LangrennSki ClassicsVasaloppet

-Det er et mirakel!

John Kristian Dahl vant Vasaloppet for 3.gang etter spektakulær innsats

– John Kristian Dahl er imponerende! Han er frelseren fra nord! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SPURTDUELL! Andreas Nygaard i sortrød drakt med rød lue så lenge ut som en vinner, før John Kristian Dahl dukket opp som troll av eske på de aller siste meterne og fikk kastet seg først over mål helt til høyre. Stian Hoelgaard helt til venstre tar en like knepen tredjeplass, mens det ikke holdt helt inn for årets beste løper, Marcialongavinner Tord Asle Gjerdalen i gul ledertrøye midt i bildet. (Foto: Fra Team United Bakeries sin facebookside)

Ordene tilhører Andreas Nygaard, som 10 meter før mål så ut som vinner av Vasaloppet, ett år før eget skjema. Men årets store gjennombruddsmann fra sesongens beste lag Team Santander, innehaver av den grønne spurttrøyen i Ski Classics, hadde ikke regnet med karen i den gule drakten til Team United Bakeries. Men fjorårsvinner John Kristian Dahl skal man aldri avskrive. Selv om han var på nippet til å avskrive seg selv allerede før løpet.

Dahl fikk nemlig et solid kink i ryggen torsdag, som gjorde at han overhodet ikke kunne gå på ski fredag. Lørdag klarte han fortsatt ikke å løfte armene over hodet. Likevel ville han prøve, men var forberedt på at det kunne være slutt allerede etter den første bakken.

– Det var først i går at jeg klarte å vaske håret med shampo, sa vinneren selv etterpå, for å illustrere hvor vondt han hadde hatt det.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Men forberedelsene ellers hadde vært optimale, helt frem til det katastrofale fallet på torsdag, så formen var meget god. Derfor ville han så gjerne prøve. Etter 3 mil var han helt ferdig, men med en vilje av stål, klarte han såvidt å henge med. Uten at han helt skjønte selv hvordan han klarte det.

Mirakelmannen!

Det er et mirakel! Men selv om jeg hadde vondt, ville jeg gå til start og prøve, fortalte den sindige nordlendingen til NRK etterpå, etter at han lenge lå helt urørlig på bakken etter målgang.

Han hadde tatt ut alt og enda litt til.

 

Med tre seire, mer enn noen andre nordmenn, skrev han seg inn i historiebøkene til verdens mest prestisjefulle langløp, etter en usannsynlig kraftanstrengelse over 9 mil fra Sælen til Mora.

Les også: Sterk innsats av Thomas Gifstad i Vasaloppet!

 

Resultater

Astrid Øyre Slind ga vinneren kamp nesten til døren

I dameklassen ble det endelig seier til Sveriges egen Britta Johansson Norgren, med en sterk 2.plass til Astrid Øyre Slind, som forbedret fjorårets 5.plass.

-Jeg gjorde et forsøk og jeg er kjempefornøyd, sa Slind etterpå, som mener selv at hun gjorde alt hun kunne, hun stod distansen svært godt og tok faktisk innpå vinneren på den siste milen.

Nest beste norske kvinne var tidligere vinner Laila Kveli på sjetteplass.

RESULTAT Vasaloppet 2017, Topp 10 damer

1 Britta Johansson Norgren, (SWE), Lager 157 Ski Team, Sollefteå Skidor IF, 4.19.43
2 Astrid Öyre Slind, (NOR), Team United Bakeries, 4.21.21
3 Sara Lindborg, (SWE), Team Serneke, Östersunds SK, 4.28.47
4 Emilia Lindstedt, (SWE), TEAM SkiProAm, Falun Borlänge SK, 4.30.57
5 Lina Korsgren, (SWE), Team LeasePlan, Åre Längdskidklubb, 4.33.31
6 Laila Kveli, (NOR), Team Tynell, 4.36.56
7 Heli Heiskanen, (FIN), Team Robinson Petshop Trainer, 4.41.02
8 Nina Lintzén, (SWE), Team igne, Föreningen Studentidrott, 4.43.05
9 Maria Rydqvist, (SWE), Team Ski Pro Am, Älvdalens IF, 4.46.53
10 Monique Siegel, (GER), Team Pioneer Investment, 4.49.09
Husker du dette:  Spurtdrama også da Dahl vant Birkebeinerrennet! 

Fra Vasaloppet 2015: – Anders Aukland hadde fortjent å vinne!

PS: Anders Aukland gikk trolig sitt siste Vasaloppet, og var igjen med å sette farge på rennet. Han ledet en god stund mot slutten, men da han ikke klarte å få en stor nok luke, ble det for tøft for superveteranen på selve oppløpet, og han endte på 7.plass.

Målfoto.


Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -