LøpingMotbakkeløpVestlandet

Spektakulært i NM i motbakkeløp

Johan Bugge og May Britt Buer ble Norgesmestere i Kvasshovden Opp i Ulvik

NORGESMESTER: May Britt Buer i spektakulære omgivelser. Hun har blitt Norgesmester tidligere, men var overrasket over å gjenta bedriften i år. (Foto: Ulvik IL)

Norgesmesterskapet i motbakkeløp og det siste løpet i Norgescupen ble arrangert i vakre Ulvik i Hardanger på lørdag, i en knallhard løype fra Hardangerfjorden til toppen av Kvasshovden, 1030 moh. Og anstrengelsene ble ikke mindre av at det var sol og skikkelig sommervarme.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

-Det er brutalt med motbakkeløp på Vestlandet, sa Team Sportsmandens bestemann for dagen, Per-Christian Lysaker Torgersrud som like godt slo til med en imponerende fjerdeplass i det sterke selskapet.

Vant gjorde Johan Bugge fra Eidsvåg IL i Romsdal på 46.49. Europamesteren i motbakkeløp fra 2015 var dermed nesten to minutter foran argeste konkurrent, verdensmester i Skyrunning Stian Angermund-Vik fra Varegg i Bergen, med Joel Dyrhovden fra Samnanger IL på bronseplass.

IMPONERTE: Johan Bugge tok NM-tittelen og løyperekorden i Kvasshovden Opp. (Foto: Ulvik IL)
Stian Angermund-Vik trives i høyfjellet. Det ble NM-sølv i Ulvik. (Foto: Ulvik IL)

Les også: Per-Christian helt i toppen i NM i motbakkeløp

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sterk innsats av Team Sportsmandens Per-Christian Lysaker Torgersrud, som ble nummer fire på en litt tung dag! (Foto: Ulvik IL)

Norgesmester for kvinner ble noe overraskende May Britt Buer, som nedkjempet klubbvenninnen Eli Anne Dvergsdal fra IL Gular. At det var varmt og tøft fikk ikke minst Dvergsdal erfare, da hun svimet av like etter målgang. Hun kom heldigvis raskt til hektene igjen.

Anita Iversen Lilleskare fra BFG Bergen Løpeklubb avgjorde bronsekampen mot Ingrid Festø med bare syv sekunders margin, og hindret dermed storeslem til Gular.

Anita Iversen Lilleskare formelig flyr over fjellheimen: (Foto: Ulvik IL)

Norgescupen sammenlagt ble vunnet av junioren Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist IL, femtemann i Kvasshovden Opp og vinner av Grefsenkollen Opp, som inngikk i Norgescupen for første gang i år – og Eli Anne Dvergsdal.

VANT NORGESCUPEN BÅDE FOR SENIOR OG JUNIOR: Stian Øvergaard Aarvik (Foto: Ulvik IL)
GULL OG SØLV: Eli Anne Dvergsdal tok sølv i NM, men sikret seg sammenlagtseieren i Motbakkecupen i fravær av årets store stjerneskudd, Karoline Holsen Kyte, som var opptatt i bryllupet til en venninne. (Foto: Ulvik IL)


Flere bilder under pressemeldingen.

Pressemelding:
NM i motbakkeløp / Kvasshovden opp / finalen i Norgescupen i Ulvik 15.juli 2017

Motbakkeløpet Kvasshovden opp vart arrangert for 10.gong. I år som NM og finale i Norgescupen.  Totalt var det over 180 påmeldt i konkurranseklassane . I mosjonsklassen var det over 220 så totalt var det over 400 opp til topps. I tillegg var det og ein god del som gjekk opp utan å vera med i mosjonsklassen.

Veret var på vår side i år med blå himmel og nesten vindstille på toppen.

Dei aller beste motbakkeløparane var med og tidlegare EM vinnar  Johan Bugge, Eidsvåg IL vart NM vinnar i  menn- senior og sette ein fantastisk løyperekord på 46.49!  Han var nesten 2 min føre NM vinnar i fjor, Stian Angermund-Vik, Varegg Fleridrett ! Nr 3 i NM senior vart Joel Dyrhovden, Samnanger IL.  Rekorden til Bugge kan samanliknast med Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve i 2013 på 48,18. Øyvind hadde og bestetida i den kortaste løypa på 47,45.

Dameklassen i NM kvinner senior vart vunne av evigunge May Britt Buer, Gular på 57,16 – over 1,40 min føre Eli Anne Dvergsdal, Gular! Nr 3 vart Anita Iversen Lilleskare, BFG Bergen Løpeklubb. VM og OL- vinnar Tiril Eckhoff  gjorde ein svært god innsats i sin deby som motbakkeløpar med 5.beste tid!

I juniorklassen vann Stian Øvergaard Aarvik, Gneist føre Daniel May Instanes, Varegg Fleridrett og Ola Jordheim, Hemsedal.

Jenter junior NM vann Hanna Mjøen Maridal, Lillehammer føre Christina Ellefsen Hopland, Varegg Fleridrett og Mari Faret Aas, Voss IL.

Norgescupen totalt 2017 :

Menn senior: Stian Øvergaard Aarvik, Gneist
Kvinner senior: Eli Anne Dvergsdal, Gular

Menn Junior: Stian Øvergaard Aarvik, Gneist
Kvinner junior: Christina Ellefsen Hopland, Varegg Fleridrett

Resultat 5 beste kvinner Kvasshovden opp 2017
Plass Navn  Klubb Tid
1  May Britt Buer Gular  57:16
2  Eli Anne Dvergsdal Gular 58:56
3 Anita Iversen Lilleskare BFG Bergen løpeklubb 1:01:20
4 Ingrid Festø Gular 1:01:27
5 Tiril Eckhoff Fossum IF 1:01:59
Resultat 5 beste menn Kvasshovden opp 2017
Plass Navn Klubb Tid
1   Johan Bugge  Eidsvåg IL  46:49
2  Stian Angermund-Vik Varegg Fleridrett 48:47
3  Joel Dyrhovden Samnanger IL- Safa 49:40
4  Per-Christian Lysaker Torgersrud Team Sportsmanden 51:01
5 Stian Øvergaard Aarvik Gneist IL 51:52

Totale resultatlister finn ein på www.kvasshovdenopp.no/resultat

Tiril Eckhoff, verdensmester i skiskyting fra Holmenkollen, debuterte med bravur som motbakkeløper til 5.plass i NM. (Foto: Ulvik IL)
Kjetil Andre Bjerkrheim fra Nesbyen IL og Team Hallingdal er også vant til fjell og ski, men 19.plassen var en fin oppkjøring til sommerlige Etape Bornholm neste uke for Team Sportsmanden. (Foto. Ulvik IL)
Enda en skiløper; ingen ringere enn Kristen Skjeldal, initiativtaker til Kvasshovden Opp. Veteranen holder imponerende form og ble faktisk nummer 17 totalt, 23 sekunder foran Bjerkrheim og til klart gull i klasse 50-54 år for veteranen fra Voss IL. (Foto: Ulvik IL)
Tore Bjerkrheim har slitt med et gjenstridig kne, men kneet holdt bra og under 4 1/2 minutt bak sønnen til 4.plass i M50-54 år må være mer enn godkjent. Også Tore skal neste uke prøve å forsvare fjorårsseieren i Etape Bornholm med Team Sportsmanden. (Foto: Ulvik IL)
OPPTUR: Karoline Finne fra Tjalve har tatt store steg tilbake mot gammel form i år og fikk en ny opptur, bokstavlig talt, med en flott 7.plass i NM. (Foto: Ulvik IL)
Turi Malme fra Hitra Fiidrettsklubb ble nummer 10. (Foto: Ulvik IL)
Hilde Fenne ble nummer 13 og altså heller ikke beste skiskytter, men vossingen som løper for Bjørgum IL smiler bredt likevel. (Foto: Ulvik IL)
Caroline Christie fra Varegg Fleridrett og Fjellgeitene ser også ut til å trives i fjellet. Hun ble nummer 14 totalt. (Foto: Ulvik IL)
Norgesmester 2017 og vinner av Kvasshovden Opp; Johan Bugge. (Foto: Ulvik IL)
Sølvvinner Stian Angermund-Vik, verdensmester i Skyrunning i fjor som nylig også ble nummer 2 i legendariske Mont Blanc Marathon, kun slått av legenden Killian Jornet. (Foto: Ulvik IL)
Fighting Face Per-Christian Torgersrud var fornøyd med 4.plass, men synes tidsavstanden opp til de aller beste var litt for stor. Men så målte han da også krefter med noen av verdens beste motbakke- og fjelløpere. (Foto: Ulvik IL)
Det var varmt og gjaldt å få i seg nok drikke underveis, noe årets vinner av Motbakkecupen Eli Anne Dvergsdal fikk erfare. (Foto: Ulvik IL)
PANORAMA: Vi avslutter med dette flotte bildet av Joar Grov Turvoll fra Vik IL, som var 11.mann til toppen av Kvasshovden. (Foto: Ulvik IL)

 

Takk til Jostein i Ulvik IL for flotte bilder. Du finner du enda flere bilder på hjemmesiden til Kvasshovden Opp HER.

Alle resultater finner du HER.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -