DanmarkInternasjonaltLøpingTeam Sportsmanden

Klart for ny løpsfest i Etape Bornholm med over 100 nordmenn til start

Marthe Katrine Myhre i spissen for et jevnt lag fra Team Sportsmanden

Men den sensasjonelle seieren fra lagkonkurransen i fjor blir nok vanskelig å gjenta

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Snart klart til start for en ny løpsuke på Bornholm. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)

Hver sommer i slutten av juli inviterer den danske ferieøyen Bornholm til idrettsfest. Og som vanlig vil svært mange nordmenn kombinere løping og ferie i fem dager til ende, i etappeløpet som til sammen utgjør nøyaktig en maratondistanse, med fem helt ulike løp som ingredienser i hovedretten. Dansk TV2 følger løpene med direktesendinger hver dag og i opptak på kvelden og det er rene Tour de France-stemningen på noen av etappene, med målgang på bakketopper med massevis av tilskuere som jubler og heier løperne frem.

Innlagt i de individuelle konkurransene som i flere år hadde status som uoffisielt nordisk mesterskap i etappeløp og med fine premier til de 10 beste menn og kvinner, er også lagkonkurranser. I fjor gikk Team Sportsmanden overraskende helt til topps i det som var et av de absolutte høydepunktene i teamets unge historie.

JUBEL: Team Sportsmanden kan slippe jubelen løs etter at sammenlagtseieren ble sikret i det aller siste løpet i fjor. (Foto: Hanne Wibe / Sportsmanden)

I år stiller Team Sportsmanden med to lag, og selv om i hvert fall lag 1 skal bite godt fra seg, så skal det svært mye til for å forsvare fjorårsseieren eller ta opp kampen mot de beste danske lagene, som gjerne har sterke afrikanere som også dominerer etappeløpet individuelt på laget.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men først og fremst er Etape Bornholm en gedigen løpsfest for mosjonister fra en rekke land, som gjerne kombinerer fem dager med løping hver kveld med tradisjonell ferie på solskinnsøyen i Østersjøen.

Team Sportsmanden lag 1 består av tre mann fra fjorårets vinnerteam; Kjetil André og Tore Bjerkrheim, samt Ruben Johansen Strand, alle tre fra Nesbyen i Hallingdal. I tillegg kommer Roger Thompson og Lasse Sørlund inn på laget, begge ivrige utøvere fra Team Sportsmanden i Follo.

Og sist, men ikke minst, lagets største stjerne og eneste kvinne av de seks på laget; Marthe Katrine Myhre, som debuterte i Etape Bornholm i fjor med sjetteplass i kvinneklassen. Da løp hun for New Balance / Team Sportsmanden, men kunne ikke være med i lagkonkurransen da samtlige må ha identisk navn på laget. I år er imidlertid Myhre med også i lagkonkurransen, i tillegg til at hun satser på en minst like bra plassering sammenlagt som i fjor.

GA MERSMAK: Marthe Katrine Myhre debuterte i Etape Bornholm i fjor og synes bare det ble gøyere og gøyere utover i uken. Her etter siste etappe. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

-Stærk dame som I har fået med !... skrev arrangørens Jesper Kraul Jensen til oss da teamet ble registrert forleden.

Marthe ble da også tidligere i uken trukket frem som en pallkandidat i lokalavisen Bornholm Tidende.

Storfavoritt til å vinne sammenlagt av kvinnene var da Bornholms egen Anna Holm. Hun vant sammenlagt i 2015, men var ikke med på hele etappen i fjor på grunn av oppkjøring til maraton i OL.

Svenske Hannah Lindholm trekkes også frem i forhåndsreportasjen. De to har 10km-perser på hhv 34.54 og 33.56.

Vi skriver likevel var storfavoritt, for i etterkant har to sterke afrikanske kvinner meldt sin ankomst; Medina Beriso og Teje Tessema er begge fra Etiopia og begge har løpt 10km på 32-tallet, så da skal nok Anna Holm få det tøft i kamp om seieren og Marthe Myhre vil neppe lenger være en pallkandidat.

Også på herresiden er det i skrivende stund to etiopiere som er de store favorittene; Meseret Yitbarek og Haileye Eshete har begge sett 28-tallet på 10km.

-Jakob Dybdal Abrahamsen og Kasper Skov er på nuværende tidspunkt de bedste danske bud på topplaceringer i herrefeltet, opplyser Jesper Kraul Jensen fra Etape Bornholm, denne gangen til Bornholms Tidende.

UREDD: Kjetil André Bjerkrheim tok en frekkis og leder her med en stor luke på feltet på fjerde etappe i fjor. Kjetil har slitt litt med en vond akilles og ikke fått løpt så mye som ønskelig, men stiller til start i år også. (Foto: Kenneth Jensen / Viking Atletik)


Team Sportsmanden lag 2
består av to som var med på fjorårets vinnerlag; Hanne Wibe og Frode Monsen, samt Øistein Røisland og Jon Grunnan. Også her kompletteres laget av far og sønn; Lars og Morten Sverdrup-Thygeson. Lars har i flere år vært en av landets beste i sin klasse (M55-59 år), men må trolig ta det litt roligere enn vanlig denne gangen.

Fra fjorårets vinnerlag er det bare Stian Håkonsen som ikke er med. Til gjengjeld var han også teamets bestemann i fjor.

I lagkonkurransen teller de fire beste som fullfører alle etappene.

En junior og en superveteran i spissen for 102 nordmenn i Etape Bornholm

Av alle de vel hundre norske som i skrivende stund er påmeldt, nevner vi spesielt en i hver ende av aldersskalen.

Superveteranen Svein Arne Sølvberg er etter hvert blitt en legende på Bornholm. Han stiller til start for 13.gang. Vi tviler på om noen har flere enn Sølvbergs 54 klasseseire i enkeltløp eller 11 totalseire på sine 12 starter på øyen. Den lettbente karen fra Ski og Oppegård IL har riktignok slitt med en lei hamstring i flere måneder i fjor høst og i vinter, men formen har vært i sterk bedring de siste månedene og Sølvberg må nok finne seg i å være storfavoritt til nok en klasseseier, selv om han fyller 69 år til høsten og følgelig er inne i sitt siste år i klasse 65-69 år.

Svein Arne Sølvberg vant klassen og gjorde rent bord både i fjor og i forfjor (bildet). I år stiller han til start for 13. gang på Bornholm! Hanne Wibe fra Team Sportsmanden deltar for femte gang. (Foto: Frode Monsen)

Det 17 år gamle stortalentet Karoline Skauen fra Sarpsborg IL er en svært spennende start i ungdomsklassen på Bornholm. Hun har hatt en kometkarriere etter at hun 16 år gammel gikk fra håndball til løping. I år har junioren bl.a vunnet Ryeløpet, satt sterk pers på 3000m på 9.29 og i NM i terrengløp i vår hadde hun bedre tid enn seniorene.

Sportsmanden vil også i år følge Etape Bornholm og komme med flere oppdateringer underveis.

Alle våre tidligere reportasjer fra Etape Bornholm er samlet i en egen kategori her.

Mer om Team Sportsmandens lag på hjemmesiden her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -