Two Oceans Marathon før selveste Comrades

Sondre Bjotveit løper både verdens vakreste og verdens største ultramaraton i Sør Afrika

Neste søndag, 31.mai, går det ultimate ultraløpet; The Comrades Marathon is the world’s oldest and largest ultramarathon run over a distance of approximately 90 km, står det på hjemmesiden. Og i år arrangers dette legendariske løpet for 90.gang!

Sondre Bjotveit skal løpe Comrades for tredje gang. Og den utestasjonerte bloggeren og reporteren tok nylig Two Oceans Marathon som oppkjøring. Skjønt det burde kanskje hete Two Oceans Ultra, for løpet er 56 km langt og har attpåtil 870 høydemeter med stigning. Two Oceans Marathon går under benevnelsen Verdens vakreste maraton og utsynet og utsikten underveis skal da også være formidabel.

Vakkert parti fra Two Oceans Marathon. Foto: Sondre Bjotveit
Vakkert parti fra Two Oceans Marathon. Foto: Sondre Bjotveit

Og ifølge Sondre Bjotveit er det virkelig smellvakkert:

– Når eg vinn krefter på oppløpet, smyg eg over mållinja for tredje gong av Two Oceans Marathon. Sjeldan snurrar tanken meg slik, at eg straks vil tilbake neste år. Til verdas vakraste maraton, skriver han  på bloggen sin.

Annonse (Klikk på bildet for info)

Two Oceans Marathon ble for øvrig arrangert for 45.gang, og det kom i sin tid i stand som et oppkjøringsløp mot nettopp Comrades. Sportsmanden kommer tilbake med mer fra Comrades senere. I mellomtiden kan dere lese hele racerapporten til Sondre Bjotveit fra hans egen oppkjøring til verdens eldste og største ultramaraton, i «verdens vakreste maraton».

IMG_6632
Spent før start: Sondre Bjotveit fullførte Two Oceans i fin stil og er straks klar for en enda større utfordring: Comrades! (Foto: Privat)

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!