Rekordstort Hytteplanmila klar for 9. gang

I 2004 arrangerte treningsgruppa Hytteplan Sport løpet “Hytteplanmila” for første gang. 32 deltakere stilte til start, og tilbakemeldingene var så gode at arrangørstaben bestemte seg for å arrangere løpet hver høst. Siden den gang har løpet vokst enormt, og etablert seg som et av landets mest populære 10 km gateløp. Deltakerantallet har nådd nye høyder hvert år, og i år passeres sannsynligvis en milepæl med over 1000 deltakere på startstreken på Svensrudmoen i Hole.

Dette skriver Christian Fredriksen på bloggen sin. Les resten HER.

hytteplanmila-2009
Hytteplanmila 2009: Christian Fredriksen deltar for første gang og kan her klokke seg inn på 34,58. Like bak kommer Trond Olav Berg, den sterke Bøler-løperen som senest ifjor vant klasse 50-54 år. Begge stiller til start igjen i morgen. (Foto: Fra bloggen til Christian Fredriksen)

Og det blir solid ny deltakerrekord:

– Hytteplanmila har passert fantastiske 1200 deltakere! står det nemlig å lese på hjemmesiden i morges. Forhåndspåmeldingen er nå stengt, men det er mulig med etteranmelding inntil en time før starten, som går kl 13.30.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Mer info på hjemmesiden.

Favoritter blir nok Sindre Buraas og Karoline Bjerkeli Grøvdal. Sistnevnte løp og vant på ny løyperekord 31.46 i fjor. For Buraas er det såvidt vi vet første gangen han løper Hytteplanmila. Han er akkurat i gang etter en liten sesongpause, så det spørs om han er i god nok form til å kjempe om løyperekorden, satt av en ung Sondre Nordstad Moen i 2009 på sterke 28.50, bare 18 år gammel. Moen har slitt mye med skader i år og stiller ikke, men Buraas får hard konkurranse bl.a. fra sterke svensker.

IMG_1932
Karoline Bjerkeli Grøvdal vant i fjor med hele 1.10 foran en så sterk løper som Annie Bersagel, mens Tone Ilstad Hjalmarsen på fjerdeplass ser lengselsfullt opp mot seierspallen. Bersagel og Hjamarsen er imidlertid ikke forhåndspåmeldt i år. (Foto: Frode Monsen)


Les mer på RingSport.
Redaktør Tommy Støa (forsidebildet) er nemlig en av drivkreftene og arrangørene bak Hytteplanmila.

 

sportsmanden.no

 

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

One thought on “Rekordstort Hytteplanmila klar for 9. gang

Kommentarfeltet er stengt