rekke verdensrekorder, senest i fjor på fantastiske 2.01.39. Utrolig nok var årets vinnertid bare to sekunder bak, etter en heroisk avslutning av Kenenisa Bekele. Men med 2.01.41 som vinnertid, er det fortsatt Eliud Kipchoge som har verdensrekorden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SYMBOLSK? Kenenisa Bekele løp med startnummer 2 – og kom 2 sekunder for sent til en sensasjonell verdensrekord!
FOTO: Jacob Bolin Lund
RUNNER UP: Birhanu Legese, også han fra Etiopia, holdt lenge følge med Bekele og ble nummer 2 på sterke 2.02.48.
FOTO: Jacob Bolin Lund
TRIPPEL ETIOPIA: Sisay Lemma løp på 2.03.36. De tre landsmenene var i en særklasse i Berlin, med over tre minutter ned til fjerdemann, Jonathan Korir fra Kenya.
FOTO: Jacob Bolin Lund

Litt lenger nede på resultatlistene er det alltid massevis av løpere og mosjonister som kjemper sin egen kamp mot klokken, og mange setter pers hvert år i Berlins gater. I år var det 44.065 løpere fra hele 150 land som fullførte Berlin Marathon! Av disse var det rundt 700 norske som stilte på startstreken, herunder en liten gruppe fra Maxpulse og Sportsmanden, som i fellesskap for første gang arrangerte tur til Berlin Marathon. Det ble en minnerik sådan.

Andreas Myhre Sjurseth og Hilde Aders beste norske

Raskeste nordmann var imidlertid Andreas Myhre Sjurseth fra SK Vidar med 2.16.37 til 51.plass – og Hilde Aders fra Kvæfjord IL på 2.46.46 til 55.plass av kvinnene.

Marit Haslie (2.52.03), Kathrine Kvernmo (2.54.05), Ina Hølland (2.56.04) og Laila Falck (2.56.38) løp også under drømmegrensen på tre timer av kvinnene.

DUELL: Også i kvinnenes konkurranse ble det etiopisk i teten. Ashete Bekere (t.v.) avgjorde duellen mot Mare Dibaba med syv sekunders margin, til vinnertid 2.20.14.
FOTO: Jacob Bolin Lund
BESTE TYSKER: Kejata Melat tok en populær sjetteplass som beste europeer på 2.23.57.
FOTO: Jacob Bolin Lund

Andreas Myhre Sjurseth var eneste nordmann under 2.20, men Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim IL var ikke langt bak med 2.20.15. Alexander B. Kirkeberg (2.20.50) og Håvard Fjærli (2.21.09) – begge fra Namdal Løpeklubb – samt ikke ukjente Kristian Ulriksen fra Trømsø Løpeklubb (2.21.31) var også under 2.25 i Berlin.

Av norske medaljører i de ulike aldersklassene finner vi nevnte Laila Falck med 2.plass i K50-54 år. Samme plassering fikk også evigunge Vera Nystad fra Søgne IL, som i klasse K70-74 år løp på imponerende 3.42.19!

Hos gutta sikret Abdulaziz seg 2.plass i M40, Andreas Beck Engebretsen fikk samme plassering i M55 på knallsterke 2.44.36, mens Erik Bergersen fra Kristansand Løpeklubb var like utenfor pallen med sin 4.plass i M50 på 2.38.11.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

VÅTT: Det ble fuktig etter hvert i Berlins gater.
FOTO: Frode Monsen
Litt ulike antrekk i sølepyttene inn mot mål.
FOTO: Frode Monsen

– En hinsides fantastisk opplevelse!

Mange satt som vanlig personlige rekorder i Berlin. En av dem var Stein Henrik Olaussen, erfaren maratonløper med blant annet seier i Stavanger Maraton for noen år tilbake på merittlisten. Han smadret egen rekord og la ut denne beskrivelsen på Facebookgruppen Sportsmanden Sportsforum etterpå:

– Selv hadde jeg en hinsides fantastisk opplevelse, trolig min beste løpsopplevelse noensinne. Overgikk alle mine (relativt høye) forventninger, og smadret min 5 år gamle maraton-PB med 7 minutter, og satte underveis også ny halvmaraton-PB med 30 sekunders margin. Føltes som om jeg fløy avgårde hele løpet, og jeg hadde ikke noe problem med å flyte fint i 16 km/t. Berlin er virkelig noe helt spesielt!!

En annen som var superglad var nok Runar Sannerud, som på sin egen fødselsdag ga seg selv den best mulige gaven ved for første gang å løpe under 2.40, med sluttid 2.39.30.

Og Stian Eriksen fra Team Sportsmanden, som imponerte stort med 2.42.52 i sitt aller første maraton, etter å ha løpt klokkejevnt med andre halvdel bare 13 sekunder saktere enn første del. Snakk om debut! 

BLIR DET PERS? Når Brandenburger Tor dukker opp er det under en kilometer til mål, og man kan enten nyte innspurten, eller gi alt man har i håp om pers eller årsbeste. Eller kanskje gjøre begge deler!
FOTO: Frode Monsen

Flere i gruppen til Sportsmanden/Maxpulse perset også, og det var ellers en heftig diskusjon rundt skovalg. Det er vel ingen hemmelighet at de nye Nike-skoene brukes av mange. Trolig har de en positiv effekt på prestasjonen, i det minste via placeboeffekt… Men fortsatt er det mannen eller kvinnen oppi skoene som skal løpe.

PERS! Ragnar Jacobsen fra Team Sportsmanden gir positivt tegn til fotografen på sin ferd mot ny pers på 3.05.09.
FOTO: Jacob Bolin Lund
PERS! Også Hans-Jørgen Lund satt ny fin pers i Berlin: 3.34.58
FOTO: Jacob Bolin Lund
En spent gjeng fra Maxpulse-Sportsmanden sin gruppe er klar for avgang til start.
FOTO: Heidi Aasland

Her er oversikt over de 50 beste norske menn og kvinner fra Berlin Marathon:

Topp 50 norske menn
Topp 50 norske kvinner

Alle resultater

Bildegalleri – Fotograf: Jacob Bolin Lund
(Klikk på bildet for større versjon og for å bla frem og tilbake)

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -