FollotrimmenGøteborgsvarvetHalvmaratonOppegård

Løp Gøteborgsvarvet for 17. gang

Men Henrik Brøvig var beste lokale løper i verdens største halvmaraton

Gøteborgsvarvet er med sine over 60.000 påmeldte verdens største halvmaraton – og helt sikkert ett av de aller beste også. Løpet er langt fra lett, der den går i en rundtur med start og mål ved Slottsskogsvallan, over og langs Götaelven og gjennom byen som er i skikkelig festmodus. Man får en følelse av at alle som ikke selv deltar, er med som tilskuere, griller i parken eller bidrar til den fantastiske atmosfære som man opplever få andre steder i mosjonsløp. Opp og ned avenyen til Götaplatsen i sentrum er det flere rekker med tilskuere på begge sider, tett i tett, som heier på nettopp deg, særlig hvis du har navnet ditt på startnummeret.

Vanlige mosjonister får et snev av hvilken følelse det må være for våre langrennshelter og andre idrettsstjerner når de heies frem av et jublende folkehav med entusiastiske tilskuere.

Så selv om løpet i år gikk på 18.mai, var det som vanlig flere tusen nordmenn som hadde valfartet til Gøteborg for å teste formen og få med seg løpsfesten hos «Søta Bror». 

Beste lokale løper var Henrik Brøvig, som med 1:19:29 ble nummer 197 totalt. Kun seks nordmenn var raskere, med Jørgen Korum som best med 1:12:06.   

En som har som tradisjon å dra til Gøteborg for å løpe Varvet, er Steinar Lien fra Trollåsen, som lørdag fullførte løpet for 17. gang!

– Det var litt klamt, omtrent som på Sentrumsløpet. Jeg hadde en skikkelig tung dag. Ingen sprekk, men det gikk tregt hele veien, forteller Lien etter 1:36:58 og 63.plass i klasse M50-54 år. 

Bestetiden hans herfra er så god som 1:18:20 fra 2005. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Litt lenger nede på resultatlistene finner vi en annen ivrig mosjonist, Endre Vindheim fra Kolbotn, som brukte 2:13:09 på sin halvmaraton. At Göteborgsvarvet først og fremst er for de store massene, illustreres også av at Vindheim med det ble nummer 19.085, altså akkurat inne på resultatlistens øvre tredjedel.

Forsidebildet: Start og mål er ved Slottsskogsvallan – med massevis av tilskuere der som ellers i løypen.
(Foto: Frode Monsen)

Resultater Gøteborgsvarvet 2019

Tidligere på Sportsmanden fra Gøteborgsvarvet:

Lettbent løpsrapport fra Janicke Bråthe

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Odd-Bjørn Hjelmeset og Synøve Brox imponerte stort i GøteborgsVarvet 

Tropehete og rekorder i GøteborgsVarvet 

Ski-jenta Janicke Bråthe, selv halvt svensk, hadde en stor opptur i Varvet i 2017.


Full fart i Follotrimmen

Like sikkert som at bjerken springer ut i mai, så er også Follotrimmen i full vigør på våren. Onsdag gikk det tredje løpet i karusellen i Finstadmarka i Ski, og to løp til står på programmet før sommerpausen. 

I det 7,3 km lange og varierte løpet som for det meste gikk i terrenget, fullførte Geir Gjessing sitt hattrick med årets tredje strake seier. Dermed ble det altså ny seier til Ski, med de to Oppegårdguttene Henrik Brøvig og Thomas Gifstad på andre- og tredjeplass. 

Ski-gutten Geir Gjessing tok igjen innersvingen på de to Kolbotn-karene Henrik Brøvig og Thomas Gifstad.
Tre dager senere løp imidlertid Brøvig meget bra i Gøteborgsvarvet.
(Foto: Tron Gifstad)

Totalt var det 252 som fullførte det tredje løpet, enten på tid eller i trimklassen. Allerede onsdag 22.mai går fjerde løp i Follotrimmen i Drøbak, før det blir en liten pause før Oppegård kommune står som arrangør av det femte løpet fra Sofiemyr onsdag 12.juni. Og er du ikke påmeldt hele karusellen, kan du likevel bli med på løpet i hjemkommunen eller i andre enkeltløp i karusellen. Mer fra løpene i Follotrimmen finner du på Sportsmanden.no.

Reportasje og resultater fra Follotrimmen på Finstad finner du her

– – –

LOKAL SPORT:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Denne artikkelen kommer på trykk i Oppegård Avis torsdag 23. mai 2019.

Alle Sportsmandens reportasjer i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -