LøpskarusellenRun4lifeVirtuelle løp

Mads Berge og Inger Johanne Klokset med to distanseseire hver i Sommerkarusellen

Mads Berge (bildet) og Inger Johanne Klokset vant begge to av distansene i den virtuelle Sommerkarusellen til Run4life. Berge vant 5 km og halvmaraton, mens Klokset tok seg av de to lengste distansene. Per Arne Rolstad vant 10 km for menn, mens Anne Renate Bergtun var raskeste kvinne på 5 km.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Her er alt fra Sommerkarusellen:

5 km

Fire menn løp under 20 minutter og to mann så 16-tallet, hvorav Mads Berge fra Høydalsmo IL og Team Sportsmanden var raskest med 16.24. Per Arne Rolstad fra Team Sportsmanden var ikke langt bak med 16.48, mens Jan Billy Aas tok den siste «pallplassen» med 17.47.

Anne Renate Bergtun fra Asker Skiløperklubb hadde de to beste tidene av kvinnene i sommermånedene med vinnertiden 22.21, mens Inger Johanne Klokset var nest best med 23.39. Deretter fulgte to godt voksne damer. Turid Malmo Knudsen ble treer totalt og en av få som har slått Vera Nystad i klasse K70+. Turid noterte sterke 26.39, mens Vera fikk 27.11 på fjerdeplass.

Deltakelsen på distansen var adskillig mer glissen enn for Vårkarusellen, da det var hele 120 starter på 5 km. Nå ble det kun sendt inn 37 resultater, hvorav 26 fra gutta og 11 fra damene.

RESULTATER 5 KM

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Anne Renate Bergtun hadde de to raskeste 5 km-tidene i Sommerkarusellen.
(Foto: Privat)

10 km

Per Arne Rolstad fra Team Sportsmanden tok ett steg opp helt til toppen av «pallen» på 10 km, som han vant på 36.41. Jan Billy Aas klatret også en plass på pallen til andreplass etter sitt løp på 37.55, mens det var et sprang i tid til Roar Tomter på tredjeplass med 41.58

Per Arne Rolstad er relativt fersk som løper og gjør stadige fremskritt. Ingen løp raskere på 10 km i Sommerkarusellen enn karen fra Snertingdal.
(Foto: Frode Monsen)

Inger Johanne Klokset fra Team Sportsmanden vant kvinnenes 10 km på 48.26, foran Heidi Yven fra Stjernene med 49.23.

Den som imponerte klart mest her var imidlertid Vera Nystad. 74-åringen noterte seg for fantastiske 49.53, noe som er uoffisiell Norgesrekord i aldersklasse K75-79 år. Vera fyller nemlig 75 år i desember og i følge norske regler løper hun dermed i klasse K75-79 år.

Totalt ble det sendt inn 28 (menn) og 13 (kvinner) resultater på distansen, totalt 41, mot 103 i Vårkarusellen.

RESULTATER 10 KM

NORSK ALDERSREKORD: Vera Nystad (t.h.) etter rekordløpet på 10 km, som hun løp sammen med Elin Drangsholt.
(Foto: Privat)

Halvmaraton

Foruten Vera Nystads kjempeløp på 10 km, stod nok Mads Berge for den beste prestasjonen i Sommerkarusellen med sitt vinnerløp på halvmaraton på sterke 1.12.41. Dermed tok han teten på distansen i Løpskarusellen fra Tony Gjerde fra Bøler IF, som vant Vårkarusellen på 1.13.50. På forsidebildet er Mads Berge i aksjon i Oslo Maraton. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no.)

Det var et kjempesprang rent tidsmessig til Morten Vestviks andreplass på 1.35.27, mens Per Magnar Stavland ble treer på 1.46.25.

Hos kvinnene ble det altså ny seier til Inger Johanne Klokset med 1.42.33, foran Anne Reanate Bergtun (1.47.11) og Vera Nystad ( 1.54.57).

Totalt 20 løp ble rapportert, hvorav 11 fra menn og 9 fra kvinner, mot hele 88 starter på distansen i Vårkarusellen.

RESULTATER HALVMARATON

Tredje best av mennene på halvmaraton og sammenlagt i Sommerkarusellen: Team Sportsmandens Per Magnar Stavland
(Foto: Frode Monsen)

Ektepar vant sammenlagt

Totalseieren med beste sammenlagttid for de som fullførte alle tre distansene i Sommerkarusellen gikk til det spreke ekteparet fra Haugesund, Inger Johanne Klokset (2.54.35) og Morten Vestvik (2.39.56).

Frode Monsen knep hårfint andreplassen, bare 4 sekunder foran Per Magnar Stavland, og Jan Rune Nuland var også innen minuttet bak andreplassen, så her var det usedvanlig jevnt.

Anne Renate Bergtun ble toer sammenlagt i Sommerkarusellen for kvinnene, som hun ble det i Vårkarusellen, mens evigunge Vera Nystad ble nummer 3.

RESULTATER SAMMENLAGT

Alt om Vårkarusellen for menn

Alt om Vårkarusellen for kvinner

Inger Johanne Klokset og Morten Vestvik (i midten) vant Sommerkarusellen sammenlagt. Frode Monsen (t.v.) ble toer, mens Jan Rune Nuland (t.h.) var like bak.

Bli med på Høstkarusellen

Deltakelsen i Vårkarusellen var altså adskillig større enn i Sommerkarusellen. Dette skyldes nok både at sommeren gjerne er en roligere periode på konkurransefronten, samt at det etter hvert har poppet opp en rekke virtuelle løp etter at koronakrisen inntraff.

Løpskarusellen – som tidligere gikk under navnet Sportsmandens Løpskarusell – er inne i sitt tredje år og arrangeres altså helt uavhengig av koronakrisen. Så vi håper at flere får lyst til å bli med på Høstkarusellen, som startet 1.september og pågår ut november.

Deretter kåres sammenlagtvinnere og distansevinnere for hele Løpskarusellen, samt totalvinner ut fra aldersjusterte tider. Så bli gjerne med. Er du allerede påmeldt Løpskarusellen er det fritt frem å løpe så mange ganger du vil i Høstkarusellen. Hvis ikke kan du melde deg på Høstkarusellen nedenfor. Du deltar da både i Høstkarusellen og inngår i Løpskarusellen totalt, som altså er summen av alle løp i henholdsvis Vår-, Sommer- og Høstkarusellen.

Mer info her

Påmelding Høstkarusellen

Resultatrapportering

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -