Sondre Nordstad Moen og Sigrid Jervell Våg vant 10 for Grete

Pressemelding, 16.09.23
Fra SK Vidar/BMW Oslo Maraton

Sondre Nordstad Moen vant herrenes 10 km i Oslo-gatene

Sondre Nordstad Moen vant herrenes 10 km under dagens BMW Oslo Maraton. Han fikk tiden 28:29, hele 54 sekunder foran nummer to.

Nordstad Moen, som representerer Bamford 1869, la seg i tet fra start – og holdt tetposisjonen løpet ut. Han passerte 5 km på 14:05, 20 sekunder foran nummer to. Nordstad Moen løp i klasse 24-34 år.

Eivind Øygard fra Jølster IL ble toer i herreklassen. Han kom inn til sluttiden 29:22 i klasse 24-34 år.

Tredjeplassen gikk til Tommy Bangjord Hove fra Bratsberg IL (klasse 24-34 år) på tiden 30:02.

– Det var gode forhold. Jeg åpnet litt hardt, men det var moro å løpe her. Det er alltid god stemning her. Jeg bestemte meg på torsdag kveld for å løpe her, sier Sondre Nordstad Moen.

I fjor vant Trygve Feidje Mjelde fra Osterøy IL «10 for Grete» under BMW Oslo Maraton på tiden 30:30.

Sigrid Jervell Våg fra Tjalve var raskest av kvinnene på «10 for Grete» med tiden 33:36. Nest raskest var Sigrun Gjølberg fra Rygge IL med tiden 34:20. På tredjeplass totalt blant kvinnene kom Marte Lien Johnsen fra Byåsen med 35:11.

VANT: Sigrid Jervell Våg fra Tjalve var raskest av kvinnene på «10 for Grete». Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton.

Totalt rundt 20 100 løpere deltar i årets utgave av Oslo Maraton. SK Vidar arrangerer i dag Oslo Maraton nummer 42. I 2022 var det 16 600 påmeldte til BMW Oslo Maraton. Første Oslo Maraton ble arrangert i 1981.

Det er i år rundt 10 000 løpere totalt på halvmaraton – som er distansen med flest deltakere. På maratondistansen er det 3 000 deltakere, og det er også innlagt NM. På Oslotrippelen (73,3 km) er det snaue 128 løpere. Og på «10 km for Grete» er det drøye 6 000 løpere. Det er 13 deltakere på 10 km racing (rullestol). Antall kvinner påmeldt er rundt 8 000, mens tallet for menn er 12 000.

Se mer om BMW Oslo Maraton her: HJEM – BMW Oslo Maraton

Se resultater med mer på:

BMW Oslo Maraton @ UltimateLIVE

VANT: Sondre Nordstad Moen vant 10 km under BMW Oslo Maraton 2023. Foto: Daniel Tengs/tengsphoto/BMW Oslo Maraton.