LøpingStor-Oslo

Stor og variert løpshelg venter på Østlandet

Kommende helg er en av de store løpshelgene, og på Østlandet er det mange løp å velge i denne helgen. Lørdag går de tradisjonsrike løpene Furumomila og Nøklevann Rundt, i tillegg til nykommerne Vammabakken Opp og Svartskogløpet. Søndag står tre flotte terrengløp på programmet; Ivar Formos minneløp (forsidebildet), Fredrikstadmarka Rundt og Rødseterpytten Rundt. Noe for en hver smak!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I tilfelle du ikke har bestemt deg enda, her er litt info fra noen av løpene:

Vammabakken Opp

Vi skrev forleden at stadig nye motbakkeløp dukker opp, og vi starter denne forhåndsreportasjen med enda et nytt motbakkeløp, til og med dokumentert i ord og bilder av Sportsmandens reporter i Østfold Roar Tomter, som har vært på løpsbefaring i Vammabakken i Askim:

– Jeg har prøveløpt disse 1350 meterne, og kort fortalt så er det en fantastisk fin start på Skiptvet-siden av Glomma. Det går 500 meter flatt over demningen, før man løper inn i det tøffeste partiet. Herfra er det 500 meget bratte meter gjennom to hårnålsvinger, før man nærmer seg krysset mot toppen. Så løper man til venstre i krysset, før man avslutter med siste 350 meter i slakk motbakke til mål på Vammatoppen. Her er det mye å hente om det er noen krefter igjen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det blir spennende med årets løpenyhet i Askim. Arrangøren tipper på 100 startende, og da mest lokale. Håpet er å få mange mosjonister ut av godstolen på lørdag.

Vamma her er de første 500 m
Det går flatt over Vamma kraftstasjon (deminingen) de første 500m. Portene åpnes during the race! Kraftstasjonen er fra 1912-1915 og eies/drives av Hafslund.
Vamma utsikt fra demningen
Utsiktsbilde tatt fra løypa for å vise den fine utsikten.
Vamma kraftstasjonen
Bildet er tatt av deler av kraftstasjonen. Helt i bakkant av bildet ser du starten. Løpet går så langs bygget øverst til høyre.
Vamma siste flate før bakken starter
Bildet er tatt ved enden av det flate partiet, rett før bakken begynner.
Vamma bratteste parti
Bilde fra bakken i Vammas bratteste parti.
Vamma kryss 350m før mål her flater det ut
-Her flater det ut med 350 m igjen til mål. Løypen tar til høyre i bildet (venstre når det løpes rett vei). Det går fortsatt oppover, men bakken er slakkere og avslutningen passer bra for gode spurtere…, forteller spurtkanonen Roar Tomter.


INNBYDELSE TIL VAMMABAKKEN OPP 
LØRDAG 12. OKTOBER KL. 13.00

Askim IF friidrett ønsker velkommen til motbakkeløpet Vammabakken opp lørdag 12. oktober kl. 13.00.

Sted: Vamma kraftstasjon (RV 115 fra Askim mot Skiptvet)

Distanse: 1350 meter

Løypebeskrivelse: Start på Skiptvet-siden av demningen i Vamma. Løpet har en spesiell innledning med 500 meter flatt over den voldsomme demningen på kraftstasjonen ved Glomma. Når man kommer over demningen, venter 850 meter motbakke. Man går rett inn i en bratt stigning bra bunnen. Deretter slynger bakken seg opp til toppen og byr på solide utfordringer i forhold til taktisk porsjonering av kreftene. Det er asfalt hele veien.

Premiering: Deltakerpremie til alle + premie til de tre beste totalt i alderen 12-16 år og fra 17 år og eldre.

Påmelding: mulighet for å melde seg på løpsdagen inntil kl. 12.00

Startavgift: Voksne kr. 150,-. Barn/ungdom under 16 år kr. 50,-

 

Nøklevann Rundt

Løpsleder Hermann Bruun ønsker velkommen til Nøklevann Rundt, som han gjorde i fjor. Da hadde han en "dobbeltrolle", siden han også rakk å løpe selv og var ubeskjeden nok til å vinne den innlagte bakkespurten fra Rustadsaga, et lite, men bratt bakkeløp som en egen konkurranse i konkurransen. Og Bruun har vist enda bedre form i år og løp nettopp Stolzekleiven Opp på sterke 10.16, til 3.plass i klassen, bare 8 sekunder bak klassevinner Brynjulf Vonen. (Foto: Frode Monsen, fra fjorårets Nøklevann Rundt på SportsBloggen)
Løpsleder Hermann Bruun ønsker velkommen til Nøklevann Rundt, som han gjorde i fjor. Da hadde han en «dobbeltrolle», siden han også rakk å løpe selv og var ubeskjeden nok til å vinne den innlagte bakkespurten fra Rustadsaga, et lite, men bratt bakkeløp som en egen konkurranse i konkurransen. Og Bruun har vist enda bedre form i år og løp nettopp Stolzekleiven Opp på sterke 10.16, til 3.plass i klassen, bare 8 sekunder bak klassevinner Brynjulf Vonen. (Foto: Frode Monsen, fra
fjorårets Nøklevann Rundt på SportsBloggen)

Utdrag fra løpslederens nyhetsbrev:

Påmelding: Etteranmelding på løpsdagen fra kl. 1100 til kl 1300: 5 og 10 km kr 350,-, barneløp kr 125,-, trim kr. 150,-
Rabatt for Kondis medlemmer kr. 25,-

Det vil bli mulighet for å hente startnummer hos Løplabbet i Pilestredet 30 torsdag 10. oktober og fredag 11. oktober for de som er forhåndspåmeldt innen 9. oktober. NB! Det vil ikke være etteranmelding hos Løplabbet. Løpsdagen 12. oktober vil det som tidligere være startnummerutdeling og etteranmelding på Haraløkka fra kl. 1100.

Tallerken
Årets motiv er Vangen, og vi har kun 100 stk og av disse er 20 stk reservert til trim. Her er det først til mølla og 51 stk har allerede bestilt tallerken. Tallerken bestilles ved påmelding. Løpsdagen er det mulig å kjøpe tallerken fra vårt restlager fra tidligere år.

Sosiale medier: Nøklevann Rundt på Facebook

Vår hjemmeside http://www.noklevannrundt.no oppdateres kontinuerlig.

Vi ønsker lykke til med forberedelsene og håper vi ses lørdag 12. oktober.

SISTE: -Det er nå (sent torsdag kveld) påmeldt 789 på 10 km og 172 på 5 km, og påmeldingen stenger ved midnatt. Det er etteranmelding kl. 1100 -1300 på lørdag.

I fjor fullførte 555 (628 påmeldt) på 10 km og 135 (152 påmeldt). Det ser ut til å bli en solid deltagerrekord, kanskje på over 30% økning, forteller Hermann Bruun.

Startlister: http://www.bif-friidrett.no/index.php/news/706/58/De-forste-startlistene-er-klare

 

Furumomila

Det tradisjonsrike Furumomila arrangeres i Modum, som vanlig med 1,5 km for de yngste, samt 5 km og 10 km. De to siste årene har det blitt deltakerrekord, sist med 1150 fullførende. Blir det enda en rekord-deltakelse i Modum?

Programmet for Furumomila:

  • Kl 9 – 12                         Turmarsj
  • Kl. 11 – 12                       Minimil
  • Kl. 11.30                         Hjallis’ minnemarsj
  • Kl. 12.15                         1,5 km terrengløp
  • Kl. 13                               5 km terrengløp
  • Kl. 14                              10 km terrengløp (Furumomila)

 

Svartskogløpet

Svartskog IF arrangerer også det første Svartskogløpet fra Vestenga i Svartskog i Oppegård på lørdag. Fra relativt sparsommelige opplysninger på Facebooksiden, sakser vi følgende:

Kart over Svartskogløpet
Kart over Svartskogløpet

Her (bildet) er den lange løypa til Svartskogløpet. 6 km primært på sti, løpes mot klokka.
Solheim-Torbjørnrud-Gråbeinsåsen-Linjestien-Vestenga-Solheim.

En fin og variert runde i flott natur. Premier til beste junior og senior, mann og kvinne, samt til alle under 16 år. Kort løype blir på ca 800m også med start/mål på Solheim.

 

Fredrikstadmarka Rundt

-Den 20 km lange runden regnes som en av de virkelige klassikerne blant norske skogsløp, og løpstrasèen har stort sett vært den samme siden starten i 1974. Til skogsløp å være er løypa lettløpt, med fine stipartier og gode grusveier. Løyperekordene innehas av Mats Haldin (1:07:08 fra 2002) og Jorunn Rekkedal (1:16:17 fra 1994), kan vi lese på hjemmesiden.

Her er et utdrag fra nyhetsbrev skrevet søndag:

Velkommen til Fredrikstadmarka Rundt 2013, søndag 13. oktober!

Kun en uke igjen!
Det er kun en uke igjen til vi starter den 40. utgaven av Fredrikstadmarka Rundt. Nærmere 100 løpere er allerede påmeldt, men vi har plass til flere i startfeltet!

Det er fine forhold i marka for tiden, og løypetraseen er tørr og fin. Det ligger absolutt an til å bli ett flott jubileumsløp kommende søndag.

Påmelding
Vi tar i mot påmeldinger på nett fram til fredag 11. oktober kl. 16:00. Fra tirsdag 8. oktober øker prisen med kr. 50,- (til kr 250,-.). Meld deg på her: online påmelding.

Det er også åpen for etteranmelding på løpsdagen, fra kl. 10:00. Sekretariatet er i FIF-huset i Åsebråtveien 42 i Fredrikstad, og her kan du også hente ditt startnummer (også fra kl. 10:00). Merk at vi kun har kontakt betaling på løpsdagen.

Det er ingen startavgift i Nordeas barneløp. Påmelding til barneløpet kun på løpsdagen.

Starttider
Starten for Fredrikstadmarka rundt er kl: 13:00.
Nordeas barneløp starter 13:30.

Mer informasjon finner du på løpets egen hjemmeside : Fredrikstadmarka Rundt. Har du spørsmål? Kontakt oss på epost lop@fredrikstadif.no.

Vi ønsker nye og gamle løpere velkommen til årets Fredrikstadmarka Rundt!

Med hilsen Fredrikstad IF

Ivar Formos Minneløp

Også Ivar Formos Minneløp går på søndag. Her er et utdrag fra hjemmesiden til Lyn Ski, også med litt historikk om en av Norges virkelig store sportsmenn:

Lyn Ski arrangerer Ivar Formos Minneløp for 2. gang søndag 13. oktober 2013.

Løypa for løpet er samme trase som ofte løpes av skigruppene i Lyn Ski på sine helgeturer. Da med stopp på Skjennungen for muffinsspising. Se film fra en slik tur HER. Er ikke sikkert alle får tid til det under løpet. Tanken om å arrangere et løp har gått lenge i miljøet og navnet på løpet var lett. Ivar Formo er Ski og fotballklubben Lyn sin store utøver.

Ivar_Formo

Ivar Formo vant OL-gull på 50 km i Innsbruck i 1976 og tok bronse på 15 km i OL 1972 i Sapporo. Som stafettløper tok han to OL-sølv og to VM-bronser. Han vant den første uoffisielle verdenscupen i langrenn i 1974. Han vant seks norgesmesterskap fra 1973 til 1976, og han vant Birkebeinerrennet i 1975. Som orienteringsløper tok han bronse i VM-stafetten 1974. Han ble tildelt Egebergs ærespris i 1973, Holmenkollmedaljen i 1975 og Morgenbladets gullmedalje i 1976.

Ivar Formo døde så altfor tidlig 26. desember 2006 etter en ulykke på en jogge- og skøytetur. Dette løpet er til ære for vår store idrettsutøver.

Ivar Formos minneløp går på sti og grusveier i flotte områder av marka. Løypa har 3 skikkelige stigninger og går mye på sti som favoriserer o-løperne og de gode stiløperne. Underveis kan en nyte utsikten fra Vettakollen, Frønsvollen og Skjennungen og på veien tilbake går løypa forbi  Lynhytta ved idylliske Åklungen. Vi har laget en film som følger løypa hele veien. Se den HER. For de yngre (11-14 år) og for de som synes 17 km blir litt for langt har vi laget en kortere løype på 9 km. Denne løypen er velegnet for familier som vil bruke dette som en tur. For de som er 10 år og yngre tilbyr vi et barneløp på ulike lengder (fra 600 m for de yngste til 2 km) i Snøparken.

Start/mål
Start og mål er ved klubbhuset til Lyn (ved NIH) – lett tilgjengelig med t-bane til Kringsjå/Sognsvann eller bil til parkeringsplass på Sognsvann (se kart HER).

Premiering
Det blir spurtpris på Vettakollen (1000,- i form av gavekort fra KIWI) og i mål (2000,- gitt av Wheels on Wheels) for raskeste herre/dame (17 km). Sponsorpremier fra Salomon til 2 og 3 raskeste herre/dame. Premier til 1-3 plass i klassene 11-12, 13-14. 15-16 og 17-19. Her får også alle deltakerne medalje. Alle som kommer til mål (9 og 17 km) får en sekk/pose med innhold fra våre sponsorer. I tillegg blir det noen svært flotte uttrekkspremier. Følg med på løpsdagen!!

Alle som er med i barneløpet får selvfølgelig en flott medalje!

Startnummer
Du kan hente ditt startnummer før start søndag 13. oktober. Tiden tas med engangsbrikker festet på startnummeret. Møt i god tid.

Start 
Barneløp, første start kl. 10.00 for barn 5 år og yngre. 1 runde
Kl 10.15 Andre pulje barneløp. 6-7 år. 2 runder
Kl 10.35 Tredje pulje barneløp. 8-10 år. 3 runder
Start 17 km: kl 11.00 (alle klasser fellesstart)
Start 9 km kl. 11.10 (trimklasse, 11-14, fellesstart)

Påmelding gjøres fra påmeldingssiden HER

 

Rødseterpytten Rundt

Tofte IL arrangerer terrengløpet Rødseterpytten Rundt for 3. gang kommende søndag. Dette løpet arrangeres to ganger årlig og er et såkalt «lavterskeltilbud» for alle aldre, med et spesielt fokus på barna, men med tilbud til alle.

– Vi henvender oss primært til trimmere fra Hurum, men også omkringliggende områder utenfor kommunen, sier prosjektleder for Rødseterpytten Rundt Arve Stamnes til Røyken og Hurum Avis.

Han understreker imidlertid at dette er et arrangement som passer for alle, med både barneløp, trimklasse uten tidtaking, mosjon med tidtaking og konkurranseklasser.
Distansen i konkurranseklassen er 8,9 km.

Se innbydelse og mer info på Facebook-siden her.

 

– – – –

 

sportsmanden.no

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -