Furusjøen RundtLangrennTurrenn

Furusjøen Rundt og stor turrennhelg står for døren

Hele 22 renn å velge i kommende helg – Sportsmanden tar turen til Rondane

Vi er midt i høysesongen for turrennene og kommende helg er kanskje den aller travleste for arrangører land og strand rundt. Sportsmanden vil i år som i fjor være til stede under vakre Furusjøen Rundt i Rondane, men de langrennsinteresserte kan velge i en rekke renn – se oversikt lenger nede.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Furusjøen Rundt går i fantastisk flotte omgivelser med utsikten til selve Rondane som en fantastisk ramme og skyline for løperne. Hovedrennet er på 45 km i en forholdsvis kupert løype med noen lange, seige stigninger, men også med store partier med lettere terreng. Rennet egner seg godt som oppkjøring til Birken og er også seedingrenn både for Birken og Vasaloppet.

Starten er gått for fjorårets Furusjøen Rundt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Man kan også velge en kortere og langt lettere 20 km, dersom 45 km er for langt eller for tøft. Start og mål er like nedenfor Rondablikk Høyfjellshotell ved vannet Orvillingen, mens det større vannet Furusjøen altså er hovedmål for rennet.

Den store, sterke trønderen Håvard Hansen var den første som gikk på under to timer da han vant i 2015. Strindheimløperen vant igjen i fjor. Det samme gjorde Emilie Kristoffersen, som da sikret seg sin tredje strake seier i Furusjøen Rundt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
DOBBELTVINNER: Håvard Hansen vant på ny rekord i 2015. Året etter ble det tredjeplass, mens den sterke trønderen igjen var tilbake på toppen av seierspallen etter fjorårets renn. (Foto: Arrangøren)

I fjor nådde rennet taket på 800 deltakere. Per 12.februar var det påmeldt 517 til 45 km og 67 på kortdistansen, så det er plass til flere. Onlinepåmelding kan gjøres til midnatt onsdag 14.februar her, men det er også mulig med etteranmelding ved start både fredag kveld og på selve renndagen.

Du kan lese fyldig reportasje fra fjorårets renn her:

Furusjøen Rundt forsvarte tilnavnet – «Eventyret i Rondane» med rekorddeltakelse

Av andre renn som går i helgen er den 9 mil lange klassikeren Grenaderløpet i Nordmarka, Montebellorennet i Vestfold, Hallingrennet på Gol, Stomperudrennet i Akershus, Tromsø Skimaraton og Trysil Skimaraton.

Er du nysgerrig på Grenaderen, kan du lese denne reportasjen fra rennet i 2016:

Forkortet Grenaderløp tøffere enn noengang

Her er alle helgens turrenn:

Helgens turrenn – det er mye å velge i. (Kilde: Kondis.no)

 

Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -