Furusjøen RundtLangrennTurrenn

Furusjøen Rundt forsvarte tilnavnet

«Eventyret i Rondane» med rekorddeltakelse

Furusjøen Rundt – rennet ble arrangert for 37.gang under flotte forhold på lørdag. Med taket på 800 deltakere nådd et par dager før start, var det også duket for deltakerrekord i det tradisjonsrike rennet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hoveddistansen på 45 km ble vunnet av de gamle kjenningene Håvard Hansen – vinner i 2015 og tredjemann i fjor – og av Emilie Kristoffersen, som fullførte sitt hat-trick med tre seire på sine tre starter her.

Feltet har stukket ut av startblokkene for Furusjøen Rundt, og Kvamsfjellet med Rondane som kulisser venter på løperne.

Løypen i Furusjøen Rundt er fin og varierer mellom lange sletter og stakepartier, til noen lange og seige motbakker, og med et par friske utforkjøringer også. Men løypen falt i god smak for deltakerne.

– Det var en kjempefin løype! sa den svært sterke veteranen Jan Erik Bakken til Sportsmanden etterpå. Bakken er ivrig deltaker på en rekke turrenn og hadde valget mellom Trysil Skimaraton, Madshus Skimaraton på Toten eller å ta turen til Rondane for første gang. Etterpå rangerte han Furusjøen Rundt øverst og sa at han definitivt vil komme tilbake hit senere. Andreplass i klasse 60-64 år på sterke 2.25 hjalp sikkert også på motivasjonen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Bakken var en av mange som staket på blanke ski. Arrangørene hadde heller ikke innført stakefrie soner, men passet godt på at regelverket ble etterlevd. Det gjorde det ikke for hele åtte mann som ble disket.

– Det er veldig bra at arrangøren følger opp dette, mente en blid Bakken, som selv så en kar som tydelig skøytet foran seg i en bakke.

Starten er akkurat gått for Furusjøen Rundt 2017.

Hat-trick for Emilie Kristoffersen

En som definitivt ikke skøytet, men som gikk svært fort, var lovende Emilie Kristoffersen. Hun er i skiktet like bak de aller beste kvinnene og ble f.eks nummer 4 i Norgescuprennet på Sjusjøen for noen uker siden.

-Det gikk veldig bra. Jeg er veldig godt fornøyd, fortalte hun til Sportsmanden etter å ha kløvet til topps på seierspallen for tredje gang på sine tre starter her.

Hun skrøt også av rennet og traseen, før hun lurte på hvordan det var gått med Sportsmandens reporter.

Kvinnenes seierspall på 45 km: 1. Emilie Kristoffersen K25 Alta IF 2:16:52. 2. Tuva Staver K25 Heming IL 2:19:14. 3. Marte Håkenstad-Bråten K20 Øystre Slidre 2:23:05

Flott ramme rundt rennet

-Jo takk, vi kom oss da rundt. Og vi kan underskrive på at rennet faktisk var like fint som forhåndsreklamen vil ha det til. Men for en vanlig mosjonist, er det ganske uforståelig hvordan det går an å stake seg opp de to lange, bratte bakkene og for øvrig gå så fort på ski som mange gjør både i Furusjøen Rundt og andre turrenn. Nivået er skyhøyt!

Starten går like ved vannet Orvillingen nedenfor Rondablikk høyfjellshotell, og det er mange spor i flere hundre meter som gjør det litt enklere å manøvrere i feltet. Og startbåsene var forhåndsklarert med egne plasser til alle de 600 som deltok på den lengste distabsen, med tre ulike startpuljer.

For vår del stod vi omtrent helt bakerst, men de brede traseene ut fra start gjorde det likevel mulig å avansere i feltet uten å bruke altfor mye unødvendige krefter.

Kreftene fikk man imidlertid godt bruk for i de lange stigningene først etter rundt 8 km, deretter fra om lag 30 – 34 km, før avslutningen med småkupert terreng med mange små topper som sugde de siste kreftene ut, da det her ikke var fnugg av spor igjen, men desto mer puddersnø, også for de som gikk adskillig raskere enn undertegnede. Men ellers i den flotte rundløypen var det gode spor og fine forhold, og med de mange totusenmeterstoppene i Rondene som kulisser, var det en nydelig trasé i et for øvrig omtrent prikkfritt arrangement av Kvam IL.

Litt flaks hadde man også med vær- og føreforhold, for løypene holdt akkurat for mildværet som kom sigende – og som gjorde at det så vidt var på plussiden av gradestokken under rennet.

Da vi dagen etterpå gikk den lille runden på 20km, var det nemlig ikke mye feste igjen, ikke var gliden like god heller og motvinden som møtte oss på returen over de åpne partiene mot mål var så kraftig at vi nesten stod stille.

Men det var altså på søndag. På lørdag gikk det meste på skinner.

Resultatside for Furusjøen Rundt-arrangementene

Kaster seg på stavene! Svært mange av de beste gutta gikk på blanke ski, selv om det var et par virkelig harde og seige motbakker underveis.
Klubbkamerater i prestisjeduell? I hvert fall ganske like i bekledningen disse to, som er langt fremme ut fra start.
Her går det unna.
Starten går like nedenfor Rondablikk Høyfjellshotell, og deretter venter enten en lang runde på 45 km eller en kortere runde rundt Furusjøen på 20 km på løperne.
Klar for start i pulje 2.
En løper i pulje 3 intervjues før start.
INNSPURTEN: Kun oppløpet igjen før Furusjøen rundt er fullført.
Kamuflasjedrakt? Fort går det i hvert fall.
Spurtduell!
Kun et par tak til nå, så er jeg i mål!
Ny spurtduell mellom tre fra 45 km og en kar fra 20km til venstre. Publikum og bikkja i bakken følger spent med!…
Flotte omgivelser også i start- og målområdet.
Sportsmandens reporter som selvsagt gikk for Team Sportsmanden på vei mot mål.
Over mål var serviceapparatet på plass og tok av brikken og løsnet skibindingene samtidig!
I mål!!!
TRE RASKE MENN: Pallen for mennenes 45km: 1. Håvard Hansen M40 Strindheim 2:05:53. 2. Øystein Solbjørg M35 Vestringen IL/Madshus 2:06:14. 3. Torstein Buan Røvik M20 IL Varden Meråker 2:06:14.
Tommel opp for Furusjøen Rundt fra både arrangementsansvarlig og daglig leder for Furusjøen Rundt og Kvam IL, Ole-Petter Brendstuen (t,v,) og Sportsmandens redaktør og reporter Frode Monsen, som gjerne kommer tilbake til Kvamsfjellet ved en senere anleding.

Alle bilder: Hanne Wibe og Frode Monsen / Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -