Astrid Uhrenholdt Jacobsen ny blogger!

Sportsmanden er både stolt og glad for å kunne introdusere langrensstjernen Astrid Uhrenholdt Jacobsen som ny blogger.

Vi manglet jo en langrennsløper «i stallen», og da er det veldig gledelig å få en av Norges aller beste langrennsløpere «på kroken». Og om noen ikke skulle kjenne Astrid, her er hennes egen introduksjon av seg selv på bloggen sin:

Astrid-Uhrenholdt-Jacobsen-FIS-World-Cup-Cross-DxxcMYtoTHPl
Bilder der ikke annet står er hentet fra Astridjacobsen.com

 

-Jeg ble kanskje ikke født med ski på beina, men jeg har ihvertfall levd for langrenn i mange år.

Nå satser jeg 100% mot medalje i VM i Falun 2015.
De fleste skiinteresserte nordmenn kjenner meg kanskje best som junioren som ble verdensmester i sprint i Sapporo 2007.

Annonse (Klikk på bildet for info)

Mye har skjedd siden den gang, men målet om å bli en av verdens beste skiløpere står fortsatt ved lag.

Hele biografien kan du lese her.


 

 

 

Astrid er en jente som har mange jern i ilden. Hun har i flere år tatt legestudier ved siden av langrennskarrieren, men la studiene litt til side i fjor for å konsentrere seg helt om idretten i OL-sesongen.

En sesong som svingte fra det helt store rent sportslig, til skuffelser og tragedie.

Allerede i fjorårets åpningsrenn i Beitosprinten viste Astrid at hun mente alvor, med andreplass bak suverene Therese Johaug. Og vi husker hennes heroiske innsats i Tour de Ski i fjor, der Uhrenholdt Jacobsen imponerte alle og var den store overraskelsen. Til slutt tok hun sprinttrøyen og andreplassen sammenlagt, mens hun egentlig ikke hadde tenkt å fulløre hele Touren.

megSenere gikk det slag i slag med opp- og nedturer. Hun ble kontroversielt vraket til OLs åpningsdistanse, og alle husker vi det tragiske som skjedde ved brorens plutselige bortgang under OL. Og måten Astrid selv og lagvenninnene taklet sorgen på, sørgebindene og uflaksen hun hadde da et stavuhell ødela medaljesjansene på sprinten.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har hatt motgang før også, men alltid reist seg og kommet enda sterkere tilbake. Derfor har hun også imponert mange, blant annet en annen av Sportsmandens bloggere, Marthe Katrine Myhre, som i et eget blogginnlegg i vinter kalte Uhrenholdt Jacobsen for et stort forbilde:

– Ikke bare under OL har Astrid vært en god person, men få er som henne. Hun deler svært gjerne tips, råd og svarer vennlig, smart, gjennomtenkt og klokt på det alle spør henne om. Jeg har selv brukt Astrid en del på diverse ting og få er som henne. Et STORT forbilde for meg og jeg bruker hun som et prakteksempel på hvordan man skal være mot andre og hvordan gi av seg selv. Hun har gjort meg sterk!

DSC_1861
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er en meget habil løper også. Hun startet like godt sesongoppkjøringen med å vinne Ryeløpet på Bygdøy i vår.  Foto: Mauro Pau / Sportsmanden

Men selv om studiene er lagt til side, så har Astrid fortsatt andre jern i ilden. Og hun liker å skrive! Nå har hun laget en feiende flott hjemmeside der hun blogger om livet som langrennsløper. Og hun har som første langrennsløper – kanskje også som første aktive idrettsutøver – startet sitt eget tv – AUJ TV! 

Astrid vil selvsagt poste blogginnleggene på sin egen side, og Sportsmanden vil ikke legge ut innleggene hennes i sin helhet. Men som vi oftest gjør det også med de andre bloggerne våre, så vil Sportsmanden være «tett på» og lesere får utdrag fra bloggene, noen ganger med en litt annen vinkling, mens hele den «usensurerte historien» kan leses på hennes egen blogg.

Her er noen smakebiter fra Astrid sin blogg:

Fra «Mens jeg venter på vinteren»:

Lukten av en skrelt klementin. Ahh… Det ligger så mange minner til den lukta. Igår spiste jeg min første sådanne for året, og det var ikke feil. På mange måter minner klementiner meg mest om en vinter som nærmer seg og etterhvert lister seg mot jul. Men jeg skal ikke skrive om jul nå, vi er tross alt 2 måneder unna. Poenget er heller det at det har blitt få av de planlagte eplene i südtirol (skulle vært på samling i Val Senales) og mer utforsking av innholdet i norske frukthyller. Egentlig er det ikke så dumt, for selv om det er litt stusselig med det evinnelige regnet her i byen, ryktes det hvitt gull fra himmelen i høyereliggende strøk. Hvis jeg kunne gått på ski uten å måtte på en bre på 3000moh hadde det vært helt perfekt!

IMG_6694
Nå trenger ikke verken Astrid eller andre å vente lenger på vinteren….

Fra «Lenge hjemmefra»:

Jeg er i skrivende stund godt plassert hjemme i egen sofa, for anledningen med en meget avslappet Vorsteh-hund ved mine føtter. Ekko vet å hvile når han kan og kjøre på max ellers. Jeg prøver å lære litt av han hver dag – hvem skulle trodd man kunne lære noe av en hund? Jo, en hund er sosial, men den er først og fremst ganske primitiv. Ihvertfall en jakthund. Ekko vil spise, sove og jakte. Det vil si at alt egentlig dreier seg om å lade opp til neste jakt, neste tur ut i skogen. Det er fascinerende enkelt, men vi mennesker har så mange andre gjøremål og hensyn å ta. Jeg prøver likevel gjøre dagene mine litt enklere. Siden jeg har vært sliten en stund, har jeg fått trent mye på NEI.

Fra «Lek på trening» 

Det er egentlig bare fantasien som setter grenser! Jeg elsker de gangene jeg er på tur med en leken gjeng, da blir treningene passe uforutsigbare. For meg gir det en skikkelig motivasjonsboost, fordi det minner meg om hvorfor idrett er så fantastisk.

Lek på trening!
Lek på trening i praksis!

Så sant som det er sagt!

Vi ønsker Astrid velkommen «på laget» og ønsker henne masse lykke til med skisesongen!

Ta også en titt på astridjacobsen.com.  Mer derfra senere også her på Sportsmanden!

 

sportsmanden.no 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Astrid Uhrenholdt Jacobsen ny blogger!

Kommentarfeltet er stengt