Lettbent verdensherredømme!

Janicke Ekelberg har nådd målet sitt om alle 6 World Marathon Majors

Blogger, maratonløper, Springtime-reiseleder og løpsarrangør Janicke Ekelberg er i mål med prosjektet sitt; «Verdensherredømme» er oppnådd! Etter at hun fullførte Tokyo Marathon i stil forrige helg, har hun nemlig oppnådd det hårete målet hun satte seg for en del år tilbake, nemlig å løpe alle de 6 såkalte World Marathon Majors som består av maratonløpene i Boston, New York, Chicago, London, Berlin og Tokyo. For mange ivrige maratonløpere er dette en drøm.

Tokyo15 - Start med konfetti
TOKYO MARATHON – det siste av de 6 World Marathon Majors!

Det siste løpet i Tokyo ble også en stor suksess, men ikke helt uten dramatikk for Janicke, som slet fælt med lite søvn i dagene forut for løpet, og med magen under siste del av løpet. For etter at hun var i ferd med å gjøre det umulige mulig enda en gang, så ødela de plutselige mageproblemene muligheten for nok en pers.

Her er hennes egen beskrivelse av hva som skjedde etter cirka 38 kilometer i Tokyos gater:

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

– Nå hadde imidlertid løpingen blitt alt annet enn effortless og lettbent. Jeg var absolutt forberedt på å måtte kjempe de siste kilometerne, og hadde kalkulert meg frem til at jeg egentlig bare behøvde å holde meg løpende for å sikre pers. Sub 3:20 var muligens tapt, men en hvilken som helst pers var definitivt godt nok. Nå kom imidlertid straffen for det som i etterpåklokskapens lys antakelig var overmot. Magen! Og denne gangen var det alvor. Jeg fortsatte noen meter til, men da jeg så skilt som markerte toaletter langs løypa skjønte jeg at et besøk ikke var til å unngå. En gang må være den første, og når første gang er i det nittende langdistanseløpet så kan man vel egentlig ikke klage – men ved 38 kilometer gikk rett og slett persen i dass!

Men Ekelberg er ikke så lei seg av den grunn, selv om de siste kilometerne ble forferdelig tunge.

– Det var eksotisk å løpe gjennom Tokyos gater, og jeg var overrasket over hvor mange som hadde stilt seg opp for å heie. Jeg lot både bygninger, publikummere og andre løpere underholde meg mens det bar fremover.

Tokyo15 - Utkledde løpere
Eksotisk i Tokyo!

Janicke Ekelberg etablerte bloggen Lettbent for seks år siden, og det skulle endre livet hennes. For etter at hun på bloggen introduserte seg selv som en «hobbyløpende forstadsmamma med skrivekløe» med mål om å løpe fem maraton før hun fylte 40 år og å oppnå «lettbenthet», definert som å løpe maraton på under 3.30, så skjedde det mye. Hun startet omtrent samtidig løpegruppen SkiLøperne og noen år senere var SkiLøpet et faktum, som i løpet av bare tre år har blitt kjempepopulært med tusen deltakere i fjor. Og kanskje aller viktigst for Janicke; som en direkte følge av bloggprosjektet sitt fikk hun etter hvert ny jobb som reiseleder og daglig leder for Springtime Norge.

Fem før førti klarte hun i 2012 og maratonmålet om sub 3.30 klarte hun i 2013 i Berlin, så da gjenstod «verdensherredømme» med alle World Marathon Majors. Den milepælen er nå også i boks, og følelsene var naturlig nok sterke etterpå:

– Så var tiden kommet; Medaljeutdelerne var neste stopp. En bølge av følelser slo over meg og jeg stoppet opp for å ta det hele inn. Det gikk for alvor opp for meg at målet var nådd. Jeg har faktisk klart det! Det seks år gamle målet om å løpe alle World Marathon Majors er fullført! Smilende blunket jeg tårene bort og pustet dypt et par ganger før jeg tok de siste få stegene frem og andektig fikk beviset, den siste medaljen, lagt om halsen.

Tokyo15 - Endelig medalje
DET SMAKTE GODT! Verdensherredømme er i boks!

Les hele den fyldige og fine rapporten her: Søvnløs i Tokyo – Tokyo Marathon 2015! 

Men for ikke å gjøre det altfor lett for seg selv i sitt finaleår som Lettbent-blogger, så har Janicke også satt seg et siste og enda mer hårete mål: «Prosjekt Chewbacca»! Det innebærer at hun skal løpe maraton på under 3.15, halvmaraton på under 1.30 og 10 km på sub 40 minutter!

Janicke Ekelberg har altså fortsatt mye å kjempe for resten av sesongen!

Tokyo15_Trond_Inge_og_ystein
To andre gladlakser som løp maraton i Tokyo: Trond Inge Carlsen og Øystein Ringnes.


Bilder: Janicke Ekelberg / Lettbent

 

Sportsmanden.no

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)