ArrangementFornebuløpetLøpingLøpskarusellenSentrumsløpet

Sentrumsløpet og Fornebuløpet flyttes til høsten, andre vurderer – Saken oppdateres løpende

Men du kan uansett delta i Run4life Løpskarusellen

Denne tråden oppdateres regelmessig etter hvert som flere løp avlyses eller utsettes.

18.03.2020:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sentrumsløpet er utsatt til 10 oktober.

Dermed legges det nå til samme helgen som etablerte og ganske store løp som Furumomila, Nøklevann Rundt og Ivar Formos Minneløp.

Er dette greit? Eller er det usolidarisk mot andre arrangører. Dette er det delte meninger om og er noe som debatteres på ulike fora.

Follotrimmen avlyser og endrer

Follotrimmen har avlyst de fem faste vårløpene, men håper å få arrangert de siste tre løpene som går etter sommerferien, samt erstatte vårløpene med to nye løp på høsten. En veldig god løsning, dersom forholdene normaliseres innen den tid.

–Follotrimutvalget har i samråd med Akershus Bedriftsidrettskrets valgt å avlyse løpene før sommerferien, 5 løp. Vi håper vi kan arrangere løp i august og september. Planen er å arrangere 2 nye løp etter Hvitsten, slik at det blir 5 løp etter sommerferien. Det vil bli Follo Museum/Drøbak og Finstad skole. Vi vil legge ut info fortløpende, meddeler Follotrimmen på sin Facebookside.

FOLLOTRIMMEN avlyser og endrer årets løpsplan. Vil du likevel løpe en karusell i vår, har du muligheten i Run4life Løpskarusellen 2020 – et virtuelt løp der alle løper sitt eget løp og selv tar tiden, se nederst i artikkelen.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Store maratonløp kommer tett i høst

Av store internasjonale løp, er både Barcelona Marathon, London Marathon, Paris Marathon og Boston Marathon flyttet til høsten:

London Marathon: Flyttet fra 26.april til 4.oktober.
Boston Marathon: Flyttet fra 20.april til 14.september.
Paris Marathon: Flyttet fra 5.april til 18.oktober.
Barcelona Marathon: Flyttet fra 21.mars til 25.oktober.

Rotterdam Marathon, Hamburg Marathon og Wien marathon, som alle skulle gå i mars/april, er alle enten avlyst eller utsatt, uten at ny dato er klar.

– – –

13.03.20202:

Alle idrettskonkurranser er som kjent avlyst og forbudt de neste 14 dagene, og sannsynligheten er svært stor for at dette dessverre vil påvirke løpsarrangører og andre arrangører av idretts- og kulturarrangementer adskillig lenger enn til 26.mars. Men Run4life Løpskarusell kan alle likevel delta i (se lenger nede i artikkelen).

Fredrikstadløpet og Hamar Vårløp, som begge skulle gå søndag 29.mars, er allerede avlyst. Holmestrand Maraton, Sentrumsløpet, Bergen City Marathon og Holmenkollstafetten er av de arrangørene som vurderer situasjonen fortløpende.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Fornebuløpet arrangeres 30.september

Mens Fornebuløpet (forsidebildet) som skulle gå i mai, allerede har flyttet løpet til høsten.

–Vi har utsatt årets OBOS FORNEBULØP til i høst, til onsdag 30 september, idet dette var eneste uken vi kunne få tilgang til Telenor Arena, forteller arrangementsleder Odd Grønli til Sportsmanden.

Fornebuløpet har også presisert litt mer i denne meldingen som er sendt til ulke media:

Årets OBOS FORNEBULØP er som mange andre arrangement blitt berørt av hele Norges og verdens for øvrig problem med Corona viruset. Vi har i dag tatt beslutningen og utsetter arrangementet fra 19 mai til onsdag 30 september og håper at det da har normalisert seg til og kunne arrangere løpet vårt. Vi følger hva myndighetene tillater når den tid kommer. Vi kontakter også alle våre berørte myndigheter og selvfølgelig våre påmeldte deltagere om denne beslutningen.

Fornebuløpet går fra vårløp til høstløp i år.

Sentrumsløpet, BCM og Holmenkollstafetten vurderer

Sentrumsløpet, som er planlagt arrangert 25.april. har foreløpig ikke avlyst arrangementet, og meddeler at de i tilfelle ønsker å utsette det:

Vi følgjer nøye med på utviklinga av coronaviruset (COVID-19), noterer oss oppdateringane og råda gitt av norske myndigheiter og Folkehelseinstituttet og har tett dialog med Oslo kommune.

10.03.2020 kl. 17.00 anbefalte Folkehelseinstituttet å avlyse arrangement med over 500 deltakarar. Anbefalinga gjeld ut mars, men kan bli utvida. Dersom denne anbefalinga blir ståande, rettar vi oss etter dette. Vi vel likevel å avvente litt før vi tar ei endeleg avgjersle ettersom nye beskjedar kjem fortløpande.

På noverande tidspunkt har vi ikkje utsett løpet. Dersom vi ikkje kan arrangere 25. april ynskjer vi å utsette arrangementet og vi er i kontakt med Oslo kommune angåande alternative datoar etter sommarferien.

Viss avgjersla blir å utsette arrangementet gir vi beskjed til alle påmelde. Oppdateringar vil bli gitt på denne sida.

Sentrumssprinten på Karl Johan for et par år siden.

Også et annet av Norges største løp, som går samme dag som Sentrumsløpet, vurderer situasjonen nøye.

Bergen City Marathon har lagt ut denne meldingen:

Vi følger nøye med utvikling og de råd som blir gitt fra norske myndigheter. Vi skal i møter med Bergen kommune og holder dere oppdatert om utviklingen i saken via vår nettside og sosiale medier.

Innspurt på Bryggen i Bergen City Marathon.

Også Norges største løpsarrangement, Holmenkollstafetten, vurderer nå fortløpende hva som skal gjøres:

– Holmenkollstafetten er planlagt 9. mai 2020. Fremover mot arrangementet vil vi forholde oss til helsemyndighetenes informasjon og råd. Det er nå lagt ned forbud mot alle arrangementer til og med 26. mars, men det er understreket at forbudet kan blir utvidet.

Vi jobber med å få oversikt over hvordan dette vil påvirke stafetten, som er to måneder frem i tid. Vi kommer med informasjon så snart vi vet noe mer, skriver arrangøren Tjalve på Holmenkollstafettens hjemmeside.

Holmenkollstafetten er Norges største løpsarrangement.

Med de prognosene som Folkehelseinstituttet opererer med, kan problematikken rundt koronaviruset med unntakstiltak trolig vedvare i flere måneder, så løpsfolket må nok forvente at det kommer til å bli en rekke andre avlyste eller utsatte løp fremover våren.

Men Løpskarusellen blir garantert ikke avlyst

En konkurranse eller løpskarusell som uansett ikke vil bli berørt av unntakstilstanden og koronakrisen, er Run4life Løpskarusellen. Dette er et unikt og virtuelt konsept, der man deltar i karusellen ved å loggføre egne løp eller treningsløp via egen gps. Man løper altså her i utgangspunktet alene, og dermed er det fritt frem for alle til å delta. Du kan løpe «hvor du vil, når du vil.»

Så om man savner diverse løp og vil se hva man er god for, kan du delta både på 5km, 10km og halvmaraton i Løpskarusellen, som har egne konkurranser for de ulike distansene, samt sesongkaruseller for henholdsvis vår, sommer og høst – i tillegg til en sammenlagtliste over Løpskarusellen 2020.

Info og påmeldingslink til Løpskarusellen finner du her.

Run4life Løpskarusellen har plass til alle som vil være med, og blir garantert ikke avlyst. Silje Christiansen har vunnet begge de to første årene og er allerede påmeldt til årets karusell .


Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -