HalvmaratonInternasjonaltLøpingMaraton

Smadret norgesrekorden på halvmaraton

Sondre Nordstad Moen historisk som første nordmann under timen på halvmaraton med tiden 59.47 i Valencia

Trønderen Sondre Nordstad Moen slo ikke bare den «mosegrodde» norgesrekorden til Geir Kvermno fra 1988 på 1.02.13 – han smadret rekorden da han også brøt den magiske time-grensen og løp på fantastiske 59.47 i Valencia i formiddag!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sondre Nordstad Moen har i en årrekke vært en av Norges aller beste langdistanseløpere, men har fått en skikkelig løft i år. Her er han (med startnr 3) i Oslo Halvmaraton, som han vant på ny løyperekord 1.02.59 i 2014, en tid som lenge var personlig rekord for trønderen. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

Sondre ble nummer 4 i løpet i Valencia som ble vunnet av Abraham Cheroben på tiden 59,11, men løpet til trønderen er faktisk den tredje raskeste halvmaraton gjennom tidene av en europeer!

En av de største norske prestasjoner gjennom tidene

– Dette er en av de største norske utholdenhetsprestasjoner uansett idrett gjennom tidene. Det er så fort at det er ikke til å forstå. Den rekorden han bare knuser, den har stått siden 80-tallet, sier NRKs friidretts- og langrennkommentator Jann Post, som selv løp på meget gode 32.39 på den 10km lange Hytteplanmila i går til VG.

Tidligere i år slettet også Nordstad Moen den 30 år gamle norske maratonrekorden til samme Geir Kvermno, da han løp på 2.10.07 i Hannover Maraton og slo den gamle rekorden med 10 sekunder.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Halvmaratonrekorden ble imidlertid knust med hele 2 minutter og 26 sekunder!

Det neste kortsiktige målet til Sondre Nordstad Moen er et maratonløp i Japan 3.desember. Da ryker kanskje den norske rekorden igjen. For ambisjonene til trønderen er skyhøye.

– Målet på sikt er 2,05. Klarer jeg ikke det, så kommer jeg til å føle at jeg ikke har fått ut potensialet mitt, sier 26-åringen til VG.

Et resultat av 10 års systematisk trening. Sondre Nordstad Moen er fortsatt bare 26 år og kan ha mye ugjort på løpebanen. Det er spesielt maraton han satser på fremover. (Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden)

Verdensrekord på kvinnenes halvmaraton

På kvinnesiden forbedret Joyciline Jepkosgei sin egen verdensrekord med ett fattig sekund da hun løp på 64.51 i Valencia.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -