Triatlon-triumfer både ute og hjemme

Hjemmeseier og ny suksess i siste Ironman 70.3 Haugesund

Ironman 70.3 Haugesund ble arrangert forrige helg, for sjette og siste gang. Til neste år blir det nemlig   Ironman fulldistanse i Haugesund, for aller første gang i Norge.

Seiersjubel på hjemmebane for Allan Hovda i Haugesund! (Foto: Fra bloiggen / Ivar Fjeldheim)

Men det ble en flott «avslutningsfest», med hjemmeseier i dobbelt forstand til Allan Hovda fra Sveio – lokal gutt fra traktene som gikk helt til topps her for første gang – og til kvinnenes superveteran Kristin Lie, som aldri synes å bli hverken mett på triumfer eller for gammel. Skjønt, Kristin Lie holdt nesten på å legge opp underveis i de litt ufyselige forholdene under syklingen i Haugesund!

-Underveis kom tankene om at jeg i allefall ikke skal tilbake til Haugesund, ikke noe Norsemandeltakelse, får bare legge opp å jobbe som coach på heltid, …. Lite konstruktivt med andre ord. Å fryse er noe av det verste jeg kan tenke meg. Da jobber hjernen med fluktreaksjoner. Videre tenkte jeg på hvem jeg ville skuffe om jeg brøt, så jeg fortsatte etter beste evne, forteller Kristin i sin egen bloggrapport.

Godt var det, for på løpingen løsnet det skikkelig for den tidligere maratonløperen.

Annonse (Klikk på bildet for info)
Fra slit på sykkelen til maraton-moro for Kristin Lie i Haugesund. (Foto: Fra bloggen / Camilla Røn Illidi)

-Litt småsutring de første 3km ble det, før alt vendte og ble en fest! Jeg virkelig nøt det å løpe i gatene i Haugesund med så mange tilskuere som heiet. Det gikk veldig uanstrengt og jeg tok stadig innpå nr1 uten at jeg egentlig brydde meg om det. Det å kunne suge til seg stemningen hele veien var utrolig, sier den snart 46 år unge veteranen.

I mål etter 1900m svømming, 90km sykling og 21 km med løping var Kristin Lie 1.31 foran finske Heini Hartikainen på vinnertiden 4 timer, 35 minutter og 59 sekunder.

Allan Hovda skriver også blogg, og i likhet med Kristin Lie roser han arrangørene og stemningen opp i skyene:

– Ironman Haugesund ble en stor suksess og står fortsatt som en av de best arrangerte triatlonkonkurransene i verden. Det går virkelig på skinner! Det som gjør konkurransen i Haugesund så spesiell er likevel publikummerne, de frivillige og deltakerne som virkelig løfter stemningen til et euforisk nivå. Jeg er dypt imponert over hvor mange som valgte å bruke den regntunge søndagen på å stå langs løypa og heie. De frivillige hadde et fantastisk humør og løftet oss alle fremover. Deres betydning kan ikke fremheves nok og de fortjener en enorm takk! Det er vemodig at halvdistansen ble arrangert for siste gang, men vi får se fremover og glede oss skikkelig til fulldistansen neste år.

Kristin Lie har lenge vært en av Sportsmandens bloggere og du kan lese hele hennes racerapport HER.

Allan Hovda sin egen reportasje finner du HER.

Ekteparet Stormo med kjempeløp og 2 x klasseseier i Ironman Østerrike i Klagenfurt!

Lars Petter Stormo og Trude Wermskog Stormo er trolig Norges sprekeste ektepar. Og definitivt Norges sprekeste triatlonpar! Begge to er for lengst kvalifisert til det årlige og høythengende VM i Ironman Hawaii, og i Ironman Østerrike i Klagenfurt forrige helg var de begge på rekordjakt.

Norges definitivt sprekeste veteran-triatlet-ektepar! Trude og Lars Petter Stormo kom ikke tomhendte hjem fra Østerrike. (Foto: Privat, fra bloggen)

Fjorårets Norseman-vinner Lars Petter Stormo jaktet på Gudmund Snilstveits norske rekord på 8.26.20 i Østerrike. Og selv om det ble litt for tøft, gjorde Stormo et kanonløp til klasseseier i agegroup 35-39 år og 7.plass totalt i kamp mot meritterte triatlon-proffer.

-Det var en utrolig deilig følelse å bare kunne holde det lette løpesteget i gang og kilometerne kostet av sted på et tempo jeg trodde ville koste for mye krefter. Jeg fortsatte å suse forbi den ene proffen etter den andre og trøkket fra publikum var helt rått hele veien når de så førstemann med age-group startnummer komme løpende, forteller Lars Petter Stormo selv i sin egen racerapport.

Selv om både Norgesrekorden og 8:30-grensen blir for tøff, så var det en svært godt fornøyd veteran som tilføyer:

-I det jeg rundet inn mot oppløpet forsvant alle vondter og det var ubeskrivelig deilig å løpe opp den røde løperen opp til mål som beste utøver i age-group og en topp plassering totalt. Jeg kom i mål på tiden 8:36:25 etter et løp på 2:51:24 (på klokka logget jeg at løpingen var noen hundre meter for lang). Tiden viste seg under premieutdelingen også å være den beste løpetiden av alle i age-group – moro. Det var helt utrolig deilig å komme i mål og å kjenne at jeg hadde gjennomført en veldig god konkurranse og at jeg ikke på noe tidspunkt hadde hatt noe mer å gi!

Og ikke nok med det. For da Lars Petter kom i mål, var kona Trude Wermskog Stormo ute i løypen, på vei mot sitt livs løp. Hun forbedret sin egen pers fra like under 11 timer til bare 39 fattige sekunder fra å bryte drømmegrensen på 10 timer. En forbedring på nesten en hel time, altså!

Dermed ble det dobbelt klasseseier til ekteparet i agegroup 35-39 år og 12.plass totalt for Trude, som har syklingen som sin beste gren, og denne gangen satset for fullt, uten å holde noe igjen med tanke på maratonløpet.

Trude Wermskog Stormo beskriver egen sykkelinnsats slik på bloggen sin Happy Times:

-Vi syklet to runder i samme løype, og den passet meg bra da den har et rullende terreng og flere relativt korte, bratte bakker. Jeg ga det jeg hadde, og da jeg rundet løypa første gang og så tiden, skjønte jeg at jeg lå godt an til å klare rett over fem timer hvis jeg holdt samme fart på runde to. Det klarte jeg, og jeg begynte nesten å gråte da jeg nærmet meg T2 og så tiden 5:10. Ny pers på distansen med nesten 45 minutter. YES!

Beina holdt bra også på den avsluttende maratondistansen, og til slutt kunne hun slippe jubelen løs:

Hemningsløs jubel! Trude Wermskog Stormo og Lars Petter Stormo kunne begge slippe jubelen løs over mål i Ironman Østerrike i Klagenfurt. (Foto: Fra bloggen)


-Det var en utrolig deilig følelse å løpe de siste meterne mot mål. Etter å ha vært superfokusert i ti timer var det utrolig deilig å kunne la følelsene komme. (Løpetid: 3:35). I utøverteltet møtte jeg LP, og det var mildt sagt vanvittig å få vite at vi hadde vunnet agegroupen vår begge to
 🙂

Ironman fulldistanse består altså av 3800m med svømming, etterfulgt av 180km med sykling og full maraton på 42,2 km til slutt.

Du kan lese hele reportasjen til Trude Wermskog Stormo HER. 

Lars Petter Stormo sin fulle racerapport kan du lese HER.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!