SentrumsløpetStor-Oslo

Hvilken dag det ble i Sentrumsløpet

Godværsperioden i Sør Norge kulminerte med en helt herlig ramme for Sentrumsløpet. Det var i grevens tid, for dagen etterpå var det væromslag med gråvær og regn! Men de nærmere 7400 som fullførte Sentrumsløpet på lørdag fikk oppleve sommerlige temperaturer og strålende sol.

Om det var noe å klage på, så måtte det være varmen. Det fine været gjorde at det også var skikkelig stemning med mange skuelystne og tilskuere langs løypen. Gjennom Frognerparken runget «You are the champion» som ga løperne gåsehud og fornyede krefter etter den relativt tøffe starten. Sentrumsløpet er ikke av de letteste løypene, men på lørdag var den kanskje en av de flotteste.

– Magisk, ja nesten elektrisk og sydlandsk stemning i vår hovedstad denne lørdagen, som det ofte blir på Sentrumsløpet, forteller Christoffer Ladstein, en av mange fra Team Sportsmanden som var med å sette farge på løpet, bokstavelig talt, i sine turkise trøyer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Christoffer Ladstein hadde en magisk dag i Oslo.

Kibrab med overlegen seier

Lengst fremme ble det en overbevisende og soleklar seier til Awet Kibrab fra Ull/Kisa IL, som kom løpende lekende lett i ensom majestet der vi stod like etter Rådhusplassen. I mål på sterke 29:06 hadde han en vinnermargin på hele 1 minutt og 16 sekunder til Sjur Prestsæter fra Sk Vidar på andreplass, med 30.22. Selv om vinneren angivelig uttalte etterpå at «det ikke går an å løpe fort i denne løypen», så synes vi det gikk skikkelig raskt unna! Den siste plassen på pallen gikk til Phillip Massacand fra Gneist IL utenfor Bergen på 30:43.

.

Lettbente Awet Kibrab var totalt overlegen i Sentrumsløpet.
Sterkt løpt også av Sjur Prestsæter.

Topp tre kvinner

Klar seier ble det også i damenes konkurranse, der Maria Sangnes Wågan fra IK Tjalve  vant på gode 34:51. Hun var nesten minuttet foran Karoline Wisløff Rud (klubb ikke oppgitt) med 35:44, med Nora Andersen, Røa IL, på den siste pallplassen med 36:12 som sluttid.

18 kvinner løp under 40 minutter, mens det blant gutta var 14 som så 32-tallet eller bedre.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Maria Sangnes Wågan stoppet ikke for rødt lys heller, på sin ferd til seier i Sentrumsløpet.
Karoline Wisløff Rud tauer på et kobbel av mannfolk.
Nora Andersen (t.h.) var godt fornøyd med tredjeplassen, etter hard åpning. Pål Onsrud fra Gjøvik Friidrettsklubben og Team Sportsmanden (t.v.) dro etter hvert i fra og kom i mål på 34.41.

Klasseseier til Team Sportsmanden

Team Sportsmanden tok for øvrig en klasseseier, ved Lill Eriksen i K65-69 år. Søsteren til langrennslegenden Lars Erik Eriksen tok en soleklar klasseseier med nesten fire minutters margin på vinnertid 50:11.

 – Jeg er veldig fornøyd med løpet. Er enig med de andre her at stemningen var flott og mye folk rundt som heiet. Været var også helt topp. Mine ambisjoner var å løpe på mellom 50 og 55 minutter, nærmere 50 ville jeg helst da… Løp sammen med 50 minutters fartsholder, og det gikk veldig bra hele veien, men de to siste kilometerne var tunge, jeg ble veldig stiv i beina, måtte slippe fartsholderen da det gjenstod ca 1km, men jeg er strålende fornøyd, fortalte hun etterpå.

Vil DU bli med i Team Sportsmanden? Les mer her!

Lill Eriksen i rosa singlet, i fin flyt ved 50-minutters flagget.

Løpeglede og god stemning

Vi avslutter med noen stemningsbilder fra Sentrumsløpet, der det var mange som viste både innsats og løpeglede underveis.

Vel blåst, og gratulerer til alle sum fullførte 10 kilometer – som alle våre bilder er fra, eller 5 kilometeren noe senere.

Klikk på bildene i galleriet under for større versjon.

.

Se album med flere hundre bilder

Sportsmanden har også lagt ut et større bildegalleri med flere hundre bilder, der mange vil kunne finne seg selv fra lørdagens løpsfest. Alle Premiumkunder kan få tilsendt sitt bilde både i fullformat og redigert, helt gratis.

Finn ditt bilde her!


Alle resultater

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -