Langrenn

Stafettseire til Akershus og Oppland avsluttet Hovedlandsrennet

Hovedlandsrennet – uoffisielt NM for gutter og jenter 15 og 16 år – ble avsluttet med stafetter søndag. Det ble seire til Akershus i gutteklassen, mens Oppland var suverene i jenteklassen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nærmere 900 deltakere har konkurrert på Savalen de tre siste dagene, så det er tydelig at langrenn holder posisjonen som en populær idrett også blant ungdommen. Nivået er meget høyt og bredden stor også for morgendagens menn og kvinner. Det som kanskje best illustrerer bredden er at Akershus stilte med hele 24 lag i søndagens stafett – bare i gutteklassen!

Vinnerlaget-stafett-Akershus
SPENTE KARER: Tøff kamp om å komme med på 1.laget til Akershus, som stilte med hele 24 lag i guttestafetten! Disse fire kom gjennom nåløyet og er klar til start; fra venstre Herman Martens Meyer, Ivar Ryttervold og Amund Hoel, alle fra Frogner IL, og Thomas Bücher-Johannessen fra Fossum IF. Foto: Arnstein Andreassen

Og aller raskest var førstelaget til Akershus, som bestod av Thomas Bücher-Johannessen fra Fossum IF og «supertrioen» fra Frogner IL; Ivar Ryttervold, Amund Hoel og Herman Martens Meyer.

Ivar Ryttervold, vinner av sprinten fredag, gikk første etappen i klassisk for Akershus. Han dro hardt fra start, sprengte feltet og vekslet 10 sekunder foran Sør-Trøndelag og 20 sekunder foran Akershus sitt 2.lag på tredjeplass. For Sør-Trøndelag gikk fjorårets vinner av 5 km klassisk i Hovedlandsrennet (G15), Ole Morten Flataker fra Hommelvik, mens Oppegårds Fredrik Tveter gikk meget bra for 2.laget til Akershus. Trønderne hadde imidlertid ikke like sterke folk på de neste etappene og endte på 8.plass, bl.a. slått av sitt eget andrelag (4.plass), mens andrelaget til Akershus endte på en fin 5.plass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hardest konkurranse for Akershus skulle komme fra Oslo, som hadde et jevnt og sterkt lag bestående av Oscar Moe, Simen Myhre, Øivind Haugan og Jonas Kolderup Lund.

Amund Hoel holdt imidlertid unna for Akershus på andre etappen for Simen Myhre og Oslo. Bakfra kom Petter Stakston jagende og gikk Oppland opp i rygg på tetduoen med beste etapeptid, men i mål var Oppland falt ned til 6.plass.

På tredjeetappen ble det et bikkjeslagsmål mellom Bücher-Johannessen for Akershus og Haugan for Oslo, der sistnevnte vekslet halvsekundet foran. Men på siste etappen var lørdagens vinner av 7,5 km fristil, Herman Martens Meyer, strået hvassere enn Rustads Kolderup Lund, og kunne heve armene over mål for stafettseier til Akershus, 20 sekunder foran Oslo. Buskerud holdt unna og sikret bronsen.

Stafett-Akershus1-vinnerlaget
JUBEL: Det ble gull til favorittene fra Akershus, etter hard kamp mot Oslo. Thomas, Herman, Amund og Ivar kan juble etter at stafettgullet er sikret! Foto: Arnstein Andreassen

I jentestafetten ble det en hard kamp mellom Oppland og Oslo, der førstnevnte sikret seg et lite forsprang med raskeste etappetider på de to første etappene, ved Mathilde Myhrvold og Marte Mæhlum Johansen. For Oslo gikk Vegard Ullvangs datter Nora Oslo opp fra 6. til 2.plass etter en meget bra andreetappe, men Hedda Hulbaklien Bakke hadde tapt 35 sekunder på åpningsetappen. Så selv om Karianne Mo og Martine Engebretsen knappet ytterligere noen sekunder inn på forspranget, så holdt Inger Brenna og Kristine Alm Karsrud unna for seier til Oppland.

Bak de to lagene ble det kjempespennende om bronsen, der Sør-Trøndelag holdt unna for Buskerud med et nødskrik og sikret bronsen med 3 tidels margin.

Resultater

Les også oppdatert reportasje fra fredagens klassiske sprint og lørdagens fristilsrenn – NÅ MED MANGE BILDER!

Hederspriser

Pris_Martine-Lorgen-Ovrebust_Thomas-B-Johannessen
Martine Lorgen Øvrebust og Thomas Bücher-Johannessen fikk begge hederspriser under premieutdelingen i Hovedlandsrennet.
Foto: Arnstein Andreassen

Det ble også delt ut to herderspriser på Savalen, til Martine Lorgen Øvrebust, Stordal IL og Thomas Bücher-Johannessen, Fossum IF. Det er en pris til de som har vist god sportsånd og har deltatt på Sommerskiskole i Meråker. Bakeriet Nærbakst står bak prisen som første gang ble delt ut til Petter Northug jr. i 2001.

Diplomet har følgende tekst:

«Kandidaten er en talentfull utøver som gjennom stor innsats har fått god personlig fremgang og har hevet seg til et nivå det står respekt av. En skiløper som bidrar positivt på trening, samlinger og i konkurranser med en adferd som gjør kandidaten til et forbilde for andre og som bidrar til å fremme skisporten i sitt lokale miljø.»

Øvrebust kom for øvrig hjem med gull på 5 km fristil og bronse på sprinten, i tillegg til at hun kom hakk i hæl på leder til 1.veksling på stafetten for Møre og Romsdal.
Bücher-Johannessen hadde også to medaljer med i hjem i bagasjen, gull fra stafetten og sølv fra 7,5 km fristil, i tillegg til fjerdeplass på sprinten.

Sportsmanden gratulerer med priser, medaljer og ellers til alle deltakerne og arrangørene for et flott Hovedlandsrenn på Savalen.

 

sportsmanden.no

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -