InnlandetLøpingTeam Sportsmanden

Nye løyperekorder til tross for varmen i flotte Totenvikaløpet

På en av årets til nå varmeste dager ble det løyperekorder både for menn og kvinner i årets utgave av Totenvikaløpet. Petter Johansen og Sigrid Jervell Våg vant på solide 30:20 og 35:11.

Men varmen gjorde det tøft for de fleste, og også vinnerne har løpt klart raskere før. Lillehammer IFs Petter Johansen har vært under den magiske 30-minutters grensen, og Sigrid Jervell Våg løp for eksempel på 33:36 da hun vant 10 for Grete under fjorårets Oslo Maraton.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

For at det var varmt og hardere enn forventet under søndagens løp kan Sportsmandens utsendte reporter, som løp Totenvikaløpet for første gang, bekrefte. Målet om å forbedre tiden fra det langt tøffere Sentrumsløpet holdt bare i drøye to kilometer. Og det til tross for at dette var de to letteste kilometerne i en ellers lettløpt og temmelig flat frem- og tilbakeløype langs gangveien ved Totenvika, med vakker utsikt til Mjøsa hele veien, for de som hadde tid til å se på omgivelsene underveis.

Ingulf Nordahl gir tommel opp for Totenvikaløpet og omgivelsene.

Også den lokale stjernen Silje Eklund, veteranen fra Raufoss Friidrett og Team Sportsmanden som ble norgesmester på maraton i 2021 og som ble nummer to på halvmaraton under løpsfesten i Oslo Maraton i fjor, var preget av forholdene.

– Det var litt brutalt å få det så bekreftet at formen var dårligere… og faktisk litt dårligere enn man trodde, fortalte Eklund. Med hun glemte da kanskje at varmen spilte de fleste et puss, og med den gode tiden 37:38 avgjorde hun en hard kamp om andreplassen med 9 sekunders margin til Line Askheim fra Eidsvoll.

Tar vi med at Geir Endre Rogn fra Fjellblom IL (31:36) og briten Joe Walker (32:43) tok de andre pallplassene hos gutta, så er begge seierspallene nevnt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Seierspallen for kvinner med vinner Sigrid Jervell Våg flankert av Silje Eklund og Line Askheim.
Seierspallen for menn med vinneren Petter Johansen flankert av Geir Endre Rogn og Joe Walker.

Litt rart at det kun var 127 påmeldte og 97 startende, hvorav 95 fullførte dette flotte løpet, som hadde et tak på maksimum 200 deltakere.

Løypen er for øvrig både kontrollmålt og internasjonalt sertifisert på toppnivå, med merking hver halve kilometer og hver 200 meter på den siste kilometeren. Pluss til arrangøren også for at man hadde vannflasker (med løpets navn) på de to drikkestasjonene, og ellers for et kompakt og fint arrangement med speaker, fotografer og en lett og god stemning både før og etter løpet. Om man skal trekke frem et lite minus, så må det kanskje være starttidspunktet klokken 10:00. Totenvikaløpet hadde fortjent flere deltakere og vi er overbevist om at flere ville vært med dersom løpet hadde startet en time eller to senere, selv om det nok i år var bra for de som faktisk deltok at det ikke var enda varmere under løpet! Litt dumt kanskje også at storebroren Hamarløpet går dagen før, for øvrig med deltakerrekord med hele 531 fullførende. Så kanskje det også er en ide å legge disse to fine, raske 10 kilometerne på hvert sin side av Mjøsa til hver sin helg til neste år?

Les reportasjen vår fra Hamarløpet i 2022 her

Med et sømløst arrangement i vakre omgivelser i denne litt «bortgjemte» perlen, så kommer vi imidlertid uansett gjerne tilbake til Totenvika.

Bilder fra innspurten i de litt bakre rekker
Pål Syversen, Kongsberg, 50:08
Edel Optun, Elverum, 59:21
Stine Gaarder, Lena, 1:01:33
After-run
LOKALE KLASSEVINNERE: Tone Brodshaug fra Totenåsen Løp vant klasse K45-49 år på 44:20, mens Silje Eklund fra Team Sportsmanden vant klassen under på 37:38.
PERSET! Kristian Gaarder presterte å sette ny pers i varmen da han som 52-åring for første gang kom under den magiske 40-minutters grensen på 10 km! Med 39:50 ble den trivelige karen fra Lena nummer 3 i klasse M50-54 år.
MR. PERSELØPET: Tidtakingen var i trygge hender med ildsjelen Bjørn Saksberg bak spakene.
Sporty: Ingulf Nordahl sliter med en vond rygg og et trøblete kne, men smilte om kapp med solen etter fullført løp.
Sportsmandens løpende reporter og fotograf Frode Monsen hadde flere jern i ilden.
Foto: Ingulf Nordahl
Flotte omgivelser
Nydelig ramme rundt løpet i grønt og blått.
Med Mjøsa glitrende i bakgrunnen.

Vil du vite mer om Team Sportsmanden eller bli medlem, kan du lese mer her

Resultater Totenvikaløpet 2024

Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.