Langrenn

Hvilken herlig revansje for Sjur Røthe

Slo tilbake etter motgang med seier på femmila i Kollen

Sjur Røthe har hatt mye motgang de siste årene. Særlig denne sesongen har nok vært vanskelig for vossingen, som har slitt med sykdom, skader og en vrien rygg. Mange har stilt spørsmålstegn ved hans form og kandidatur. Men på selveste manndomsprøven, klassikeren over alle klassikere; femmila i Holmenkollen, slo Røthe fryktelig tilbake og vant! Etter en svært spennende innspurt var han tåspissen foran Dario Cologna over målstreken. Ifølge den personen i trenerstaben i landslaget som kanskje står Sjur aller nærmest og kjenner han best, Steinar Mundal, var dette Røthe aller første verdenscupseier og femmilstriumf. Hvilken dag og hvilket sted å gjøre det på!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
FIGHTING FACE: Sjur Røthe biter tennene sammen og gir alt opp en av de siste bakkene, mens Steinar Mundal i venstre billedkant oppmuntrer alt han kan. (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
LEDET: Men det var Dario Cologna som dro knallhardt i bakken opp til Midtstuen for siste gang. Sola skinner imidlertid akkurat på de to norske som kom på pallen, Sjur Røthe (t.v) og Martin Johsrud Sundby i den gule trøyen som leder/vinner av verdenscupen, som tok tredjeplassen. Hans Christer Holund (med startnummer 31 rett under det norske flagget) gjorde også et kjempeløp til 5.plass, mens dagens overraskelse kanskje var hviterusseren Sergei Dolodovich (t.h.), som ble nummer fire. (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
DAGENS GLADESTE? Foruten Sjur Røthe selv, tror vi Steinar Mundal var dagens gladeste mann i Holmenkollen. Mundal har et nært og spesielt forhold til Røthe og var svært glad etter den strålende seieren til eleven. (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
VM-kongen Petter Northug var offensiv før start og gikk for «pallen og seier», hang med lenge, men var til slutt sjanseløs på å ta sin tredje seier på femmila i Holmenkollen. Men Petter ser ut til å trives godt i «påskesola» over hovedstaden. (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)
SAMSUNG CSC
STEMNINGSFULLT I KOLLEN: Bengalske lys og stor stemning både langs løypen og inne på stadion for Mathias Rundgreen og alle løperne. Lovende Rundgreen ble nummer 24 med startnummer 42. (Foto: Sportsmanden / Frode Monsen)

 

Se også fyldig bildereportasje i Den store femmilsfesten i Kollen.

Resultater

 

 Sportsmanden.no 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -