InnlandetLøping

Friskt og fint i Hamarløpet med morsomme dueller

Nesten 300 deltakere stilte til start da Hamarløpet igjen kunne arrangere 10 kilometer med start og mål på selve Skibladnerbryggen.

En heftig vind var svalende for løperne, men sammen med lengre gruspartier og et par bakker, er dette ikke den aller letteste løypen. Dog er løypen ganske så flat mesteparten av veien, og veldig vakker der den går nordover over Domkirkeodden og tilbake enda nærmere Mjøsas vakre bredder, for øvrig litt skjemmet av usedvanlig lav vannstand denne gangen. Men fint er det på grusveiene inn mot og gjennom friluftsområdet Koigen, med vinden fra Mjøsa som friskt energipåfyll på tilbakeveien til mål.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IDYLLISK: Flotte omgivelser både ut fra start og inn mot mål ved Koigen og Mjøsstranda.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no
I VINDEN: Vinden og Mjøsas bredder ga deltakerne fornyet energi på tilbaketuren.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no

«Formål med Hamarløpet er å slå et slag for folkehelsa ved å motivere folk til å komme seg ut på bena. Vi ønsker at Hamarløpet skal være en arena også for de som normalt ikke deltar på andre løpsarrangement, men som likevel har lyst til å utfordre seg selv eller naboen. Her skal prestisjen tones ned og aktivitetsgleden dyrkes, slik at O2-snappere og hverdagsmosjonister kan finne utfordringer på en felles arena,» står det på løpets hjemmeside.

Og arrangøren har langt på vei lykkes med dette. Men det er også mulig å løpe fort langs Mjøsas bredder. Aller raskest var Magnus Torp Antonsen fra Strandbygda IL og Silje Eklund fra Skreia IL og Totenåsen Løp med vinnertider på 33.40 og 36.41.

Kristoffer Lamøy fra Åsen IL (34.11) og lokale Andreas Almlid (34.44), broren til løpets speaker og primus motor Espen Almlid, fulgte nærmest, med en gammel kjenning, Henning Mortensen fra Lillehammer IF og Team Sportsmanden som en god nummer fire på 35.21.

På kvinnesiden imponerte 14 år gamle Andrea Brække stort. Hamarløperen var nest best med 37.02 – syv sekunder foran Marit Haslie på tredjeplass.

PALLEN MENN: Fra høyre Magnus Torp Antonsen, Kristoffer Lamøy og Andreas Almlid, med bror Espen Almlid bak mikrofonen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
PALLEN KVINNER: Fra venstre Silje Eklund, Andrea Brække og Marit Haslie.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
NESTEN PÅ HJEMMEBANE: Henning Mortensen var som vanlig på plass på Hamarløpet, og var strålende fornøyd etterpå med 35.21, 4.plass totalt og klasseseier.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no


De tre beste totalt, samt alle klassevinnerne, ble høytidelig ropt opp til en premieutdeling som også stod godt i stil med resten av arrangementet.

Vel blåst i vinden for arrangøren, som virkelig har fått etablert et koselig løp i skjæringspunktet mellom lavterskel og en relativt rask løype som også lokker raske løpere til Hamar, i en koselig og uhøytidelig ramme.

Duell i bilder

VENNSKAPELIG VETERANDUELL: Superveteraner, duellanter og sjelefrender; Kondis-redaktør Rolf Bakken, fetter Jan Erik Bakken og Sportsmanden-redaktør Frode Monsen er klare. Det spøkes med at nå skulle man få se hvilke sko som var raskest. For mens Jan Erik og Frode stiller i sko fra Xtep, har Rolf sine supersko fra Nike. Det gjøres for ordens skyld oppmerksom på at Sportsmandens redaktør er forhandler av Xtep i Norge gjennom Xtep Nordic – og Jan Erik Bakken skulle teste sine sko for første gang.
Foto: Hanne Wibe
PÅ OPPLØPET: Eldstemann av fettrene dukker opp først på Skibladnerbryggen.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
KINDEREGG: Ingen tvil om at Jan Erik Bakken var fornøyd med dagen – både med skoene og formen. Belønningen ble klasseseier i M65-69 år på 44.28 og seier også i fetter- og skoduellen! Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
INNSPURT: Superrutinerte Rolf Bakken spurter i mål litt etterpå, til 3.plass i klasse M60-64 år på 45.52.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
ILDSJEL: Nå var ikke arbeidsdagen over for ivrige Rolf Bakken, som umiddelbart etter målgang tok frem kameraet og knipset bilder for Kondis.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
EN BRA DAG PÅ JOBBEN: Sportsmandens utskremte gjorde samme manøver, og kunne også juble for klasseseier i M60-64 år med 41.55.
Foto: Hanne Wibe
PÅ PODIET: Alle klassevinnerne for damer samlet på ett brett.
Foto: Frode Monsen
FLERE PÅ PODIET: Klassevinnerne for gutta samlet, unntatt Henning Mortensen som alt var dratt hjem til Brumunddal.
Foto: Hanne WibeAlle resultater

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -