LangrennVM Falun

Fantastisk start på VM i Falun!

To gull og to bronse på VMs åpningsdag

Hvilken dag det ble i på Lugnet Skiskadion i Falun! Petter Northug jr. fikk endelig det eneste gullet han manglet, mens Marit Bjørgen tok sitt femte sprint-gull! Og ikke nok med det; for fjorårets to OL-vinnere Ola Vigen Hattestad og Maiken Caspersen Falla fulgte opp med bronsemedaljer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Stemningsfullt i Falun. Her er starten akkurat gått i mennenes sprintfinale. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

– Petter Northug, for en mann! utbrøt en engasjert NRK-reporter Jann Post da gullet var sikret en støvellengde foran den hardtspurtende canadieren Alex Harvey. Da hadde Petter slått til med et monsterrykk i mördarbakken, der han i kvartfinalen og semifinalen hadde blitt delvis hektet av. Og der broren Tomas og Ola Vigen Hattestad hadde imponert mest. Og Tomas hadde kommandoen også i finalen, men han så overrasket og nesten paralysert ut da storebror kom byksende forbi da han trolig minst ventet det. Vakkert var det kanskje ikke, men du verden så effektivt. Og selv om italieneren Pellegrini yppet seg i den neste bakken og var oppe i teten en liten stund, så hadde Northug jr. enda et gir.

– Ingen tar Petter nå, ropte vi da Northug var i ledelsen opp den siste kneiken i svingen inne på selve stadion. Men en sliten Petter måtte helt i kjelleren og skal være sjeleglad for at målstreken ikke var 10 meter lenger bak, for Harvey kom som en kule på slutten.

– Jeg var sliten, men visste at de andre også var slitne og konsentrerte meg om å få hoften opp og frem og å treffe på hvert stavtak, sa Petter til svensk tv senere.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det var akkurat det han gjorde. Og det holdt akkurat til å ta det gullet han aller helst ville ha! I løvens egen hule her i Falun.

For en mann! For en VM-start!

SAMSUNG CSC
Gullgutten! Petter Northug jr har nå vunnet alt. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Sølvgutten! Sølv var godt som gull for sympatiske Alex Harvey, mannen som snøt Norge og dagens gull- og bronsevinner for gullkonfekten i sprintstafetten på hjemmebane i Kollen i 2011. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
BRONSE: Også Ola Vigen Hattestad strålte etter å ha sikret seg bronsemedaljen i en knalltøff spurt. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Og bare noen minutter tidligere hadde Marit Bjørgen i igjen vist hvem som er VM-dronningen. Etter at Justina Kowalcyk hadde overrasket med råsterk klassisk sprint både i prologen (bestetid), kvarten og semifinalen, og etter at Maiken Caspersen Falla tok kommandoen og ledet lenge i selve finalen, så var det det 21-årige svenske hjemmehåpet Stina Nilsson som ble den hardeste utfordreren til slutt. Det var enorm jubel fra «lekteren» da Nilsson gled helt opp i ryggen på Marit før den siste svingen og truet henne reelt på oppløpet, men igjen viste Bjørgen superkrefter og vant med et par meter.

For en dame! Og for en dag!

SAMSUNG CSC
Svenskene jublet hemningsløst for sølvmedaljen til unge Stina Nilsson, mens Marit Bjørgen er på sin triumfferd like bak med det norske flagget. Foto: Frode Monsen / sportsmanden
SAMSUNG CSC
Sølv var godt som gull for svenskenes yndling Stina Nilsson. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

 

SAMSUNG CSC
DRONNINGEN: Men igjen var det denne damen som fikk aller mest oppmerksomhet og som kunne smile bredest til slutt. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Sportsmanden kommer med mange flere bilder og mer fra Falun senere.

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Fantastisk start på VM i Falun!

Kommentarfeltet er stengt