FornebuløpetLøpingStor-Oslo

Fornebuløpet mot nok en rekord

Duket for ny løpsfest i Bærum onsdag 20.mai

2XU Fornebuløpet arrangeres for 6.gang onsdag 20.mai. Nytt av året er at start og mål er flyttet fra Hundsund til Telenor Arena. Men arrangøren lover en like rask og kontrollmålt løype både på 5 km og på 10 km. I tillegg arrangeres det ungdomsløp inntil 17 år over 3 km og en spaserklasse uten tid.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
DSC_1031-600x397
IDYLLISK! Det er en flott ramme rundt Fornebuløpet. Selv om start- og målområdet er endret fra Hundsund til Telenor Arena, er traséen på 5 km og 10 km i hovedsak bevart. 3 km har derimot fått en helt ny løype.
Foto: Mauro Pau

Det innføres også startmatte og puljestarter i år, etter antatt sluttid, slik at færrest mulig skal bli hindret i starten og det skal bli så rettferdig som mulig.

I fjor vant Mathias Nipen fra Sk Vidar 10 km på 33.14, men damevinner Annie Bersagel fra Tjalve var bare to sekunder bak da hun satt løyperekord på sterke 33.16. Øystein Sylta har løyperekorden for menn, med vinnertiden 31.47 i 2012. På 5 km er det Eirik Gramstad (15.03 i 2010) og Christina Bus Holth (17.02 fra 2012) som har løyperekordene, mens tittelforsvarere en Øystein Mørk (15.19) og den gamle storløperen Gunhild Halle Haugen (17.25). Blir noen av løyperekordene slått i år?

DSC_1103
NESTEN HISTORISK! Like før mål ledet fortsatt Annie Bersagel og det så ut til å bli en kvinne som skulle vinne Fornebuløpet totalt i 2014. Men Mathias Nipen (bak) har satt inn sluttspurten og klarte til slutt å komme seg to sekunder før over målstreken.
Foto: Mauro Pau

I skrivende stund er det påmeldt 2.176 løpere. Dermed går det mot nok en deltakerrekord, selv om det fortsatt er et lite stykke opp til fjorårets 2.540 påmeldte. Utviklingen har vært formidabel. Etter at 835 deltok i det første Fornebuløpet i 2010 har det økt hvert eneste år, til 2.159 som stilte til start i fjor.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Vi er stolte over at løpsmarkedet har respondert positivt og ført til en solid utvikling av løpet. Den store nyheten dette året er at vi har fått til en treårsavtale med Euforum AS om lån av Telenor Arena til start- og målområde og det som hører til, sier styreleder i Fornebuløpet Stein Rhode-Hanssen.

Fornebuløpet er for øvrig ett av få løp med egen avis. For de som ikke har fått den som vedlegg til Budstikka, kan den kan lastes ned fra hjemmesiden, der all nødvendig info finnes. 

DSC_0920-600x397
GÅR FOR HAT-TRICK! Den tidligere storløperen Gunhild Halle Haugen har vunnet 5 km på Fornebu de to siste årene. Hun er påmeldt i år også og satser nok på å fullføre sitt hat-trick med tre strake seire. 
Foto: Mauro Pau

OBS: Påmeldingsavgften nå er kr 400 for de to lengste distansene og kr 270 for 3 km, dersom du melder deg på senest på nasjonaldagen. Fra 18.mai stiger avgiften med kr 100 og kr 50, så det lønner seg å melde seg på i helgen dersom du har tenkt å delta i den sjette utgaven av Fornebuløpet førstkommende onsdag og enda ikke har meldt deg på.

Og har du ikke helt bestemt deg, men lurer litt på hva Fornebuløpet er, så ta en titt på Sportsmanden sin bildereportasje fra fjorårets løp!  Der finner du mange flere bilder enn de vi har vist her.

DSC_1173-600x397
40-BLANK! Hvis du har som mål å løpe på skjema til 40 minutter på 10 km, så kan du kanskje henge deg på denne damen. Marianne Ullsand Garmann klarte nemlig kunststykket å løpe på 40.00,0 i fjor!
Foto: Mauro Pau

Her kan du melde deg på, samt se hvem andre som allerede har meldt seg på.

Og nedenfor kan du se løypekartet for 5 km og 10 km:

Fornebulopet-Loypekart-2015
KONTROLLMÅLT: Både 5 km og 10 km er kontrollmålt. Klikk på bildet for større versjon.

 

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -