FolloOppegårdRulleski

Thomas Gifstad tok spurtpris

Kjempet i teten i Klarälvsloppet

Oppegårds sterke langrennsløper Thomas Gifstad fortsetter å imponere i de store rulleskirennene. I Klarälvsloppet, som med sine ni mil er Sveriges lengste rulleskirenn, var løperen fra Team Rustad IL Oslo igjen med å prege løpet, i kamp mot verdenseliten i langløp. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Klarälvsloppet inngår også i Visma Ski Classics Challenge. Det er nytt av året at man kan samle poeng til vinterens Ski Classics i ett renn utenom de offisielle rennene som inngår i cupen. Rennet er 90 km og går langs Klarälven fra Uddeholm til Karlstad. Det går på et nedlagt jernbanespor som er asfaltert og følger elven i vakre omgivelser, der 500 løpere stilte til start på den lengste distansen forrige søndag. Dagen før var det også et sykkelritt i samme løype og et halvmaratonløp, så dette er et stort arrangement som pågår hele helgen.

– Været var jo fantastisk i år, så det ble en fin ramme rundt rennet. Traséen er helt flat, så løperne går utrolig fort. De beste brukte 3 timer og 14 minutter på 9 mil, det tilsvarer litt over 21 minutter per 10 km, eller litt over 2 minutter per kilometer i 9 mil, forteller Tron Gifstad. 

Thomas Gifstad er nummer tre i rekken her. Og på forsidebildet spurter han inn til andreplass i den første spurtprisen.
Alle foto: Johnny Tørklep

Hele langløpseliten stilte til start, så det var et knalltøft felt. Thomas gikk likevel offensivt og lå langt fremme i hovedfeltet hele tiden. Innimellom var han også oppe helt i tet og dro. I så store rulleskirenn med stor fart, er det gjerne tryggere å ligge langt framme for å unngå uhell. Thomas hadde et lite, men effektivt støtteapparat med bror Henrik – tidligere en lovende skiskytter – som fulgte på sykkel med staver og drikke, mens mangeårig trener og coach Johnny Tørklep fra Myrvoll og faren Tron sørget for drikke og mat på hele syv punkter i løypa og fulgte det hele med bil. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Thomas Gifstad kom godt i gang og på den første innlagte spurten etter 27 km klarte han en 2.plass og sikret seg dermed 3000 kroner i premiepenger. Thomas kom seg denne gangen gjennom alle de ni milene uten uhell og lå i tetgruppa på den siste milen ned til mål i Karlstad. Stian Hoelgaard hadde da fått en luke på 30 sekunder på feltet, men to løpere klarte akkurat å ta igjen lederen på målstreken. Litt overraskende var det Stian Berg som vant spurten. Helt overraskende var det likevel ikke. Stian Berg er nemlig mannen som klarte å slå både Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug i ett og samme sprintrenn på Hamar i fjor. Thomas Gifstad endte bare 7 sekunder bak. 

– Dessverre for Thomas hadde han vært plaget med ryggsmerter hele uken, og det ble ikke noe bedre underveis. Så da det dro seg til på den siste kilometeren, kjente han at ryggen ikke tillot å spurte maksimalt. Men en 12.plass var likevel greit i dette selskapet, der tidligere Vasaloppvinnere som Anders Aukland og Andreas Nygård kom noen plasser bak Thomas, oppsummerer Tron Gifstad, før han i ren «Gjert Ingebrigtsen-stil» tilføyer: 

Nå blir det mer hardtrening fram til sesongåpning på ski i november! 

PRISPENGER: Det kommer nok godt med til vinteren.
Alle foto: Johnny Tørklep

Hjemmeside med resultater

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Denne artikkelen står å lese i Oppegård Avis torsdag 3.oktober 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -