HalvmaratonLøpingMaratonOslo Maraton

Herlig løpfest tre akter i Oslo Maraton

En hel dag med godvær i løpingens tegn midt i hovedstaden

Oslo Maraton ble en vakker løpsfest for alle som er glade i løping i dag. Med nydelig vær og nærmest ideelle forhold var det fest fra tidlig morgen da maratonløpet startet, via halvmaraton med NM og til den avsluttende «10 for Grete». Da var det blitt seine ettermiddagen, men fortsatt vrimlet det av løpere og tilskuere i Tigerstaden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Japansk «maraton-kriger» imponerte.

Japansk folkehelt leverte

Seieren på maraton var utdelt på forhånd til den japanske folkehelten Yuki Kawauchi – spenningen stod i om han skulle klare å løpe raskere enn 2.12.48, den raskeste tiden oppnådd på norsk jord. Det hadde trolig japaneren klart i fjorårets mye lettere løype, men med en langt mer krevende trasé i år var vinnertiden 2.15.57 svært sterk.

Blide Yuki Kamauchi smilte fornøyd etterpå, selv om det ikke ble rekord på norsk jord.

Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL og Andreas Grøgaard fra Kragerø IL tok de to andre pallplassene, på hhv 2.26.44 og 2.33.20.

Løypen var nemlig lagt i en sløyfe både opp til, rundt og gjennom Frognerparken og rundt St.Hanshaugen, og særlig den siste sløyfen sugde krefter. Maratonløpere løp sogar her to ganger.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det var brutalt! fortalte Østfold-duoen Pål Oraug fra Sarpsborg IL / Team Sportsmanden og den 21 år gamle triatleten Victor Borge Svendsen fra Halden Triatlonklubb nærmest i kor til Sportsmanden etterpå. De to gjorde imidlertid begge sine saker utmerket, med 7. og 11.plass totalt på 2.39.32 og 2.41.22. For Svendsen var det solid pers, mens Oraug manglet halvminuttet på persen satt i samme sted i fjor, selv om nok dagens løp var en enda bedre prestasjon.

Smilte gjorde også Pål Oraug, med god grunn etter et kjempeløp, selv om bakkene opp til St.Hanshaugen og hold gjorde at persen glapp med 30 sekunder.

Hilde Aders fra Trømsø Løpeklubb tok en klar seier hos kvinnene med 2.54.29 som den eneste under tre timer, med Camilla Frejd fra Ørgryte og Mari Kråkemo Finnerud på andre- og tredjeplass med 3.07.18 og 3.08.53.

Hilde Aders følges av lede- og tv-sykkelen på sin ferd mot seier. NRK sendte direkte «halve dagen» fra Oslo Maraton. Bra!

Halvmaraton med innlagt Norgesmesterskap

På halvmaraton ble det norsk-eritrerne Okubamichael Fissehatsion, Tjalve (1.04.45), Zerei Kbrom Mezngi, Skjalg (1.04.54) og Senay Fissehatsion, Tjalve (1.05.28) som bekledde pallen, med førdianeren fra Gular IL, Marius Vedvik (1.05.52) og jølstringen Eivind Øygard (1.06.35) ikke langt bak.

Starten er gått for halvmaraton med innlagt Norgesmesterskap.

Runa Skrove Falch fra SK Vidar vant kvinnenes halvmaraton og kunne titulere seg som Norgesmester etter 1.16.30, med Pernilla Eugenie Epland fra Stord IL (1.17.04) og motbakke-eksperten Karoline Holsen Kyte fra Førde IL (1.17.17) på sølv- og bronseplass.

Rask 10-er avsluttet festen

På den avsluttende og – i motsetning til hel- og halvmaraton – raske 10 kilometeren kalt «10 for Grete» – ble det en tøff tvekamp mellom to løpere fra arrangørklubben SK Vidar. Til slutt var det Eirik Gramstad som trakk det lengste strået i spurten med 30.16 som vinnertid, seks sekunder foran Rolf Steier. Kristian Tjørnhom fra Kristiansand Løpeklubb tok den siste pallplassen med 30.41.

DUELLEN: Eirik Gramstad koblet til slutt det avgjørende grepet på klubbkameratene Rolf Steiner i seierskampen på 10km.

På kvinnenes milløp ble det svensk seier til blide Linn Nilsson fra Hälle IF. Vinneren av 5000m fra Finnkampen løp i Oslo for første gang og vant på 34.36, med Sigrid Jervell Våg, BUL IL (35.35) og Karoline Moen Guidon, Trysilgutten IL (35.58) på de to andre pallplassene.

-Det var jättekult å løpe her! En fin løype og god stemning. Jeg kommer gjerne tilbake, fortalte den svenske baneløperen med 1500m som sin beste distanse til Sportsmanden etterpå.

Blide damer på pallen på 10 km. Det ble svensk seier i «10 for Grete» ved Linn Nilsson, som flankeres av Sigrid Jervell Våg og Karoline Moen Guidon.

Tekst og alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Alle resultater

Se også egne bildereportasjer fra 
-maraton
-halvmaraton
-10 for Grete

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -