LangrennOppegårdSki Classics

Bet godt fra seg i Italia

Verdens beste langløpere hadde to nye renn i Visma Ski Classics i helgen. Og våre to lokale stjerner, Anikken Gjerde Alnæs og Thomas Gifstad, bet begge godt fra seg!

Anikken som går for Aukland-brødrene sitt lag Team Ragde Charge, gjorde en av sine beste plasseringer da hun i lørdagens Pustertaler Ski Marathon ble nummer ni. Etter 62 km kom hun i mål på 3 timer, 6 minutter og 19 sekunder i rennet som ble vunnet av Britta Johansson Norgren på 2:57.39.

Dagen etter var det klart for nyskapningen Prato Piazza Mountain Challenge, nærmest for et motbakkeløp å regne over 32 km. Gjerde Alnæs ble her nummer 16 i løpet som svenske Ida Dahl vant, etter å ha nedkjempet Astrid Øyre Slind i sluttspurten.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
PÅ BEFARING: Anikken Gjerde Alnæs sjekker løypene med teamkollegaene (fra venstre) Oskar Kardin, Johan Hoel og Andreas Nygaard.
Foto: Team Ragde Charge

Anikken kaller selv sesongstarten sin for «helt ok».

– Jeg hadde høyere ambisjoner i går (søndag) da jeg har vært bra i motbakker i år, sammenlignet med tidligere. Men det var fryktelig tungt i høyden. Jeg følte meg ikke restituert etter lørdagen. Har også for få døgn i høyden til å skulle prestere hundre prosent optimalt og håper på stigning utover i måneden, forteller hun.

Alnæs røper også hva som er sesongens store mål: 

– For meg er det poengtrøya som er hovedmålet denne sesongen, men da skal man henge med! Jeg tapte mange verdifulle poeng i helgen, men jeg skal kjempe på videre. 

Ski Classics ligner litt på de store sykkeltourene, med både ledertrøye, klatretrøye og poengtrøye sammenlagt.

De siste sesongene har Anikken kombinert langløp med sprint, der hun i sine beste stunder er helt i Norgestoppen, særlig på skøytesprint. I år blir det litt vanskeligere å kombinere dette.

– Med programmet slik det ser ut, skal det bli tøft å få gått mer sprint, men har jeg overskudd og mulighet, så går jeg! 

I GODT SELSKAP: Anikken pakkes godt inn mellom Andreas Nygaard og Johan Hoel i flotte omgivelser i Italia.
Foto: Team Ragde Charge


Thomas Gifstad viser også stadig mer lovende takter for sin nye klubb Team Robinson Trentino.

Etter å ha gått seg inn til 41.plass lørdag, avanserte Thomas til en flott 27.plass i det meget sterke selskapet i søndagens motbakkeløp, med mange gode navn bak seg på resultatlisten.

Svenskene Max Novak og Johannes Ekløf tok hver sin seier i helgens løp. For dem begge var dette første gang de gikk helt til topps i Ski Classics. 

Max Novak overtok også den gule ledertrøyen sammenlagt, mens Britta Johansson Norgren leder sammenlagt i kvinnenes konkurranse.

Ski Classics fortsetter til helgen med enda en nyskapning – La Venosta time trial – før det 55 km lange og tradisjonsrike Engadin la Diagonela følger lørdag 22.januar.

Alt om Visma Ski Classics finner du her.

TESTING: Thomas Gifstad har tilsynelatende utstyret i orden og flere skipar å velge mellom.
På forsidebildet ligger Thomas bak russeren Dimitry, i mål var Thomas først av de to klubbkameratene.
Begge foto: Team Robinson Trentino.


Sportsmanden.no

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -