Astrid Uhrenholdt Jacobsen «skynder seg langsomt» tilbake

Les Astrid sin julehilsen og oppdatering –

Det har vært litt stille rundt Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter at vi annonserte henne som Sportsmandens nye blogger. Sesongoppkjøringen og sesongstarten har ikke blitt helt som håpet. Men Astrid holder humøret og optimismen oppe. Hun har nå oppdatert bloggen sin og forteller litt om livet som akkurat nå er litt på utsiden av det landslaget hun har vært en del av i mange år.

AUJ-des14-1
Astrid Uhrenholdt Jacobsen ønsker sine lesere en god jul og et godt nyttår i sitt siste, ferske blogginnlegg. Foto: Privat

– Dagene går stort sett med til 2 kortere økter, fra 45-80 minutter med innslag av hurtighet. Utenom blir det tid til både hygge og TV-titting, det er jo nok av god vintersport å følge med på! Noen julekort har blitt skrevet og ellers prøver jeg å hvile mest mulig. Jeg får kjent litt mer på hvordan livet utenfor landslag er, da jeg nå må ordne det meste selv. Denne helgen har jeg campet hos Skei Apartments, neste gang jeg skal på snø aner jeg ikke hvor jeg skal, skriver hun på bloggen sin.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har imidlertid opplevd mye motgang tidligere også, på ulike måter, men alltid klart å reise seg. Det vil hun nok gjøre denne gangen også.

– Selv om det ikke blir mange skirenn er jeg fortsatt skiløper. Jeg har definitivt ikke gitt opp, og derfor har jeg prøvd å bruke tiden best mulig på god, norsk natursnø. Nok en gang har jeg vært på Skeikampen, og vender ikke nesen hjemover før jeg må, forteller hun videre.

Annonse (Klikk på bildet for info)
AUJ-des14-2
Astrid ser fremover og «skynder seg langsomt» tilbake, mot lyset i det fjerne. Her fra treningstur på Skeikampen. Foto: Privat

Hva Astrid ønsker seg til jul? Snø! På hjemlige trakter i Nordmarka!

– Dessverre er det foreløpig ingen som har oppfylt mitt høyeste ønske, en hvit jul med skiturer i marka. Trolig går det mot andre grønne jul på rad. Det gjør vondt i et skihjerte, skriver Astrid.

Men etter snøfallet i går, så blir hun kanskje bønnhørt?

Les hele Astrid sin julehilsen og siste oppdatering på bloggen her! 

Jacobsen stilte på det første løpet i sesongåpningen på Beitostølen i slutten av november uten de helt store forhåpningene. Men selv om avstanden på 10 km klassisk ikke var større enn en måtte forvente med en vanskelig sesongoppkjøring uten hardtrening (14.plass, 2.27 bak vinneren Therese Johaug), så har hun stort sett brukt tiden etterpå til rolig trening i Norge. Hun «skynder seg langsomt».

I sitt forrige innlegg på bloggen fra 30.november – Tilbake i trening  forteller Astrid blant annet om at hun hadde sin første skikkelig harde intervalløkt siden august, men at fokus ligger på rolige langturer og teknikktrening. Hun er tålmodig og tar den tiden hun trenger.

– En ting som er helt sikkert er at jeg ikke er i toppform, men tar jeg et steg i riktig retning er jeg fornøyd! Det er retningen på formkurven som teller nå, sier hun.

AUJ-nov14-1
Livet litt på utsiden av landslaget innebærer at Astrid også må ta et tak selv med å smøre skiene sine. Nå håper hun å kunne ta frem skiene i hjemlige trakter i Nordmarka i juleferien. Alle foto: Privat, fra bloggen hennes

Sportsmanden ønsker Astrid en riktig god jul – forhåpentligvis også med noen fine langturer i hjemlige trakter i Nordmarka. Vi håper å se deg tilbake i konkurranseform en gang ut på nyåret!

Du kan lese mer og følge Astrid på hjemmesiden astridjacobsen.com  

 

sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Astrid Uhrenholdt Jacobsen «skynder seg langsomt» tilbake

Kommentarfeltet er stengt