InternasjonaltLangrenn

Norsk dominans i Interbancario i Sveits

Norske langrennsløpere herjer i EM for bankansatte

Vegard Kjølhamar, Sven-Tore Nilsen og Ragnhild Bratberg er alle blitt individuelle dobbeltmestere i det 54. Interbancario – EM for bankansatte – som går av stabelen 18. – 25.januar i Scuol i Sveits. Men også andre norske løpere forsyner seg grovt av medaljefatet i langrenn.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå også med video (via linken)!

Interbancario-2014-1
En del av deltakerne i Interbancario. Foto: Kjell Chr. Martisnen

10 km klassisk menn

På onsdagens 10 km klassisk ble det gull til Vegard Kjølhamar, DNB, i klasse M0 (20-34 år) på dagens beste tid; 21.44. Kjølhamar er en meget god langrennsløper som bl.a ble nummer 78 av 144 fullførende på 15 km i NM på Lillehammer i år.

I klasse M1 (35-44 år) ble det sølv og bronse til Ulf Brenna (24.39) og Sverre Sand (24.44), begge DNB.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I klasse M2 (45-54 år) ble hele seierspallen norsk, med Sven-Tore Nilsen (DNB) øverst med vinnertiden 23.33. Her ble det knallhard sekundstrid om sølv og bronse mellom Kjetil Watne (Norges Bank) og Øivind Larsen (Eika Bank). I mål skilte det kun tre tildeler mellom de to, med Watne først på 24.31,1.

Eldste klasse, M3, for alle over 55 år, ble totalt norskdominert, med fem mann på de seks første plassene. Vant gjorde Sverre Amundsen (Helgeland Sparebank) på 26.12, foran de to superveteranene Hans Petter Gulbrandsen på 26.44, med John Einar Tørklep (begge DNB) bare 4 sekunder bak. Gulbrandsen er faktisk født i 1949 og blir følgelig 65 år i 2014, mens Tørklep blir 62 år. Sterkt av de to superveteranene å ta medaljer i kamp med «ungdommer» på 55. Vidar Myrvold (Eika-gruppen) ble nummer fire, og Kjell Chr. Martinsen (DNB) nummer seks (27.30).

– Dette var mitt livs løp! Jeg hadde kjempeglid og staket mye. Hadde ikke spikerfeste, men ville heller ha god glid. Men jeg åpnet for hardt på førsterunden, sa John Einar Tørklep, som i fjor ble norgesmester på rulleski, etter løpet.

John Einar Tørklep var meget godt fornøyd med løpet sitt i Sveits. Her fra  en treningstur i Sørmarka. (Foto: Frode Monsen)
John Einar Tørklep var meget godt fornøyd med løpet sitt i Sveits. Her fra en treningstur i Sørmarka. (Foto: Frode Monsen)

5 km klassisk damer

I yngste dameklasse (K0) ble det sølv til Kjersti Husby (Eika-Gruppen, 12.36), knepent bak den tyske vinneren, mens Anja Lid fra DNB tok bronsen.

I klasse K1 ble det også tysk vinner, mens Lene Bergwitz-Larsen, Hannesofie Nøklegaard, Guri Lise Berg (alle DNB) og Hilde Braathen (Eika) fulgte på rekke og rad.

Og i K2 (45-54 år), som var eldste dameklasse, imponerte gull-grossisten Ragnhild Bratberg, med suveren seier på det som faktisk var dagens raskeste tid, uavhengig av klasse! Det til tross for at hun med sine 52 år var av de eldste deltagerne på damesiden. Tiden 12.20 på 5 km klassisk er uansett styggfort, selv for en tidligere verdensmester i ski-orientering og innehaver av Egebergs Ærespris.

Fristil

På den innledende 5 km fristil på mandag ble det også gull til Ragnhild Bratberg, med hele ett minutts margin. Vinnertiden hennes var på sterke 10.59, men denne gangen måtte superveteranen fra Lillehammer se seg knepent slått av den tyske vinneren av yngste klasse.

For øvrig ble det norske bronsemedaljer i de to yngste dameklassene, til Kjersti Husby på 11.18 og Lene Bergwitz-Larsen (begge Eika) på 11.59.

Interbancario-2014-3
Vi tror at dette er Vegard Kjølhamar på vei til seier i fristilsrennet. Bildet er hentet fra Interbancario sin facebookside.

Vegard Kjølhamar seiret også på mandagens 10 km fri, på den sterke vinnertiden 19.27 i klasse M0. Hans-Petter Mietle (Nordea) og Øyvind Briseid (Eika) tok sølv og bronse i klasse M1, mens Sven-Tore Nilsen vant en ny, klar seier i klasse M2 på 22.03.

I eldste klasse, som var så norskdominert i klassisk, kom det faktisk ingen nordmenn på pallen i fristil. Men Sverre Amundsen, Kjell Chr. Martinsen og Hans Petter Guldbrandsen kom som perler på en snor og tett som haggel på fjerde-, femte- og sjetteplass.

I dag går sprinten, mens det i morgen er avsluttende stafetter.

I tillegg til langrennsøvelser arrangeres det også alpinøvelser i dette årlige arrangementet, som er høydepunktet for mange bankansatte land og strand rundt.

Flotte forhold i Sveits. Foto: Kjell Chr. Martinsen
Flotte forhold i Sveits. Foto: Kjell Chr. Martinsen

Her er link til hjemmeside og til samtlige resultater.

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

11 thoughts on “Norsk dominans i Interbancario i Sveits