HytteplanmilaLøpingRingerike

Hyggelig høstfest i hurtige Hytteplanmila

Karoline Grøvdal vant superduellen på ny løyperekord

Hytteplanmila er gjerne både sesongavslutning og «høstfest» for mange mosjonister på Østlandet. Stadig flere tar turen til Hole kommune og Svendsrudmoen, der en av de raskeste milløpene i Norge samler fulle hus. I hvert fall var løpet fulltegnet for andre år på rad, noe som er ganske sjeldent nå med litt nedadgående deltakerspiral for de fleste løpene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
KLAR TIL START: 2316 løpere står tettpakket, spente og klare til en rask sesongavslutning på Svendsrudmoen i Hole. (FOTO: Bjørn Hytjanstorp)

Blandingen av elite og mosjonister og den intime og koselig atmosfæren gjør også Hytteplanmila til et svært populært løp, der deltakerne gjerne kommer igjen år etter år.

Om løypen faktisk er så flat og lett som de fleste vil ha det til, er imidlertid ikke alle helt enige i.

«At dette er Norges raskeste løype, er bare tull», overhørte vi en lokal kar som sa. Og da vi selv kjørte hjem igjen etter å ha løpt her for n-te gang, ble vi nok en gang litt overrasket over at tilsynelatende helt flate strekk faktisk går litt oppover…

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Uansett er Hytteplanmila rask, det hersker det ingen tvil, selv om alle de gode resultatene kanskje også har noe med atmosfæren og høstluften å gjøre. Og at den avsluttende og beryktede «pulsbakken» med egen tid kommer helt til slutt. Med kun 200m igjen klarer man alltid å mobilisere de aller siste kreftene, og løypen har dermed et netto fall fra start og til 9,8km…

Mål på toppen av «pulsbakken» krever sitt.

Det som imidlertid er et uomtvistelig faktum, er at det hvert eneste år settes en bråte med personlige rekorder og årsbeste nettopp her i Hytteplanmila (se nederst i reportasjen), trolig mer enn noen andre steder, i hvert fall i forhold til antall deltakere. Nivået er også ofte skyhøyt i aldersklassene for veteraner som er på jakt etter gode tider og å komme inn på årsstatistikker etc.

Dronningen av Hole

Nesten like sikkert som at Hytteplanmila arrangeres hver høst i oktober, så står også vår aller største kvinnelige løperstjerne på startstreken. Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde allerede vunnet her 5 år på rad, men i år var hun utfordret av den meget sterke svensk-afrikaneren Meraf Batha, som har bestetid i Europa på 10.000m i år på 31.13, en tid som er 10 sekunder raskere enn Karolines tid fra OL i fjor sommer og 33 sekunder raskere enn løyperekorden fra debuten i Hytteplanmila i 2012. Siden det har altså jenta fra Isfjorden vunnet hvert år, og de tre siste årene på 32-tallet. Skulle hegemoniet brytes?

Martin Finne fra Gular fungerer tilsynelatende som hare for Karoline Bjerkeli Grøvdal her etter 8,5 km. Meraf Batha er like bak. Det er like før avgjørelsen faller…. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

De to rivalene fulgte hverandre som skygger frem til drøye 8 km. Da Grøvdal merket at Batha slet litt, satte hun inn det avgjørende støtet, økte tempoet og fikk umiddelbart en luke. En offensiv Karoline løp tydelig «på hjemmebane» og avgjorde dermed superduellen med komfortable 19 sekunder til slutt. Vinnertiden ble knallsterke 31.26 – ny løyperekord, Europas beste tid på gateløp i år og bare 3 sekunder bak den nevnte tiden fra OL-finalen. Så selv om Bahta satt svensk rekord i 10km gateløp med 31.44 og var godt fornøyd med det, er det altså Karoline som fortsatt er dronningen av Hytteplanmila!

RYKKET: Så setter Karoline på turboen. Legg merke til at hun her nærmest flyr med begge beina langt over bakken og er akkurat i ferd med å få den avgjørende luken til Mesaf Batha. Herfra og inn økte det lille forspranget til 19 sekunder.

Rebecca Hilland fra BFG Bergen FIK avgjorde kampen om den siste pallplassen med 33.35, med årets norgesmester på halvmaraton fra Oslo, Runa Skrove Falch og Maria Wågan ikke mange sekundene bak, alle tre på 33-tallet.

Bergensk-engelske Rebecca Hilland har en liten luke til nærmeste forfølger Runa Skrove i kamp om tredjeplassen.
Vinneren av NM på halvmaraton Runa Skrove ga imidlertid kamp helt inn.
Maria Wågan fra Namdal har heng på gutta med Ola Matre fra Modum FIK i grønt, men må innse at pallen blir for tøff. I høyre billedkant skimtes en av de mange som perset, Jon Ilseng (se lenger nede i artikkelen).

Norsk ungdomsduell bak afrikanerne

På herresiden var det helt i tet en kamp mellom Tjalve sine norsk-eritreere Fissehatsion x 2 og Kibrab, samt svensk-etiopiske Asefa. Vinneren av NM i terrengløp forige helg, Okubamichael Fissehatsion avgjorde til slutt med sterke 29.08, fire sekunder foran Asefa, med Kibrab på tredjeplass. Løyperekorden til Sondre Nordstad Moen – som dagen etter ble historisk som første nordmann under 60 minutter på halvmaraton – var imidlertid ikke truet. Rekorden er på sterke 28.50.

Okubamichael Fissehatsion fra Tjalve IK (t.h.) kronet en knallsterk sesong med NM-gull på halvmaraton i Oslo, gull også i terreng-NM sist helg og seier i Hytteplanmila nå. Her holder toer Tigabu Asefa fra svenske Ullevi FK fortsatt følge.

Bak disse var det også en knallhard prestisjeduell mellom to norske unggutter om å bli beste norske løper. Til slutt var det årets vinner av motbakkecupen, Stian Øvergård Aarvik fra Gneist IL som avgjorde spurtduellen med Simen Halle Haugen med to sekunders margin til 30.20, selv om Aarvik måtte se seg slått med enda knappere margin av Senay Fissehatsion. Marius Vedvik, Petter Rypdal, Gishe Abdi Wako og Jens Bøhmer fylte ut de siste plassene på topp-10 listen, alle på tider under 31 minutter.

DUELL: Stian Øvergård Aarvik fra Gneist IL (t.v.) kan mer enn å løpe i motbakker og imponerte med 5.plass, to sekunder foran Simen Halle Haugen.

Superveteranen strikes again

Den som kanskje imponerte aller mest av gutta i Hytteplanmila, var igjen den råsterke superveteranen Kristen Aaby. At en kar på 56 år kan løpe 10km på 32.58 er ganske vanskelig å fatte for en jevngammel redaktør. På toppen av det hele har fenomenet fra Sigdal slitt med en skade i flere måneder og var høyst usikker på om han i det hele tatt kunne stille til start i Hytteplanmila.

Hva er han laget av, Kristen Aaby? Ingenting å si hverken på fart eller steg for superveteranen som i en alder av 56 fortsatt ser 32-tallet på 10km!

Årets veteranløper de siste par årene skal bli vanskelig å slå også i inneværende år. For øvrig fikk også fjorårets beste kvinnelige veteranløper Synøve Brox overrakt sin velfortjente gullsko for 2016, selv om hun denne gangen måtte nøye seg med å være en av mange tilskuerne som heiet frem løperne.

Mange perset – nok en gang!

Det er nesten umulig å skrive om Hytteplanmila uten å nevne stadig nye løpere som setter personlige rekorder på 10km. Så også i år, da forholdene også ble meget gode. Nedbørsmengdene som var meldt tidligere i uken forsvant helt, og til slutt var den største bekymringen et trafikkuhell på Sollihøgda som skapte mye kø og gjorde at løpet ble utsatt en halvtime så alle skulle rekke starten. Et meget bra trekk av de fleksible og dyktige arrangørene. Og når startskuddet smalt kl 14.00, var det supre løpsforhold med rundt 8 grader, frisk høstluft og oppholdsvær, men kanskje litt for mye vind til at forholdene var helt perfekte, ble det påpekt etterpå. Men forholdene var altså mer enn gode nok til at mange dro hjem med både medalje, årsbeste og PB i bagasjen. Her er noen av dem.

Ultraløper Bjørn Tore Taranger gir alltid alt og var superfornøyd med 33.19 og pers på «sprintdistansen» 10km. Unge Sivert Eggen fra Bøler IF var bare 3 sekunder bak på 33.22 i klasse 16-17 år, trolig pers det også. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Av svært mange «persere» bak de aller beste nevnes her et lett vilkårlig knippe – langrennsløper Johan Hoel, som løp på gode 31.46 til 24.plass – ultraløper Bjørn Tore Taranger som løp på 33.19 – blogger Jon Ilseng, mannen som hadde gått høyt ut og lovet pers under 34 minutter på forhånd, og som leverte varene med 33.47 – terrengsyklist Joar Markhus Rodal, som slettet sin 28 år gamle pers(!) med noen små sekunder – supermosjonisten Arne Post som aldri slutter å imponere og som dermed også ble best i den prestisjefylte familieduellen mot storebror Jann, som kom halsende ikke langt bak til hhv 31.56 og 32.39 – Ida Bergsløkken, som ble 11.beste kvinne med 35.08 – Andreas Gossner som perset med 22 sekunder til 35.39 – veteranen Johnny Stensrud som endelig knekket Hytteplankoden og løp på under 37 minutter for første gang med 36.40 – og et kobbel fra Team Sportsmanden med vinneren av forrige helgs Fredrikstadmarka rundt Håkon Urdal i spissen, som perset med over minuttet til 33.46.
Mer om dette og andre deltakere fra Team Sportsmandens fyldige tropp på hele 27 deltakere i egen reportasje her:

Hele 8 av Team Sportsmandens deltakere perset i Hytteplanmila! 

Og her er flere spreke bilder 

Ida Bergsløkken i sort var en av svært mange som perset. Hun må ha avsluttet sterkt, for en så god løper som Eli Anne Dvergsdal (t.v.) ble slått med 14 sekunder herfra og de siste 1,5 km til mål.
Andreas Gossner (t.v.) med skikkelig fighting face holdt trykket helt inn og ble belønnet med ny pers med 22 sekunder! Han får god pes av den sterke veteranen Frode Engelund fra Skedsmo Skiklubb i blått, som løper på samme tid, 35.39.
-Knekket endelig Hytteplankoden. Digg! skrev den sterke veteranen Johnny Stensrud fra Moss IL (i sort) på Facebook. Han er en av få som perser etter passerte 50 og kom på plassen bak Engelund i klasse M50-54 år med solide 36.40.

Hytteplanmila har vært fulltegnet en stund med 2800 påmeldte, men som vanlig er det mange forfall på løp der man må være tidlig ute med påmeldingen. Totalt 2316 som fullførte er vel imidlertid også rekord, og strengt tatt er det ikke plass til stort flere i Hytteplanmila.

Men de fleste kommer nok tilbake også til neste år.

Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg FIK, vinner av 5km i Remila forrige helg på 15.43, ble nummer 14 i det knallharde selskapet i Hytteplanmila på 31.20, på plassen bak Robert Alexandersson fra Hälle IF (t.v.)
Sterk kvartett: Harald Solhaug Næss i den røde SK Vidar-singleten blir best med 20.plass på 31.41, med de to bakerste her, Per-Christian Lysaker Torgersrud fra Team Sportsmanden og Johan Hoel fra Åsen IL på plassene bak, mens Kristian Ottestad Rød i oransje Stavanger FIK-trøye blir nummer 24. Det skiller bare 6 sekunder mellom kvartetten.
Jørgen Gundersen fra Ull/Kisa «inne ved listen» får 32.02, mens den sterke langrennsløperen Stian Hoelgaard fra Gjesdal IL og Team United Bakeries i hvit trøye avslutter sterkt til 31.49 og 26.plass.
Lett i steget: Øystein Mørk fra SK Kraft løper på 32.06 og tar en ny klasseseier av hele 222 i M40-44.
Jann Post tauer på to meget sterke løpere; bakerstemann Simen Næss Berge fra Lillehammer IF er først av trioen i mål på 32.36, mens Post akkurat holder Jølster ILs Knut Olav Øygard bak seg i mål.
Morten Hansen fra Lørenskog FIL løper på 32.55, med to svenske Hälle-løpere på hjul.
Unge Magnus Tuv Myhre løper på sterke 33.04 i klasse 16-17 år og er her hare for adskillig mer rutinerte Martin Kjäll-Ohlsson, tidligere norsk mester på maraton, som avslutter sterkt og løper på 32.51.
Talent: Mange ungdommer imponerer i Hytteplanmila, ikke minst Filip Meo fra Tjalve IK – Koll IL, som løper på knallsterke 33.15 og er best av 25 i klasse 14-15 år!
Like bak kommer en av de mange veteranene som også imponerer; Jon Per Nygaard fra Ren-Eng FIK vinner klasse 50-54 år på 33.22.
Peter Alfonsius Brekke løper på 38.15 i fin stil.
Ballongførerne er populære karer. Her er det Knut Aalien som omkranses av en rekke løpere som skal prøve å karre seg under 40 blank. Wilfred Østgulen fra Skimt i mørkegrønn trøye like bak er en av dem som klarer målet og kommer inn på 39.44.
Ikke alle er like alvorlige med steinansikter, i sin higen etter årsbeste. Om 42.24 var årsbeste for Åshild Teigland Tepstad fra OSI vites ikke, men smiler gjør hun i hvert fall underveis.
Håkon Klem løp på gode 42.56 med løpevogn og et smil på lur. Unge Fabian Rise (t.v.) ser imponert ut og får sluttiden 43.02.
Vi avslutter med Ewa Holmstad fra Totenåsen Løp som vinker til fotografen på vei mot sine 45.11. Siri Sørhøy fra Byåsen IL fikk 45.33, mens Terje Ellingsen setter inn en langspurt for å komme under 45 minutter, noe han akkurat klarer!


Alle bilder
: Bjørn Hytjanstorp (Klikk på bildene for større bilder)
Er det løpere som ønsker bilde av seg selv fra Hytteplanmila, kan dette kjøpes rimelig av fotografen, som kan kontaktes på mail: webmaster@gbwebpro.com

Topp 100 menn

Plass   Start Nr Navn Land Klubb Klasse Tid Etter Hastighet  
1 2795 Okubamichael Fissehatsion ERI Tjalve IK M23-34 0:29:08   2:55 min/km
2 2699 Tigabu Gebremaryam Asefa ETH Ullevi FK M23-34 0:29:12 + 4 2:56 min/km
3   2794 Awet Kibrab ERI Tjalve IK M20-22 0:29:51 + 43 3:00 min/km
4   2793 Senay Fissehatsion ERI Tjalve IK M20-22 0:30:19 + 1:11 3:02 min/km
5 2797 Stian Øvergaard Aarvik NOR GneistIL – Team Salomon M20-22 0:30:20 + 1:12 3:02 min/km
6 1905 Simen Halle Haugen NOR Runar IL M18-19 0:30:22 + 1:14 3:03 min/km
7 2126 Marius Vedvik NOR IL Gular M23-34 0:30:39 + 1:31 3:04 min/km
8 2732 Petter Rypdal NOR Strindheim il M23-34 0:30:46 + 1:39 3:05 min/km
9 2809 Gishe Abdi Wako ETH Lillehammer IF M23-34 0:30:50 + 1:42 3:05 min/km
10 1876 Jens Bøhmer NOR Gular IL M23-34 0:30:59 + 1:51 3:06 min/km
11 1609 Andreas Myhre Sjurseth NOR Vidar Sportsklubben M23-34 0:31:03 + 1:55 3:07 min/km
12 2433 Kristian Tjørnhom NOR Kristiansand Løpeklubb M20-22 0:31:05 + 1:57 3:07 min/km
13 2383 Robert Alexandersson SWE Hälle IF M23-34 0:31:19 + 2:11 3:08 min/km
14 2202 Ole-Petter Fjeld NOR Tønsberg Friidrettsklubb M20-22 0:31:20 + 2:12 3:08 min/km
15 2156 Kristian Woldvik NOR Rindal IL M35-39 0:31:28 + 2:20 3:09 min/km
16 2612 Lars Agnar Hjelmeset NOR Nittedal M16-17 0:31:31 + 2:23 3:10 min/km
17 1877 Martin Finne NOR Gular IL – Torshov Sport Runners M23-34 0:31:32 + 2:24 3:10 min/km
18   1952 Fredrik Sætran NOR FIK Orion M23-34 0:31:33 + 2:25 3:10 min/km
19 2698 Zerihun Haile Degefe ETH Ullevi FK M23-34 0:31:40 + 2:32 3:10 min/km
20   2408 Harald Solhaug Næss NOR Vidar Sportsklubben M23-34 0:31:41 + 2:33 3:11 min/km
21 1650 Per-Christian Lysaker Torgersrud NOR Team Sportsmanden M35-39 0:31:45 + 2:37 3:11 min/km
22 2742 Johan Hoel NOR Åsen IL M23-34 0:31:46 + 2:38 3:11 min/km
23 2154 Jonatan Vedvik NOR Tønsberg Friidrettsklubb – ETC M16-17 0:31:46 + 2:38 3:11 min/km
24 2469 Kristian Ottestad Rød NOR Stavanger Friidrettsklubb – Tempo Triathlon Club M23-34 0:31:47 + 2:39 3:11 min/km
25 2385 Samuel Fitsumbrhan ERI Hälle IF M18-19 0:31:47 + 2:39 3:11 min/km
26   2590 Stian Hoelgaard NOR Gjesdal IL – Team United Bakeries M23-34 0:31:49 + 2:41 3:11 min/km
27   2028 Simon Steinshamn NOR Tingvoll Friidrettskl M18-19 0:31:50 + 2:42 3:11 min/km
28 804 Martin Kirkeberg Mørk NOR Hellas IF M16-17 0:31:52 + 2:44 3:12 min/km
29 1892 Arne Post NOR Royal Sportsklubb – Solon Eiendom M23-34 0:31:56 + 2:48 3:12 min/km
30 20 Kjell Arne Trælnes NOR Sømna IL M35-39 0:31:58 + 2:50 3:12 min/km
31 748 Kristian Ulriksen NOR Tromsø Løpeklubb M23-34 0:32:01 + 2:53 3:13 min/km
32 99 Jørgen Gundersen NOR Ullensaker/Kisa IL Friidrett – Handelsbanken M20-22 0:32:02 + 2:54 3:13 min/km
33 1661 Øystein Mørk NOR Sportsklubben Kraft M40-44 0:32:06 + 2:58 3:13 min/km
34   1829 Erlend Jensen NOR Bergen løpeklubb M23-34 0:32:12 + 3:04 3:14 min/km
35 2384 Ola Korbøl NOR Mosvik IL – Friidrett – HokaOneOne M23-34 0:32:31 + 3:23 3:16 min/km
36 2817 Michael Ande Tesfamichael NOR BUL IL M23-34 0:32:33 + 3:25 3:16 min/km
37 257 Helge Langen NOR Rindal IL M23-34 0:32:35 + 3:28 3:16 min/km
38 133 Simen Næss Berge NOR Lillehammer IF M23-34 0:32:36 + 3:29 3:16 min/km
39   2822 Trond Atle Smedsrud NOR BUL IL M35-39 0:32:37 + 3:30 3:16 min/km
40 2053 Henrik Nicolaisen NOR Strindheim il M23-34 0:32:39 + 3:31 3:16 min/km
41 2325 Jann Post NOR   M35-39 0:32:39 + 3:32 3:16 min/km
42 1988 Knut Olav Øygard NOR Jølster IL M23-34 0:32:43 + 3:36 3:17 min/km
43 2276 Martin Kjäll-Ohlsson SWE Vidar Sportsklubben – ABB Oslo B.I.L. M35-39 0:32:51 + 3:43 3:18 min/km
44 375 Morten Hansen NOR Lørenskog Friidrettslag M20-22 0:32:55 + 3:47 3:18 min/km
45 2155 Fredrik Vedvik NOR Tønsberg Friidrettsklubb – ETC M40-44 0:32:56 + 3:48 3:18 min/km
46 1188 Sjur Molstad NOR   M23-34 0:32:56 + 3:48 3:18 min/km
47 1363 Andreas Mathingsdal Pedersen NOR Kristiansand Løpeklubb M23-34 0:32:56 + 3:49 3:18 min/km
48   1978 Jon Fiva NOR Tyrving IL M35-39 0:32:58 + 3:50 3:18 min/km
49 382 Kristen Aaby NOR Sigdal Friidrettsklubb M55-59 0:32:58 + 3:50 3:18 min/km
50 2386 Merhawi Seyfu ERI Hälle IF M16-17 0:33:03 + 3:55 3:19 min/km
51 737 Magnus Tuv Myhre NOR Jevnaker M16-17 0:33:04 + 3:57 3:19 min/km
52 2390 Patrik Andersson SWE Hälle IF M23-34 0:33:08 + 4:01 3:19 min/km
53 2058 Magnus Erstad NOR Kamp/Vestheim IF M23-34 0:33:12 + 4:04 3:20 min/km
54 2245 Filip Meo NOR Tjalve IK – Koll IL M14-15 0:33:15 + 4:08 3:20 min/km
55 2643 Mathias Nipen NOR Bækkelagets SK – Affecto M23-34 0:33:16 + 4:08 3:20 min/km
56 2660 Bjørn Tore Kronen Taranger NOR Gular IL M35-39 0:33:19 + 4:12 3:20 min/km
57 1085 Knut Eraker Hole NOR   M45-49 0:33:21 + 4:13 3:21 min/km
58 2855 Jon Per Nygaard NOR Ren-Eng FIK M50-54 0:33:22 + 4:14 3:21 min/km
59 428 Sivert Eggen NOR Bøler IF – Friidrett M16-17 0:33:22 + 4:14 3:21 min/km
60 2503 Bård Kvalheim NOR Tjalve IK – Blodsmak M40-44 0:33:25 + 4:17 3:21 min/km
61 2133 Knut Hjertvik NOR Strindheim il – Powel AS M23-34 0:33:25 + 4:17 3:21 min/km
62 1317 Morten Harjo Pettersen NOR Tromsø Løpeklubb – PwC M23-34 0:33:26 + 4:18 3:21 min/km
63 2083 Håkon Stende NOR See You Soon Oslo M23-34 0:33:27 + 4:19 3:21 min/km
64 1852 Nils-Ingar Aadne NOR Andebu IL – Swix M35-39 0:33:30 + 4:22 3:21 min/km
65 761 Kristoffer Aashaug NOR Nittedal Banquet Racers M35-39 0:33:31 + 4:23 3:22 min/km
66 2254 Christoffer Callesen NOR Frogner Runners M23-34 0:33:32 + 4:24 3:22 min/km
67 2193 Dag Einar Bøtun NOR Stavanger Friidrettsklubb M23-34 0:33:32 + 4:24 3:22 min/km
68 2304 Eirik Johannessen NOR Tønsberg Friidrettsklubb – Team Olympia Sport HOKA M23-34 0:33:37 + 4:29 3:22 min/km
69 2323 Emil Wiig NOR Heming IL M18-19 0:33:38 + 4:31 3:22 min/km
70 2214 Simon Løvås NOR Stavanger Friidrettsklubb – Spirit Stavanger Friid M23-34 0:33:40 + 4:33 3:22 min/km
71 2054 Joakim Hanssen NOR Kristiansand Løpeklubb – Kristiansand Løpeklubb M23-34 0:33:46 + 4:38 3:23 min/km
72 2812 Håkon Urdal NOR Team Sportsmanden M35-39 0:33:46 + 4:38 3:23 min/km
73 597 Jon Ilseng NOR Bøler IF – Friidrett M45-49 0:33:47 + 4:39 3:23 min/km
74 18 Ola Matre NOR Modum Friidrettsklubb M23-34 0:33:48 + 4:40 3:23 min/km
75 2068 Markus Loftås NOR Lovstafetten Bergen M23-34 0:33:48 + 4:40 3:23 min/km
76 2352 Andreas Værland NOR Vegårshei IL M18-19 0:33:48 + 4:40 3:23 min/km
77 110 Atle Smenes NOR Rustad IL M23-34 0:33:49 + 4:41 3:23 min/km
78 1778 Helge Holthe NOR Varde IL M50-54 0:33:49 + 4:41 3:23 min/km
79 343 Øystein Anmarkrud NOR Tjøme Løpeklubb – Greveskogen vgs M23-34 0:33:51 + 4:43 3:24 min/km
80 2436 Magnus Hellström FIN Sjundeå IF M40-44 0:33:51 + 4:43 3:24 min/km
81 2800 Markus Lysaker Høgne NOR Ullensaker/Kisa IL Friidrett – Sherpa M18-19 0:33:51 + 4:43 3:24 min/km
82 2763 Lars-Erik Nordby NOR   M23-34 0:33:53 + 4:46 3:24 min/km
83 1325 Pål Onsrud NOR Team Helliroa M23-34 0:33:57 + 4:49 3:24 min/km
84 1784 Geir Blom Breivik NOR Sandvin IL M16-17 0:33:58 + 4:50 3:24 min/km
85 1042 Hans Chr. Aarnes NOR Nittedal IL M23-34 0:34:03 + 4:56 3:25 min/km
86 2644 Thomas Nipen NOR Bækkelagets SK – Meteorologisk Institutt M23-34 0:34:07 + 5:00 3:25 min/km
87 1660 Bjørnar Slettvåg NOR Norges Bank Idrettslag M23-34 0:34:08 + 5:00 3:25 min/km
88 2290 Øyvind Mehus Sjursen NOR Bøler IF – Friidrett M40-44 0:34:10 + 5:02 3:25 min/km
89 2127 Thomas Arnulf NOR Kamp/Vestheim IF M23-34 0:34:11 + 5:04 3:26 min/km
90 1760 Simen Rypdal NOR Milslukern M23-34 0:34:12 + 5:04 3:26 min/km
91 1494 Vegard Brun Saga NOR Vidar Sportsklubben M23-34 0:34:14 + 5:06 3:26 min/km
92 1098 Johannes Teigland NOR Lovstafetten Bergen M20-22 0:34:14 + 5:06 3:26 min/km
93 2322 Tom Roger Vege-Tangen NOR Namdal løpeklubb M45-49 0:34:17 + 5:09 3:26 min/km
94 2547 Hallvard Nilsen NOR Gular IL M35-39 0:34:20 + 5:12 3:26 min/km
95 2377 David André Aasen NOR Oslo Politis IL – Melhus IL / Cubastolen M23-34 0:34:24 + 5:16 3:27 min/km
96 2419 Olaf Talmo NOR IL Koll M16-17 0:34:26 + 5:19 3:27 min/km
97 1949 Tony Gjerde NOR Bøler IF – Friidrett M23-34 0:34:27 + 5:19 3:27 min/km
98 1086 Are Birkeli NOR   M45-49 0:34:28 + 5:20 3:27 min/km
99 1995 Are Strandli NOR Norges Roforbund M23-34 0:34:28 + 5:20 3:27 min/km
100 2704 Nurray Yassin SWE Ullevi FK M35-39 0:34:29 + 5:21 3:27 min/km

Topp 100 kvinner

Plass   Start Nr Navn Land Klubb Klasse Tid Etter Hastighet  
1 1 Karoline Bjerkeli Grøvdal NOR Tjalve IK K23-34 0:31:25   3:09 min/km
2 2705 Meraf Bahta ERI Hälle IF K23-34 0:31:44 + 20 3:11 min/km
3   1922 Rebecca Hilland GBR BFG Bergen Friidrettsklubb K35-39 0:33:35 + 2:11 3:22 min/km
4   2811 Runa Falch NOR Vidar Sportsklubben K23-34 0:33:41 + 2:16 3:23 min/km
5   1623 Maria Wågan NOR Namdal løpeklubb K23-34 0:33:49 + 2:24 3:23 min/km
6 1450 Sigrid Jervell Våg NOR BUL IL – Torshov Sport Runners K23-34 0:34:19 + 2:54 3:26 min/km
7 2722 Samrawit Mengsteab SWE Hälle IF K23-34 0:34:19 + 2:55 3:26 min/km
8 2697 Kalkidan Addise Feleke ETH Ullevi FK K18-19 0:34:28 + 3:04 3:27 min/km
9   1079 Ane Robøle Fegri NOR   K12-13 0:34:33 + 3:08 3:28 min/km
10 2778 Arba Mude Zeytuna ETH   K23-34 0:34:38 + 3:14 3:28 min/km
11   1893 Ida Bergsløkken NOR Royal Sportsklubb K23-34 0:35:08 + 3:43 3:31 min/km
12 2696 Eli Anne Dvergsdal NOR IL Gular K23-34 0:35:22 + 3:57 3:33 min/km
13 1497 Emilie Mo NOR Vidar Sportsklubben K16-17 0:35:48 + 4:23 3:35 min/km
14   2344 Marthe Kathrine Myhre NOR Team Sportsmanden/Vind IL K23-34 0:36:04 + 4:39 3:37 min/km
15 1800 Anette Johnsen Hundere NOR Asker Sk Friidrett K45-49 0:36:06 + 4:42 3:37 min/km
16   2585 Hilde Aders NOR Tromsø Løpeklubb – Mizuno K23-34 0:36:10 + 4:46 3:37 min/km
17 1859 Julie Marie Larsen NOR Sarpsborg IL K18-19 0:36:12 + 4:48 3:38 min/km
18 2389 Carolina Johnson SWE Linköping K20-22 0:36:13 + 4:48 3:38 min/km
19   803 Emma Kirkeberg Mørk NOR Hellas IF K14-15 0:36:17 + 4:53 3:38 min/km
20 1989 Marie Synnøve Qvale NOR Tjalve IK K23-34 0:36:24 + 4:59 3:39 min/km
21 2481 Hanne Mjøen Maridal NOR Lillehammer IF K20-22 0:36:26 + 5:01 3:39 min/km
22 2387 Emma Stokland SWE Hälle IF K23-34 0:36:38 + 5:14 3:40 min/km
23 2764 Siren Amelia Seiler NOR Kristiansand Løpeklubb K18-19 0:37:25 + 6:00 3:45 min/km
24 2448 Adele Flakke Johannessen NOR Vidar Sportsklubben K23-34 0:37:32 + 6:07 3:46 min/km
25 2593 Silje Eklund NOR Totenåsen løp K35-39 0:37:33 + 6:08 3:46 min/km
26 1432 Sofie Spiten NOR Vidar Sportsklubben K45-49 0:37:36 + 6:12 3:46 min/km
27 2775 Kjersti Fresvik NOR Gular IL K23-34 0:37:40 + 6:16 3:46 min/km
28 2535 Yngvild Kaspersen NOR Tromsø Løpeklubb K20-22 0:38:06 + 6:42 3:49 min/km
29 2803 Gloria Vinstedt NOR Vidar Sportsklubben – Studenterna K23-34 0:38:16 + 6:51 3:50 min/km
30   2176 Amalie Kristin Kvandal NOR Leirfjord IL K20-22 0:38:18 + 6:54 3:50 min/km
31 2428 Mari Andreassen Rud NOR Askim IF K16-17 0:38:19 + 6:55 3:50 min/km
32 218 Julie Aspesletten NOR Lillehammer K23-34 0:38:28 + 7:04 3:51 min/km
33 2134 Marianne Garmann Ullsand NOR Vidar Sportsklubben K40-44 0:38:31 + 7:06 3:52 min/km
34 1874 Nina Wavik Ytterstad NOR Vidar Sportsklubben K55-59 0:38:40 + 7:15 3:52 min/km
35 2563 Heidi Starheim Løvaas NOR Team fønix K23-34 0:38:40 + 7:16 3:52 min/km
36 2425 Marte Bagaasen Mork NOR Sandberg Sport K14-15 0:38:45 + 7:20 3:53 min/km
37   34 Solveig Steen Hofstad NOR Mjøndalen IF K14-15 0:38:53 + 7:28 3:54 min/km
38 1804 Liv Nordengen NOR Ringerike Friidrettsklubb K18-19 0:38:53 + 7:29 3:54 min/km
39 835 Silje Christiansen NOR Driv Idrettslag – Friidrett K40-44 0:39:13 + 7:48 3:56 min/km
40 913 Esther Innselset NOR Hamar IL K40-44 0:39:14 + 7:50 3:56 min/km
41 2706 Eiril Lystad Linderud NOR Geilo IL K14-15 0:39:19 + 7:55 3:56 min/km
42 1444 Karin Magnusson NOR Ren-Eng FIK – FIK Ren-Eng K23-34 0:39:24 + 7:59 3:57 min/km
43   722 Siri Rostoft NOR BUL IL K40-44 0:39:27 + 8:03 3:57 min/km
44 1879 Hedvig Heieren Hundhammer NOR Stranden IL K20-22 0:39:28 + 8:04 3:57 min/km
45 2185 Maria Aure NOR Modum Friidrettsklubb K23-34 0:39:36 + 8:11 3:58 min/km
46 2715 Julie Falkanger NOR Lovstafetten K23-34 0:39:40 + 8:15 3:58 min/km
47 1854 Maja Ellefsrud NOR Nesodden IF K14-15 0:39:46 + 8:21 3:59 min/km
48 1206 Emma Axelsson NOR Oppegård IL K14-15 0:39:54 + 8:29 4:00 min/km
49 1433 Guro Langødegård Hoel NOR   K23-34 0:40:00 + 8:36 4:00 min/km
50 842 Selma Øde NOR Ryggejoggen K14-15 0:40:03 + 8:39 4:01 min/km
51 1427 Lene Haug NOR Ros IL K35-39 0:40:05 + 8:40 4:01 min/km
52 1263 Urd Vindenes NOR Oslostudentenes IK – Friidrett – OSI friidrett K23-34 0:40:08 + 8:43 4:01 min/km
53 2456 Hanne Øien NOR Ringerike Friidrettsklubb K45-49 0:40:14 + 8:50 4:02 min/km
54 2310 Lene Axelsen NOR Fossum IF – Statoil OSLO BIL K40-44 0:40:15 + 8:50 4:02 min/km
55 749 Kathrine Kvernmo NOR Tromsø Løpeklubb K23-34 0:40:19 + 8:55 4:02 min/km
56 1318 Aila Biret Selfors NOR Tromsø Løpeklubb K23-34 0:40:22 + 8:57 4:03 min/km
57 1218 Monica Ragnvaldsen NOR IL Try K45-49 0:40:23 + 8:58 4:03 min/km
58 2392 Kaja Stabursvik NOR Ås IL – EY BIL K23-34 0:40:41 + 9:17 4:05 min/km
59 2169 Britt Ingunn Nydal NOR Oslostudentenes IK – Friidrett K23-34 0:40:42 + 9:18 4:05 min/km
60 2403 Helene Skaar NOR Nittedal IL K35-39 0:40:46 + 9:22 4:05 min/km
61 1887 Marianne Pettersen NOR   K35-39 0:40:47 + 9:22 4:05 min/km
62 2477 Marte Sønstevold NOR SK Vidar K23-34 0:40:54 + 9:29 4:06 min/km
63 2334 Johanne Lægran NOR Vidar Sportsklubben K20-22 0:40:55 + 9:31 4:06 min/km
64 2692 Anine Meadows Eleison NOR Snøgg Friidrett K23-34 0:40:57 + 9:32 4:06 min/km
65 2818 Karianne Dalen NOR Ringerike Friidrettsklubb K35-39 0:41:04 + 9:40 4:07 min/km
66 427 Anette Jensen Velund NOR Team Smartfish Fuji K35-39 0:41:09 + 9:44 4:07 min/km
67 2513 Janne Alseth NOR Tyrving IL K14-15 0:41:18 + 9:54 4:08 min/km
68 1701 Marie Grønneberg NOR Fredrikstad IF K40-44 0:41:23 + 9:58 4:09 min/km
69 2668 Susanne Solberg Nilssen NOR BUL IL K23-34 0:41:43 + 10:18 4:11 min/km
70 365 Andrea Vammeli Wiik NOR Askim IF K14-15 0:41:44 + 10:20 4:11 min/km
71 1269 Marlen Knoph NOR The Knophers K23-34 0:41:49 + 10:24 4:11 min/km
72 1084 Maren Filseth Augdal NOR Ringerike Friidrettsklubb K14-15 0:41:50 + 10:25 4:11 min/km
73 1417 Kristin Skolt NOR   K23-34 0:41:58 + 10:33 4:12 min/km
74 1191 Dorte Foss NOR Raufoss IL -Friidrett K50-54 0:42:01 + 10:36 4:13 min/km
75 2747 Brita Opheim Sauar NOR IL Koll – Statoil Oslo BIL K45-49 0:42:04 + 10:40 4:13 min/km
76 2496 Kari Langerud NOR Hytteplan Sport K55-59 0:42:09 + 10:44 4:13 min/km
77 1723 Amalie Eveline Hermundstad NOR   K16-17 0:42:11 + 10:46 4:14 min/km
78 2108 Oline Hopen NOR Brandbu IF K18-19 0:42:11 + 10:46 4:14 min/km
79 711 Line Hammersmark Nitteberg NOR Nesodden IF K35-39 0:42:16 + 10:51 4:14 min/km
80 1043 Marlen Stensrud NOR BUL IL K23-34 0:42:16 + 10:52 4:14 min/km
81 2150 Lillian Simones NOR Kongsberg IF K50-54 0:42:20 + 10:55 4:14 min/km
82 2679 Åshild Teigland Tepstad NOR Oslostudentenes IK – Friidrett K23-34 0:42:24 + 11:00 4:15 min/km
83 1636 Sigrid Oen NOR Oslofjord triatlon K18-19 0:42:26 + 11:01 4:15 min/km
84 84 Gina Holtan NOR Koko K35-39 0:42:26 + 11:02 4:15 min/km
85 1592 Diana Strømmen NOR   K40-44 0:42:29 + 11:04 4:15 min/km
86 2569 Eszter Horvati NOR Bouvet Sandvika K35-39 0:42:30 + 11:06 4:15 min/km
87 2295 Elise Antonsen NOR Hvam IL K14-15 0:42:34 + 11:09 4:16 min/km
88 2782 Julie Bakklund NOR Tyrving IL K16-17 0:42:34 + 11:10 4:16 min/km
89 617 Eirin Løberg NOR Gjerpen IF Allianse – Friidrett K35-39 0:42:35 + 11:11 4:16 min/km
90 1680 Silje W. Wangensteen NOR Team Oslo Sportslager. K35-39 0:42:37 + 11:12 4:16 min/km
91 253 Ida Hope NOR OSI Orientering K23-34 0:42:37 + 11:13 4:16 min/km
92 1651 Kristine Damli NOR PWC K23-34 0:42:38 + 11:13 4:16 min/km
93 2824 Torun Øvergaard Aarvik NOR GneistIL K45-49 0:42:39 + 11:15 4:16 min/km
94 2077 Ingrun Alseth NOR Tyrving IL K50-54 0:42:40 + 11:15 4:16 min/km
95 654 Gro Siljan Hjukse NOR BK-ski K35-39 0:42:45 + 11:20 4:17 min/km
96 2810 Abelone Lyng NOR Bøhler IF K23-34 0:42:45 + 11:20 4:17 min/km
97 2111 Hege Nygård NOR OSI friidrett K20-22 0:42:53 + 11:28 4:18 min/km
98 1007 Kine E. Rye-Holmboe NOR Oppegård IL K14-15 0:42:55 + 11:30 4:18 min/km
99   1270 Hanne Therese Jødal Skallerud NOR   K45-49 0:42:55 + 11:31 4:18 min/km
100 2159 Irja Lie Haug NOR Oslostudentenes IK – Friidrett K23-34 0:42:57 + 11:32 4:18 min/km

Alle resultater  

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -