Astrid Uhrenholdt Jacobsen mot VM

Endelig funker det igjen for Astrid, som fulgte opp seier i Russland med 4.plass i NM på 10 km fri –

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har slitt mye det siste året. Sportslig har hun møtt motgang ved at kroppen rett og slett ikke har respondert på treningen. Hun har derfor måtte ta det svært rolig og kjørt et helt annerledes opplegg enn de øvrige landslagsjentene i hele høst og begynnelsen av vinteren. Jacobsen har imidlertid vært tålmodig og tro mot sitt alternative opplegg, og nå begynner hun å se resultatene.

ENDELIG: Med VC-seier i Russland kunne Astrid Uhrenholdt Jacobsen juble igjen etter en lang og trøblete periode. (Foto: Fra bloggen)
ENDELIG: Med VC-seier i Russland kunne Astrid Uhrenholdt Jacobsen juble igjen etter en lang og trøblete periode. (Foto: Fra bloggen/ALEXANDER NEMENOV / AFP)

Først hadde hun en god helg med seier og tredjeplass i Skandinavisk Cup i Falun i begynnelsen av måneden, før hun fulgte opp med en overraskende, men desto mer gledelig seier i verdenscupen i Russland for to uker siden. Og i går fulgte hun opp med 4.plass på NMs åpningsdistanse, 10 km fristil. Selv om hun til NRK etterpå ga uttrykk for at det gikk svært tungt, noe som for øvrig gjaldt de aller fleste i de svært tøffe løypene på Røros, så var hun godt fornøyd med plasseringen som beste kvinne bak «de tre store» som for lengst er klar for Falun-VM; Johaug, Bjørgen og Weng.

Og Astrid bør ha mye å gå på, siden hun nylig har startet med hardtreningen.

– Jeg er omtrent bare halvveis i oppkjøringen, uttalte hun etterpå.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

På bloggen hennes har hun oppsummert litt etter sin opptur i Russland:

– Dette løpet (10 km fri) ble uansett et godt disponert og vel gjennomført løp. Jeg kjente at både teknikken og fysikken fungerte, men at det skulle holde til seier var en god overraskelse for meg. Jeg takket selvfølgelig pent for det og var veldig fornøyd, samtidig som jeg er fullt klar over at mange av de hittil beste denne sesongen glimret med sitt fravær, skriver hun.

Det var tøffe forhold i Russland. Foto: Astrid Uhrenholdt Jacobsen / fra bloggen)
Det var skikkelige vinterforhold i Russland. Foto: Astrid Uhrenholdt Jacobsen / fra bloggen)

Selv om det ikke gikk like bra på skiathlon to dager senere, der hun «fikk det» skikkelig på skøytedelen etter svært offensiv innstilling der hun dro mye i vinden på klassiskdelen før skibyttet:

– Det ble en kamp med meg selv for å komme i mål, og jeg er sånn sett fornøyd med det jeg henter frem når beina egentlig ikke vil. Jeg har ikke tatt meg sånn ut på ihvertfall 6 måneder, og jeg kan ikke tro annet enn at det kan være bra for meg i denne fasen, forteller hun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen slo gjennom med et brak og ble sensasjonelt verdensmester i klassisk sprint som 20-åring. Likevel var hun ikke med i dagens klassiske NM-sprint, som ble vunnet av Ingvild Flugstad Østberg, men til morgendagens skiathlon – 15 km med skibytte – stiller Jacobsen til start igjen.

Les mer om hennes oppsummering fra verdenscuphelgen i Russland, og fra innlegget hun skrev på vei til Russland: Nå gjelder det! – der hun oppsummerer blant annet med følgende:

– Det er spennende å kjenne på fremgang fra hardøkt til hardøkt, det er egentlig sjeldent at man får kjenne på sånn formstigning. Hvor lenge denne kurven varer er jeg jo ikke sikker på, men jeg føler jeg trenger endel flere hardøkter for å være i skikkelig god form. Bare tenk hvor mange jeg har gått glipp av i løpet av disse månedene…

Trolig har Astrid allerede sikret seg en VM-plass i Falun. Etter enda en gang å ha reist seg etter motgang.

 

sportsmanden.no 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

One thought on “Astrid Uhrenholdt Jacobsen mot VM

Kommentarfeltet er stengt