Langrennglimt fra helgens turrenn

Høysesong for turrenn med varierende deltakelse

Det er høysesong for turrenn om dagen og i helgen gikk det mange renn. Nedenfor er oppsummert litt fra noen av rennene:

Lørdag 14.februar:

Spurtoppgjør i Grenaderløpet

Dette er et av verdens lengste langrenn, 90 km klassisk gjennom store deler av Nordmarka og tilstøtende «marker» rundt Oslo. I  år ble det et knalltøft oppgjør mellom Ivar Tveiten fra Beveren IL, som på oppløpet klarte å kaste seg hårfint foran Kjetil Hagtvedt Dammen fra Rustad IL, med etteranmeldte Arne Post bare 4 sekunder bak der igjen. Vinnertiden var 4.30.18. Damevinner ble Louise Leren Moen fra Milslukern Sport på 6.06.12.

Annonse (Klikk på bildet for info)
Ivar Tveiten vant Grenaderløpet etter en knallhard duell. Her fra Romjulsrennet tidligere i vinter.
SAMSUNG CSC
Kjetil Hagtvedt Dammen ledet inn på opppløpet etter 90 km, men ble hårfint slått i spurten i Grenaderløpet. Her fra Holmenkollmarsjen forrige helg. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Arne Post hang med helt til mål uken etter hans imponerende løp i Holmenkollmarsjen, men spurten er fortsatt ikke hans sterkeste side. (Foto: Frode Monsen)

Hele 370 menn og 40 kvinner fullførte denne styrkeprøven i år.

Resultater

Flott i Trysil Skimaraton

Stian Remseth Andresen og svenske Ulrica Persson vant Trysil Skimaraton lørdag.

Der stilte også blogger Rolf Bakken, som var meget godt fornøyd med årsbeste i Trysil Skimaraton.

– Forholdene var, i motsetning til i fjor, til å bli i godt humør av på lørdag, men det er jo tross alt gjennomføringen og resultatet som bestemmer om det har vært en mer eller mindre «god dag på jobben» for oss egoister, skriver Bakkerolfen på bloggen.

Klar til start for årets Trysil Skimaraton. (Arrangørfoto)
Klar til start for årets Trysil Skimaraton. (Arrangørfoto)

Resultater

Stavbrekk i Østmarkrunden

30 km i klassisk stil i hjertet av Østmarka, arrangert av Rustad IL. Tetkampen ble utkjempet mellom Erik Bråten fra Kjelsås IL og Thomas Gifstad fra Oppegård IL. Duellen ble i praksis avgjort da uheldige Gifstad brakk staven 5 km før mål. Gifstad, som staket seg inn til en sterk 22.plass i Holmenkollmarsjen på blanke ski, valgte samme oppskrift også denne gangen. Han fikk etter hvert ny stav, men Bråten trygget seieren med 1.13.31. Gifstad var 40 sekunder bak etter å ha slått Petter Rinde Øverland fra Gran IL med 3 sekunder i kamp om andreplassen.

SAMSUNG CSC
Ny sterk innsats av Thomas Gifstad i Østmarkrunden. Gifstad leder nå Markamesterskapet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Gifstad leder dermed Markamesterskapet etter at 2 av 3 renn er unnagjort, etter sin seier i Sørkedalsrennet og andreplass nå. Lillomarka rundt 1.mars er det siste rennet. Det kåres en Markamester i hver klasse fra 17 år og oppover.

Eldbjørg Moxnes var raskeste dame gjennom Østmarka.

Vakkert i Norefjellrennet

10865920_10153565866281521_6128422256475906127_o
Nydelig i Norefjellsrennet! Flere bilder på den fine hjemmesiden, der dette bildet er hentet fra. Vinneren Per Kristian Nygård i ensom majestet.

Lørdag gikk også det 43 km lange Norefjellsrennet. Per Kristian Nygård og løperen Heidi Mårtensson  var raskest. Begge er for øvrig meget gode motbakkeløpere. Norefjellsrennet er også første del av Norefjellstrippelen.

Pallen menn:
1. Per Kristian Nygård, Vestre Spone IF 2.17.52
2. Kasper Stadaas, Heming IL +1:46
3. Martin Sulland, Holeværingen IL +9:42

Pallen kvinner:
1. Heidi Mårtensson, Vikersund IF 2.52.16
2. Liv-Janne Øvrebust, Bjørndal IF +7:17
3. Trude Wermskog Stormo, Team Oslo Sportslager +23:11

Resultater

Søndag 15.februar

Lyn-dominans i Hafjell Ski Marathon

Anders Mølmen Høst fra Lyn Ski gikk helt til topps i området rundt Hafjell og Pellestova etter spurtseier mot Morten Eide Pedersen fra Lillehammer Skiklubb. Deretter fulgte Lynløperne Joar Thele, Sondre Grønvold og gårsdagens vinner i Trysil, Stian Remseth Andresen, mens Thomas Gjestrumbakken fra Spydeberg IL tok sjetteplassen.

SAMSUNG CSC
Anders Mølmen Høst og Morten Eide Pedersen har mange tette dueller i løpet av vinteren. Her fra Romjulsrennet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Etter et litt skuffende renn i Holmenkollmarsjen, fikk Mølmen Høst revansje og vant spurten om seieren på Hafjell. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Joar Thele tok tredjeplassen på Hafjell. Her fra Holmenkollmarsjen, der han med 15.plass kom en plass foren klubbkameraten Mølmen Høst. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Mens nivået var høyt på mennenes klassisk, var det svært tynt i damenes konkurranser. Veteranen Anne Myhr var raskest av de 6 damene som gikk 42 km klassisk, og kun 3 damer stilte til start på samme distanse i skøyting. Her var før øvrig konkurransen også meget begrenset hos gutta, der Kristian Kjonerud var raskest av de 16 som stilte til start. 67 startende totalt på klassisk var nok også langt under det arrangøren håpet på.

Resultater

Simen Østensen vant Vester-Gyllen

Simen Østensen vant Vester-Gyllen i Bærumsmarka foran Christoffer Callesen. De to sterke langløperne var i en klasse for seg, med løperen John Christian Deighan Hanssen fra Asker Skiklubb, som for øvrig vant SkiLøpet sommerstid, uten ski på beina, på tredjeplass.  Tone Lye fra IL Tyrving var raskeste dame, foran Maren Thomasgaard fra Team Skigo.

SAMSUNG CSC
Det ble ingen VM-tur på Simen Østensen, som ikke har vist samme gode formen som i fjor. Men etter 22.plass i Holmenkollmarsjen forrige helg, ble det seier i Vester-Gyllen for den sterke langrennsløperen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Resultater

Marthe Myhre og Vetle Thyli vant Madshus Skimaraton

Til slutt tar vi også med at Sportsmandens blogger Marthe Katrine Myhre fra Vind IL på ny tok med seg et langrenn som oppkjøring til løpssesongen. Og denne gangen var den tidligere vinneren av Birkebeinertrippelen ikke snauere enn at hun gikk helt til topps på hjemmebane i Madshus Skimaraton. Myhre vant på 2.17.35, foran Stine Fallingen Ødegård fra Lyn Ski.

Vetle Thyli fra Raufoss var aller raskest, med Petter Soleng Skinstad på andreplass. Både Myhre og Thyli representerer for øvrig også Team United Bakeries. Totalt fullførte her 249 menn og 32 kvinner maratondistansen.

SAMSUNG CSC
Vetle Thyli gikk fra 21.plass i Holmenkollmarsjen forrige helg til seier i Madshus Skimaraton. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SAMSUNG CSC
Mens kollega Marthe Myhre fra Team United Bakeries «avanserte» fra 8.plass i Kollen til seier samme sted helgen etterpå. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Resultater

 

sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!