LøpingUltraløp

Klart for Rallarvegsløpet for 15.gang

Ørjan Lunde gjør comeback i det 80 km lange løpet

Ultraløpet Rallarvegsløpet, som går over to etapper fra Flåm til Haugastøl, arrangeres for 15.gang i helgen. For andre gang er løpet fulltegnet med 100 påmeldte, men løpsleder Runar Gilberg som også er initiativtaker til løpet sammen med Jan Helgesen, regner med at rundt 80 starter fra Flåm i morgen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Idyllisk: Også i år må løperne regne med å forsere noen snøfonner på førsteetappen som går fra Flåm til Finse. (Foto: Espen Ringom)

Nærmere 100 løpere samles på Finse i helga – for å løpe Rallarvegen

Pressemelding: I helga arrangeres det 80 km lange Rallarvegsløpet for 15. gang. Løpet er fulltegna med 100 løpere, som skal ta seg fra Flåm til Haugastøl. Løpet starter lørdag, og den 54 km lange førsteetappen går fra havnivå i Flåm til Finse 1222 moh. Søndag løpes det videre de 27 kilometerne til Haugastøl. Tidene for de to etappene legges sammen, og vinnerne kåres.

I herreklassen gjør en tidligere storløper, Ørjan Lunde, comeback. Bergenseren kan blant annet skilte med en 12. plass fra London Marathon da han løp på 2.20.21 i 2007. Han har også så sterke tider som 29.33,08 på 10 000 m og 14.12,35 på 5000 m. Nå er Ørjan blitt 37 år, og etter flere år uten konkurranser har han trent bra og er klar for debut i Rallarvegsløpet.

– Jeg har fått trent bra de siste sju-åtte månedene og er i god form. Den er ikke like bra som da jeg løp maraton på 2.20, men jeg har ikke problemer med å løpe ned mot 3 blank-fart på trening, forteller Ørjan til Rallarvegsløpet et par dager før det braker løs.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Comeback: Ørjan Lunde var en av landets beste langdistanseløpere for ti år siden. Nå debuterer han som ultraløper. Her ser vi han løpe E-cup i terrengløp for SK Vidar i 2007. (Foto: Runar Gilberg)

I kvinneklassen må Gloria Vinstedt, som har vunnet løpet tre ganger tidligere finne seg i å være favoritt. Men hun har slitt med en kneskade tidligere i år, så det er litt usikkert hvor god form hun er i. Fjorårsvinner Therese Falk stiller også, og sjøl om hun har hatt et tøft konkurranseprogram inn mot Rallarvegsløpet, så kan hun fort ta sin andre seier. Andre sterke løpere er Nicoline Baartvedt som nylig vant Nordmarka Skogsmaraton, Kaja Stabursvik, som hevda seg godt i langløp på ski sist vinter, samt Aud Stuhr og Petra Jacoby.

For de aller fleste handler det imidlertid mest om å fullføre de 80 krevende kilometerne – pluss å oppleve fellesskapet ved ei sosial helg på fjellet. Løperne bor på hotell Finse 1222 fra fredag kveld til søndag og får god tid til å bli kjent med hverandre. På lørdag tar de toget ned til start med den spektakulære Flåmsbana. Det er i seg sjøl er en opplevelse, og noe mindre blir ikke opplevelsen når en samtidig tenker på at det en bare en time seinere skal løpes opp igjen.

Starten går fra Flåm klokka 13.30 på lørdag, og løperne ser ut til å bli  heldige med været. Etter en varm start nede i dalen blir det svalere med skiftende skydekke når de kommer opp på fjellet. Med et visst frafall er det forventa at ca. 80 av de 100 påmeldte kommer til start. R

Rallarvegsløpets heimeside: http://www.rallarvegslopet.no/

Rallarvegsløpet på facebook: https://www.facebook.com/groups/4898393891/?ref=bookmarks

Rallarvegen: De fleste som ferdes langs Rallarvegen sykler den i nedoverbakker. I helga vil nærmere 100 løpe motbakkeutgaven av den 80 km lange traseen. (Foto: Espen Ringom)

Tidligere reportasjer på Sportsmanden fra Rallarvegsløpet:

Kjempeløp og rekorder i Rallarvegsløpet 

Nedtur og opptur i Rallarvegsløpet

Varmt i Rallarvegsløpet!

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -