LangrennSjusjøenSkeikampen

Nå lages det snø på Skeikampen og Sjusjøen!

Lengter du etter vinteren og har lyst å komme i gang med langrennssesongen? Nå produseres det snø både på Skeikampen og på Sjusjøen, og de to vintersportstedene kjemper om å være først ute. Men med mindre du nøyer deg med 1 km med snø i Natrudstilen på Susjøen, som trolig blir klar allerede denne helgen, må du nok vente til neste uke før de første ordentlige løypene er klare. Men det ligger an til en tidlig sesongstart for langrennsfolket i år også.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Status Skeikampen

– Pressemelding 18.10.2013 – 

Snøkanonene går nå for fullt på Skeikampen!

IMG_2703
Vinteren er rett rundt hjørnet! Bildene er fra i dag. (Foto: Torger Fenstad, skeikampen.no)

I skrivende stund produserer 5 store snøkanoner snø i langrennsløypene på Skeikampen. Med den temperaturen som er nå, produseres det mellom 50 og 100 kubikkmeter snø i timen bare i langrennsløypene. I tillegg går snøproduksjonen for fullt i alpinanlegget.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Løypene som åpnes først byr på kupert langkjøringsterreng som er perfekt for å komme i gang med sesongen. Det produseres snø i to adskilte traséer for å unngå trengsel og for å la flest mulig kunne gå på ski i umiddelbar nærhet til der de bor. Først lages det snø i den fire kilometer lange lysløypa sentralt på Skeikampen. Med planlagte utvidelser der vil den måle ca. 5,5 km inkludert basistreningsområde. Så snart det er nok snø der, flyttes kanonene til Austlid Fjellstue for å klargjøre den ca. 2 km lange løypa med skiskytteranlegg der.

Langrenn viktigst

– Vi legger fullt trykk på langrennsløypene nå. Om yr.no holder sine løfter og været holder seg kan vi åpne 1,6 km lysløype ved skitorget på mandag. Fredag 25. oktober bør vi ha minst 4 km lysløype ved skitorget, og løyper ved Austlid Fjellstue uka etter, sier driftssjef ved Skeikampen Alpinsenter, Rune Slåsletten.

IMG_2705
Snøkanonene går nå for fullt på skeikampen. (Foto: Torger Fenstad, skeikampen.no)

15 km løype i høyden

Natursnøen ligger allerede på Skeikampen og det meldes mer. Med 8-10 cm god snø prepareres Peer Gynt-vegen mot Fagerhøi som gir 15 km løyper en vei. Sammen gir dette et stort spekter av løyper og perfekte forhold til å komme i gang med skisesongen.

– Langrennsløperne er en prioritert målgruppe for oss på Skeikampen. Vi har i år rekordmange langrennsgrupper før jul. Vi har stor kapasitet og har plass til flere, spesielt nå tidlig i sesongen og i ukedagene utover. Vårt mål er å være en levende idrettsdestinasjon og et naturlig samlingsted for alle som elsker langrenn, sier Torger Fenstad, idrettskoordinator ved Skeikampen Resort.

For ytterligere informasjon:

IMG_1713
I skrivende stund produserer 5 store snøkanoner snø i langrennsløypene på Skeikampen, forteller Torger Fenstad, Idrettskoordinator ved Skeikampen Resort.

 

Status Sjusjøen

Også på Sjusjøen forberedes nå sesongåpningen. På Destinasjon Sjusjøen sine hjemmesider kan vi lese følgende, skrevet for et par dager siden:

– Det snør på Sjusjøen i dag og går alt etter planen blir det trolig 1 km med langrennsløyper på Sjusjøen (Natrudstilen) allerede til helga!

Og til NRK Hedmark og Oppland sa anleggsleder Johannes Haukåssveen dette litt tidligere i uken:

– Vi håper å starte snøkanonene tirsdag kveld (denne uken). Går alt etter planen kan det dermed være en kilometer med langrennsløyper allerede til helga. Og til neste helg igjen skal mye av løypenettet være kjørt opp. Men jeg lover ingenting, vi er nemlig helt avhengig av kuldegrader, og værmeldingen sjekkes ofte,

Uansett – ventetiden for langrennsfolket er snart over! 

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -