LøpingUltraløp

Nicoline Baartvedt og Håkon Urdal vant Rallarvegsløpet

Nicoline Baartvedt fra Oslo og Håkon Urdal fra Moss tok hver sin klare sammenlagtseier i den 15. utgaven av Rallarvegsløpet. To-dagersløpet på til sammen 81 km gikk i godt løpsvær fra Flåm til Finse og videre til Haugastøl 22. og 23. juli.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Teten: Nicoline Baartvedt (28) og Håkon Urdal (39) vant Rallarvegsløpet sammenlagt. Pål Onsrud (8) vant andreetappen. (Foto: Runar Gilberg)

Nicoline Baartvedt lå på andreplass etter den 54 km lange førsteetappen. Gloria Vinstedt som var raskest dag 1, valgte imidlertid å stå av dag 2 på grunn av en skadekjenning. Baardtvedt løp også en god andreetappe, som hun vant, og dermed ble det også klar sammenlagtseier.

Håkon Urdal leda med 4 minutter etter første etappe, og med andreplass dag to trygga han sammenlagtledelsen. Andreetappen ble vunnet av Pål Onsrud.

54 løpere – 23 kvinner og 31 menn – fullførte begge etapper. I tillegg var det 10 som fullførte én av etappene, og 2 som starta på førsteetappe, men stod av underveis. Totalt ble det altså 66 løpere som tilbakela hele eller deler av Rallarvegen. 100 løpere var påmeldt, og det relativt høye frafallet skyldes delvis at ettermiddagstoget til Finse på fredag fikk tekniske problemer og stansa på Hønefoss. Dermed var det en god del løpere som aldri kom seg fram til Finse som er basecamp for løpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Stemningen blant de som nådde fram og deltok, var imidlertid meget god, og løpet gikk i oppholdsvær med skiftende skydekke og perfekt løpstemperatur. En liten motvind gjorde likevel at forholda ikke var optimale med tanke på å oppnå gode tider.

(Pressemelding)

dyll: Den 81 km lange Rallarvegen er krevende å løpe, men den byr til gjengjeld på store naturopplevelser. (Foto: Bjørn Johannessen)

Rallarvegsløpets heimeside: http://www.rallarvegslopet.no/

Rallarvegsløpet på facebook: https://www.facebook.com/groups/4898393891/

Resultater sammenlagt

Resultater dag 1

Resultater dag 2

Tidligere reportasjer på Sportsmanden fra Rallarvegsløpet:

Kjempeløp og rekorder i Rallarvegsløpet 

Nedtur og opptur i Rallarvegsløpet

Varmt i Rallarvegsløpet!

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -