LangrennOppegårdSjusjøen

Slo alle spesialsprinterne

Sensasjonell seier til langløper Anikken Gjerde Alnæs

Anikken Gjerde Alnæs fikk sist helg sitt definitive gjennombrudd, da hun parkerte hele Norgeseliten i langrennssprinten på Sjusjøen. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

26-åringen fra Sørum som har gjort oppegårding av seg, fortsetter fremgangen. Nå har Anikken for alvor tatt steget helt opp i Norges- og verdenseliten i sprint. Sesongåpningen på Beitostølen for to uker siden ga femteplass, hennes beste plassering i klassisk sprint i Norgescupen. Nå fulgte hun opp med en råsterk seier i spesialdisiplinen fristil, der hun imponerte stort med først å cruise gjennom kvartfinale og semifinale, før hun tok kommandoen fra start til mål i selve finalen i Norgescupen og vant på imponerende vis. Siden Norge stod over verdenscupen var alle eliteløperne med i rennene på Sjusjøen.

Det var en svært glad og følelsesladet løper som ble intervjuet på direkten på Nrk etterpå.

–Det er veldig mye i hodet på meg akkurat nå. Det har vært en lang vei. Det har gått bedre og bedre de siste fire årene, og alt stemte i dag. Det var fantastisk bra, fortalte en meget glad og rørt Anikken i seiersintervjuet. 

Går sine egne veier

Gjerde Alnæs ble etter fjorårssesongen hentet til verdens beste langløpslag, Team Ragde Eiendom. Hun regnes derfor av de fleste nå for å være langløper, men har selv hele tiden bedyret og vært tydelig på at hun også ønsker å satse videre i sprint. Og mens diverse forståsegpåere har undret seg over denne kombinasjonen, har Anikken hevdet at hun ved å gå  langløp også kan forbedre seg i sprint. På spørsmål om det nå ikke bare var å legge bort langløpssatsingen, hadde hun igjen klart svar på tiltale:

– Jeg tror det er en del av det vi har gjort i år som har gjort meg så sterk som jeg er, da. Du blir herdet og det trenger vi i sprint også, forklarte hun. 

De lange og tøffe treningsturene med langløpslaget, under kyndig ledelse av legenden Anders Aukland, gir både økt styrke og utholdenhet. Broren Fredrik Aukland, ekspertkommentator på Nrk med inngående kjennskap både til tradisjonelt langrenn og til langløp, var ikke like kategorisk og ville ikke gi Gjerde Alnæs noen konkrete råd.

– Jeg tror Anikken skal jobbe mot de målene hun selv har sett seg, sa Aukland.  

– Og det å stake 100 kilometer pluss, det er ikke «gæli» for sprint altså! Du blir skikkelig sterk i armene, sa hovedpersonen selv med et bredt smil. 

Noe hun også tydelig beviste i fredagens sprintrenn. Det å gå fire sprintrunder på rundt tre minutter i løpet av en formiddag koster nemlig sin kvinne. 

I finalen rakk Anikken å strekke hendene i været før målstreken og vant foran Mathilde Myhrvold, Tiril Udnæs Weng og Ane Appelkvist Stenseth.  

Anikken Gjerde Alnæs slo alle på Sjusjøen. Her fra lørdagens fristil.
Foto – og forsidebildet: Ella Gjømle Berg

På lørdagens 10 km fristil ble det 23.plass, før Gjerde Alnes igjen imponerte med 11.plass på helgens avsluttende 10 km klassisk, i kamp med hele Norgeseliten. Karrierebeste det også. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Tålmodighet gir resultater

Anikken Gjerde Alnæs får nå belønning for sin tålmodighet. Hun har tatt steg for steg de siste årene, og vært flink til å tenke positivt. Kanskje har hun fått noen gode innspill her av samboer Carl Fredrik Hagen, som selv alltid har fremhevet viktigheten av å bygge sten på sten og hele tiden være opptatt av læring og utvikling. Nå har i hvert fall Anikken også tatt det siste steget opp i den definitive Norgestoppen. Og langløpssesongen har ikke startet enda. Visma Ski Classics er utsatt til januar. Da venter nye utfordringer på Oppegård sin «nye» langrennsstjerne. 

Det var grått, men flott på Sjusjøen i helgen, og Anikken Gjerde Alnæs hadde all grunn til å smile. (Foto: Privat)

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis

Sportsmanden skriver hver uke en side i Oppegård Avis om mosjonister og eliteutøvere fra Oppegård. 
Om stort og smått fra den kondisjonerte verden, med lokale briller. 
Denne artikkelen står på trykk i lokalavisen denne uken.


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -