InternasjonaltLøpingStor-Oslo

Fra tøft strandløp til hardt skogsløp

Astrid Elvebakke fra Team Includia har deltatt i et tøft strandløp over 31 km utenfor Amsterdam. At det i tillegg var skikkelig surt vær med vind og regn, gjorde det ikke akkurat lettere. Samme dag stilte tre av lagets hjemlige løpere til start i adskillig finere vær i Nordmarka. Men Ivar Formos Minneløp er ikke akkurat lett det heller.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Strandløp-Nederland1
Lange strender, men ellers lite som minnet om sol og sommer… Foto: Team Includia

Her er Elvebakke sin løpsrapport fra Nederland:

Jeg, Astrid Elvebakke er Team Includias entusiastiske løper i Nederland. Søndag 13/10 var tiden inne for meg til å delta på mitt første terrengløp utenfor Amsterdam, nærmere bestemt i den lille byen Schoorl.

31 km skulle gjennomføres, 80 % var løs sand og det var mange lange sanddyner som skulle løpes opp og ned. Når i tillegg mannen i skyene hadde laget skikkelig feststemning med stri regn og vind i mot i 30 km så ble dette et ganske hardt løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For løpet var jeg mest redd for å rote meg skikkelig bort og ikke finne veien til mål fordi jeg visste at jeg kom til å løpe flere kilometer alene. Slike semilange terrengløp tiltrekker kun noen få mennesker og veldig ofte er det ganske raske terrengtrente personer, dette kunne man også se på startlisten. På 30 km var det 65 kvinner på start og 267 menn, mens 15 km som også gikk i samme område hadde hele 200 kvinner og 260 menn.

Strandløp-Nederland2
Tøft terreng i Nederland. Foto: Team Includia

Det gikk som forventet, etter ca 15 km ble jeg løpt forbi av de fleste på 30 kilometeren, men siden løypa var veldig godt merket stresset jeg ikke med å prøve å henge på noen. Jeg løp i mitt tempo, etter rundt 20 km stivnet jeg skikkelig i begge ben fordi det var så kaldt og jeg var våt helt inn på skinnet, i tillegg begynte jeg å få vondt i venstre fot, jeg prøvde å løpe så raskt jeg kunne, men det gikk veldig sakte.

Jeg kom i mål på 4 timer og 2 minutter og med det ble jeg nr 60 ut av 65 kvinner som fullførte løpet. Totalt ble jeg nr 321 av 335. Er ganske fornøyd med denne debuten siden jeg var vel innen tidslimiten på 4 timer og 30 min og jeg ble ikke sist 🙂

Vinner av herreklassen ble Zachary Freudenburg fra Diemen på 2 timer og 10 minutter, mens kvinneklassen ble vunnet av Renee Vranken på 2 timer og 33 minutter.

Strandløp-Nederland-Elvestad
Etter drøye 4 timer, kan Astrid Elvekakke fornøyd konstatere at hun er i mål. Foto: Team Includia

Knallhardt i Ivar Formos fotspor

Team Includia deltok også med flere løpere i Ivar Formos Minneløp søndag:

– Til sammen deltok 437 løpere. Dette var et hardt terrengløp, der en skal bestige hele tre topper, Vettakollen, Frønsvollen og Skjennungen. Løypa er teknisk krevende, med mye gjørme, røtter, steiner og bakker.

Team Includia kom seg greit gjennom løypa denne vakre solskinnsdagen. Arne Dombestein kom inn på tiden 1.28.56 (14 plass i klassen, 57 totalt). Jon Moslet: 1.37.50 (29 plass i klassen, 114 totalt). Einar Vestheim: 2.11.39 (38 i klassen, 191 totalt).

 

IvarFormosMinneløp_gutta
Arne Dombestein, Jon Moslet og Einar Vestheim klare til start i Ivar Formos Minneløp.
(Foto: Team Includia)

– Vinner av løpet ble Øyvind Heiberg Sundby: 1.07.32. For kvinnene vant ikke overraskende Inger Liv Bjerkreim Nilsen, med tiden 1.14.43. Hun hadde bare 9 menn foran seg, og vant også Furumomila dagen før. En stor prestasjon av Inger, som har vunnet både Norseman og Skåla Opp i 2013.

IvarFormosMinneløp_Dombestein-Sleire
Arne Dombestein takker Marianne Sleire for god hjelp underveis. Arne var noen sekunder før i mål til 14.plass i klassen, mens Marianne ble nr 4 i klasse 30-39 år. Foto: Team Includia

 

Det kan du lese mer og se flere bilder på Team Includia sine nye, fine hjemmesider.

Resultater Ivar Formos Minneløp

 
 
 
sportsmanden.no

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -