Ultraløp

Kjempeløp og rekorder i Rallarvegsløpet

OPPDATERT – Rallarvegsløpet 2013 ble en kjempesuksess. For første gang var løpet fulltegnet med 100 påmeldte, det var strålende sol og flott vær og det ble satt løyperekord av John Henry Strupstad begge dager. Gloria Vinstedt vant dameklasse for 3.år på rad.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Rallarvegslopet2013-vinnerne-lite
Vinnerne John Henry Strupstad og Gloria Vinstedt.
Foto: Kondis – se fyldig reportasje.

Strupstad sin sammenlagttid var imponerende 5.33.23. På andreplassen kom Erik Bergersen fra Løplabbet, mens Ole Kristian Heggheim fra KIF knep tredjeplassen.

Damevinner Gloria Vinstedt brukte 6.42.55 og var med det snaue 10 minutter foran Kjersti lerkerød, som vant den andre dagsetappen, med Marit Karlsen på tredjeplass.

Resultater og mer på hjemmesiden på RingSport.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Etapperekord første dag
John Henry Strupstad var raskest da første dag av Rallarvegsløpet gikk fra Flåm til Finse i dag. Den sterke ultraløperen fra Ren-Eng satt også etapperekord da han løp på under 4 timer i den svært krevende løypen på ca 54 km.

-1.etappe unnagjort. Et sant helvete, 54 km og ca 1400 høydemeter. Men dæven, 3.55.38, ny løyperekord og seier. Nå blir det badings i dritkaldt vann og en altfor sterk øl. Ny etappe imorgen. Galskap! Dette skriver John Henry Strupstad på facebook.

galskap eller ikke. I hvert fall skal løperne opp de knallharde stigningene fra Flåmsdalen til Vatnahalsen. Og da er løpet såvidt begynt... Foto: Frode Monsen stigningene
Galskap eller ikke. Løperne skal i hvert fall opp de knallharde stigningene fra Flåmsdalen til Vatnahalsen. Og da er løpet såvidt begynt…
Foto: Frode Monsen

Om det er ikke galskap, så er Rallarvegsløpet både tøft og spektakulært. Sportsmandens redaktør deltok i fjor og til sammenligning klarte han såvidt å komme til Finse på under 6 timer. Strupstad løp altså to timer fortere. En rå prestasjon. Bjørn Tore Kronen Taranger brukte for øvrig 4.23 da han vant første etappe i fjor.
Erik Bergersen fra Løplabbet ble noe overraskende nr to, mens Ole Kristian Heggheim ligger på tredjeplass etter første dag. De to er hhv 17 og 26 minutter bak Strupstad.

Fjorårsvinnerne Vinstedt og Taranger
Fjorårsvinnerne Vinstedt og Taranger

Fjorårsvinner Gloria Vinstedt ser ut til å forsvare seieren i dameklassen. I hvert fall var hun raskest også på dagens etappe som ble unnagjort på imponerende 4.40 – fire minutter raskere enn i fjor – og hun kan i likhet med Strupstad starte med ledertrøyen på morgendagens langt lettere etappe på ca 27 km, fra Finse til mål på Haugastøl.

Rallarvegsløpet er for øvrig for første gang fulltegnet med 100 påmeldte. Les mer på løpets hjemmeside på RingSport.

Resultater 

Løperne hadde kjempeforhold på dagens etappe. Redaktør av RingSport, Tommy Støa, har tatt dette bildet underveis i dag. Tommy løp på 6.25.
Løperne hadde kjempeforhold på dagens etappe. Redaktør av RingSport, Tommy Støa, har tatt dette bildet underveis på dagens etappe, som han for øvrig løp på 6.25.

Se også stor billedserie fra fjorårets løp, samt reportasje på Sportsbloggen.

Kondis har samlet alle tidligere reportasjer HER.

 

sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Kjempeløp og rekorder i Rallarvegsløpet

Kommentarfeltet er stengt