LøpingPerseløpetSportsmandens nettbutikk

Tvillinger smadret persene sine og tok dobbeltseier i Perseløpet


Perseløpet levde opp til navnet sitt – nok en gang! Ifølge arrangører ble det satt ny pers på 50 av de 115 deltakerne! Det vil altså si at hele 43 % perset! Aller mest imponerende i så henseende var de to beste damene på halvmaraton, tvillingene Lisa og June Nilsen (bildet).

Lisa Nilsen smadret nemlig sin tidligere personlige rekord med hele seks minutter da hun vant på 1:26:29. Og ikke nok med det; på andreplass kom tvillingsøster June, som med 1:27:41 perset med nesten like mye. Det var noen fine jubelscener og ekte idrettsglede søstrene imellom etter målpassering. Selv om det bare står Bergen bak navnet til vinneren, er de spreke tvillingene er fra Trondheim, og June løper for Bratsberg IL.

Elise Amdal ble nummer tre, og også Kaja Stabursvik var jublende fornøyd med å komme under 1:30 med 1:29:30 på fjerdeplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Lisa og June Nilsen smilte om kapp etter superpersene sine.
Elise Amdal klikker seg inn på 1:29:02 og tredjeplass.
Kaja Stabursvik tar fjerdeplassen.


Litt ekstra moro også at de to raske tvillingene også etterpå var henrykt over rødbetedrikken som Sportsmanden tilbød på stand før og etter løpet.

Det var solid pers på halvmaraton på begge to! Vi anbefaler rødbetedrikken, det var den som gjorde susen!, sa de omtrent i kor etterpå, før de la til:
Så nå, nå skal vi hamstre!

Lurer du på hva de sikter til og hva de skal hamstre, så se videosnutten under og les mer om produktet her.


Også Edith Alnes, som ble nummer 8 på 10 km, var meget godt fornøyd både med eget løp og rødbetedrikken, etter å ha perset med 2 minutter!

Grøstad vant klart, men har mye mere inne

Aller fortest rundt jordene på Eidsvoll i den flate og raske løypen var Truls Grøstad fra BDO Lillestrøm, som vant halvmaraton på 1:19:01. Solid seier til tross, Grøstad var ikke fornøyd med hvordan kroppen responderte og han var langt bak persen sin på 1:12-tallet satt for to år siden, og litt i villrede på hvorfor han ikke får mer ut i konkurranse. Han fortalte at han fikk covid i fjor høst, så det – eller manglende overskudd – er en mulig forklaring. En litt roligere periode i sommer, så går det nok adskillig raskere igjen, selv om vi for vår del synes 1:19 er meget raskt, da!

Seieren var i hvert fall ikke truet, med Idar Myklebust på andreplass med 1:22:09 og Håkon Kolåsæter fra Østby IL på tredje med 1:22:44.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Klar seier til Truls Grøstad på halvmaraton.
Håkon Kolsæter er nummer tre i mål.


På 10 kilometer ble det seier til Robin Mackenzie-Robinson fra Rye Sportsklubb med 34:39, foran Olaus Oserud Bentzen fra Gjerdrum IL med 35:02, mens Andreas Sauge fra Aurskog-Høland Friidrettslag tok spurten om tredjeplassen med to sekunders margin til Anders Vamsæter med tiden 35:20.

Maren Lie sørget for at Aurskog-Høland Friidrettslag også fikk en seier på Eidsvoll da hun vant kvinnenes milløp på 37:43, foran Marte Gleditsch med 38:28 og Anja Kampenhøy, som kom i mål på 40:08.

På «sprintdistansen» 5 kilometer ble det seire til Håkon Moldestad med 16:12 og Linnéa Øberg med 18:53.

De øvrige «på pallen» her var Vetle Flaget (16:24) og Truls Skarvøy (17:18) blant gutta, mens Kjersti Christina Moody (19:27) og Annica Hernes (19:37) ble nummer to og tre blant damene. Kjersti Moody var ekstra glad etterpå, etter å ha inntatt førsteplassen på Kondis sin 5km-statistikk i år for klasse K50-54. Hun forbedret dermed tiden sin fra samme løype 21.april med 14 sekunder og passerte Ellen Kvalheim sitt 19:34-løp fra Nybrottskarusellen 15.mai.

Hyggelig gjensyn med Jon Inge Engesmo, som ble nummer 4 på 5 km med 17:35.


Deltakelsen var meget bra denne gangen, med 43 påmeldte på 5 km, 55 på 10 km og 29 på halvmaraton.

Allerede på lørdag 29.juni er det nye muligheter i Perseløpet, da særlig for de virkelige milslukerne, med maraton, 50 km og 100 km på programmet! Mens neste Perseløp med de vanligste distansene 5 km, 10 km og halvmaraton blir søndag 4. august.

Se hele oversikten over de kommende løpene i Perseløpet 2024 og meld deg på her.

Flere bilder fra løpet

(Klikk på bildene for å se hele bildet i større versjon)

.
Bilder av glade løpere etterpå

.
Fullstendige resultater Perseløpet 23.juni 2024

Primus motor, løpsarrangør og ildsjel Bjørn Saksberg med Sportsmandens løpende reporter Frode Monsen.

Som det frengår av reportasjen stilte Sportsmanden denne gangen med stand for egen nettbutikk som selger sportsernæring m.m., men vi måtte jo selvsagt også teste løypen. Ingen pers her i gården, men hard moro var det. Tusen takk til Norges beste enmannsarrangør Bjørn Saksberg for et flott arrangement, med imponerende kontroll, ro og kvalitet fra start til slutt!

Sportsmandens nettbutikk for sportsernæring finner du her

Foto: Morten Falstad og Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no


Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.